ΟΤΑ για «πράσινες καινοτομίες»
Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eco-innovation, απευθύνει το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τη χρηματοδότηση έργων ανέρχεται σε 34.830.000 ευρώ. Το ποσοστό οικονομικής στήριξης της Ένωσης μπορεί να ανέλθει έως και στο 50% των επιλέξιμων δαπανών για έργα των οποίων η χρονική διάρκεια δεν μπορεί να ξεπερνά τους 36 μήνες. Οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων φορέων υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου 2012. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτεί την εισαγωγή «πράσινων» καινοτομιών στην αγορά. Οι προτάσεις υποβάλλονται από έναν ή περισσότερους οργανισμούς, που επιδεικνύουν προστιθέμενη αξία για την ΕΕ και αφορούν ένα από τα παρακάτω πεδία: Ανακύκλωση Υλικών, Βιώσιμα Οικοδομικά Υλικά, Τρόφιμα και Ποτά, Νερό, Πράσινη Επιχειρηματικότητα. Όσοι πιστοί της επιχειρηματικότητας δήμοι και δη της «πράσινης», προσέλθετε…

Να πάει και το παλιάμπελο;
«Να αντισταθεί στις πιέσεις από ομάδες συμφερόντων και να αναπτύξει σχέδιο, ώστε να μην ευνοείται ο παραγοντισμός», κάλεσε τη διοίκηση του δήμου η Χριστίνα Κοσμά, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, με αφορμή τη μεγάλη κουβέντα που γίνεται τελευταία για τον τρόπο λειτουργίας και τις άδειες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και αμέσως μετά παρότρυνε τον δήμο «να παράγει χρήμα από μόνος του, αντί να περιμένει τα υπουργεία». Το θέμα, βέβαια, δεν είναι αν παράγεται χρήμα σε αυτόν τον δήμο, που έτσι κι αλλιώς παράγεται, αλλά σε ποιες τσέπες πάει και ποιος παραγοντισμός ευνοεί αυτήν τη σύγχρονη επιχειρηματική αντίληψη στις πόλεις μας, του χρήμα έχω, ό,τι θέλω κάνω. Γιατί αν πρόκειται να ανταποδοθεί στους κατοίκους που υπόκεινται την όχληση, τότε ας πάει και το παλιάμπελο και κατ’ επέκταση, η πρασιά, το πεζοδρόμιο, ο δρόμος, η πλατεία… Τουλάχιστον, θα υπήρχε μια δικαιολογία.

Όπου φτωχός…
Έξι οικογένειες που διαβιώνουν μέσα σε άθλιες συνθήκες σε κοντέινερς στο χώρο των εργατικών κατοικιών της Κάτω Κηφισιάς, με άνεργα μέλη και με σοβαρά προβλήματα υγείας, απειλούνται εκ νέου με διακοπή ηλεκτροδότησης. Τα παραπάνω επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σφαντός, ζητώντας την παρέμβαση και την επιμονή του δήμου, για να δοθεί έστω και μια «κουτσή» προσωρινή λύση. Ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης απάντησε πως την εντολή προς τη ΔΕΗ για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, δεν τη δίνει ο δήμος, αλλά η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, όπου πηγαίνει ο λογαριασμός. Δεσμεύθηκε, πάντως, να προβεί σε παράσταση προς την Υπηρεσία, έτσι ώστε να δοθεί μια παράταση τριών μηνών.

Προηγούμενο άρθροΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ 3
Επόμενο άρθροEm@il

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.