ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΗ

Συνηθίζω να κρατώ αρχείο, κυρίως από εφημερίδες, για διάφορα θέματα, που με ενδιαφέρουν. Ξεφυλλίζοντας λοιπόν τα παλιά αποκόμματα, έριξα μια ματιά στις πίσω σελίδες, από εκεί ανθολόγησα διάφορα κείμενα, αποσπάσματα των οποίων παραθέτω για να θυμηθούμε μερικά θέματα, που σήμερα είχαν ξεχαστεί ή έχουν παραποιηθεί ή ακόμη χειρότερα έχουν εντέχνως αποσιωπηθεί!

Όλοι οι «παρθενογεννημένοι» της πολιτικής ζωής τα έχουν βάλει με το ΠΑΣΟΚ. Έχουν ξεχάσει τι λέγανε και τι κάνανε πριν από το 2009. Ας θυμηθούμε λοιπόν, έτσι, χωρίς ιεράρχηση.
«Η Δεξιά έγινε κυβέρνηση σε όλη σχεδόν την «παλαιά» Ευρωπαϊκή Ένωση, πλην Ισπανίας και (προσωρινά) Βρετανίας. Η Ευρώπη έγινε πάλι σχεδόν μονόχρωμη, όπως στα τέλη της δεκαετίας του 90». «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 17-18 /05/2008
«Εικόνες – σοκ στο άβατο της Ομόνοιας. Ναρκωτικά, κλοπές, επιθέσεις σε μαγαζιά και έντονοι καβγάδες μέρα μεσημέρι». «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» 15/12/2007.
«Το νομοθετικό πλαίσιο που υιοθέτησαν οι υπουργοί Εσωτερικών την Πέμπτη, προμηνύει για τους «χωρίς χαρτιά» αλλοδαπούς ένα μέλλον εφιαλτικό. Η Ευρώπη των «27» δείχνει να απαρνείται τις δημοκρατικές της ρίζες, την ανοχή απέναντι στο διαφορετικό, την αρωγή προς τους ασθενέστερους. Ασφαλώς, γνωρίζει ότι σε μερικές δεκαετίες θα είναι γερασμένη και οικονομικά παρακμασμένη χωρίς τους μετανάστες. Αποφασίζει να διαλέγει μόνο όσους της ταιριάζουν, σαν να ήταν προϊόντα προς κατανάλωση ή είλωτες της αρχαίας εποχής». «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» 07/06/2008
«Τάση γκετοποίησης εμφανίζει ένα μεγάλο μέρος μεταναστών στην Αθήνα. Όλοι τους δηλώνουν ότι δουλεύουν ανασφάλιστοι, μέχρι και 12 ώρες. Συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία, πολλοί σε κάθε σπίτι, ώστε να μοιράζονται τα έξοδα και να βοηθάει ο ένας τον άλλο». «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 14/06/2008
«Στο σκαμνί και για το άσυλο η Ελλάδα. Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει παραπεμφθεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς δεν έχει ακόμα συμμορφωθεί με την κοινοτική νομοθεσία σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου». «ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» 4/10/2008
Τη νομική φόρμουλα, που θα φέρει το «κοινωνικό πετρέλαιο» της Βενεζουέλας μελετά από χθες ο Δήμος Καισαριανής. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, η κυρία Πασχαλίδου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Αθηναίων «Ανοιχτή Πύλη» κ. Αλ. Τσίπρα, συναντήθηκαν για λογαριασμό του Δήμου Καισαριανής με τον υφυπουργό Εξωτερικών για ευρωπαϊκά θέματα Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο και με τoν υπουργό Ενέργειας και Πετρελαίου Ραφαέλ Ραμίρες και συζήτησαν εκτενώς το ζήτημα. Η εξωτερική πολιτική του Ούγκο Τσάβες, όσον αφορά το πετρέλαιο εφαρμόζεται μέσω της κρατικής εταιρείας P.D.V.S.A., η οποία διαθέτει θυγατρικές σε πολλές χώρες του κόσμου και συμμετέχει σε μεγάλα κονσόρτσιουμ του «μαύρου χρυσού». Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και η Βενεζουέλα αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερη δύναμη του μαύρου χρυσού, εν τούτοις το ΑΕΠ της χώρας είναι λιγότερο από το μισό του ΑΕΠ της βρετανικής πρωτεύουσας». «Το ΒΗΜΑ» 06/12/2007
«Η πιο μεγάλη κοροϊδία της Ν.Δ και του Καραμανλή δεν είναι που επαγγέλθηκαν επανίδρυση του κράτους και δεν έκαναν τίποτα, που τα έφτιαξαν με τους «νταβατζήδες», που ξέχασαν τη διαπλοκή, που συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα, είναι που κορόιδεψαν τους πυρόπληκτους της Ηλείας. Αλλά φταίνε κι αυτοί, γλυκάθηκαν από το τριχίλιαρο και περίμεναν και συνέχεια».
«Ένταση επικράτησε στις αρχές της εβδομάδας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη γενική συνέλευση των λιμενεργατών…, στη διαδικασία παρενέβη εγγράφως και ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Θ. Α.Ε., ο οποίος υποσχέθηκε ότι, αν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, θα διασφαλίσει την παραμονή όλων των λιμενεργατών στον Ο.Λ.Θ. – δηλαδή στο Δημόσιο». «ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» 24/04/2008.
«Διαγωνισμοί με ορθάνοιχτα παράθυρα. ΕΟΤ και ΔΕΗ προχωρούν σε προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ με «γκρίζες» διαδικασίες. Συνταγή Υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε ο ΕΟΤ για να προσλάβει εποχικό προσωπικό. Η επιλογή έγινε κατά την «κρίση των Προϊσταμένων», με την τελική ευθύνη να ανήκει στον Γενικό Γραμματέα. Στο ίδιο «γκρίζο φόντο» εξελίσσεται και ο μεγάλος διαγωνισμός της ΔΕΗ για την πρόσληψη 2.035 ατόμων. Από πέρυσι περισσότεροι από 50.000 υποψήφιοι περιμένουν επιτέλους τα αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση ο διαγωνισμός είναι εκτός ΑΣΕΠ, όπως ορίζει ο πρόσφατος νόμος περί ΔΕΚΟ». «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 18/02/2008.
«Γραφειοκρατία για να κόβεις φλέβες! Πως μια δωρεά 3 εκ. ευρώ της Νομαρχίας Αθηνών για την καταπολέμηση των ναρκωτικών δεν μπορεί επί 27 μήνες να φτάσει στον προορισμό της.
Το πρόβλημα διαιωνίζεται εάν δεν συνειδητοποιήσουν οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών ότι δεν υπάρχει ο χρόνος για να παίζονται παιχνίδια με συμπαίχτη τον παραλογισμό της γραφειοκρατίας. Ο ΟΚΑΝΑ χρειάζεται χρήματα, το Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤΕΠΝ) πρέπει να επαναλειτουργήσει, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης να πληρωθούν, οι λίστες της ντροπής να απορροφηθούν». «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 10/02/2008
«Εγχώρια πολεμική βιομηχανία. Οι χαμένες ευκαιρίες. Την «ερώτηση της χρονιάς» κατέθεσαν στη βουλή 53 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύοντας σε 9 σελίδες το τέλμα των τριών μεγάλων κρατικών εταιρειών. Το ΥΠΕΘΑ παραδέχτηκε στις 18/12/07, ότι κατά την περίοδο 2004-2008, η εταιρεία δανείστηκε με την εγγύηση του Δημοσίου 870 εκ.. ευρώ πόσο που υπερβαίνει κατά πολύ τα αντίστοιχα ελλείμματα των ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ, πριν από την συγχώνευση. Και ότι, οι συμβάσεις που ανετέθησαν στην εταιρεία κατά την περίοδο 2004-2007 ανήλθαν μόλις σε 109 εκ.. ευρώ, όταν για την ίδια περίοδο μόνο τα έξοδα μισθοδοσίας ανήλθαν σε 320 εκ.. ευρώ, και ο τζιρος το 2007 σε περίπου 60 εκ. ευρώ. Το Μάιο του 2007, με έγγραφο του υφυπουργού κ. Π. Δούκα, η κυβέρνηση παραδέχεται ότι ο τζίρος, της ΕΛΒΟ, υπέστη καθίζηση κατά 26%, ο χαμηλότερος της τελευταίας 12ετίας, λόγω παντελούς ελλείψεως παραγγελιών από το ΥΠΕΘΑ. Απελύθησαν 300 εργαζόμενοι. Παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για συμβάσεις 700 εκατ. Ευρώ, στην ΕΑΒ, ουδεμία σύμβαση της ανετέθη από το ΥΠΕΘΑ στην περίοδο 2004-2007, με αποτέλεσμα η εταιρεία να είναι ελλειμματική και ζημιογόνος». «ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» 12/04/2008
«Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι για όλα φταίει ο εισαγόμενος πληθωρισμός και η τρελή κούρσα του πετρελαίου δεν πείθει ούτε τους υπουργούς. Οι καθημερινές ανατιμήσεις σε όλα τα καταναλωτικά είδη, τα προβλήματα στην αγορά καυσίμων από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των μεταφορών, το μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο με το νοθευμένο ηλιέλαιο και το μακελειό στη Σίνδο επανέφερε στο προσκήνιο τα αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας». «ΤΑ ΝΕΑ » 17/05/2008
«ΖΙΜΕΝΣ. Εξηγήσεις έδωσαν μόνον οι δύο, από τους επτά που είχαν κληθεί χθες.Ο λόγος για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της SIEMENS, που έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος διενεργεί την μεγάλη έρευνα, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Έτσι χθες, εξηγήσεις, μέσω γραπτών υπομνημάτων, έδωσαν οι Γ. Ορφανός αιρετό μέλος του Δ.Σ του ΟΤΕ, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων και ο Δ. Δενδρινός στέλεχος εν ενεργεία της SIEMENS. Οι υπόλοιποι είναι οι: Μ. Χριστοφοράκος τέως διευθύνων σύμβουλος Siemens, Π. Μαυρίδης τέως γενικός διευθυντής Siemens, Η. Γεωργίου γενικός διευθυντής της εταιρίας μέχρι το 1998, Γ. Σκαρπέλης γενικός διευθυνής του ΟΤΕ το 1998, και Χ. Καζαντζής γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών ΟΤΕ». «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 17/05/2008
«Φοιτητές σε θέσεις μάχης. Με καταλήψεις μπλοκάρουν τις εκλογές των Πρυτάνεων. Οι καταλήψεις έφτασαν τις 18 και αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να ενταθούν». «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 17/05 2008

Καλό θα είναι κάποια πράγματα στις δύσκολες αποφάσεις μας να τα έχουμε κατά νου και κυρίως να μη τα ξεχνάμε. Για παράδειγμα, τα σκάνδαλα της γαλάζιας κυβέρνησης 2004-2009. Θα προσπαθήσω να το κάνω με χρονολογική σειρά. (Δάνειο από το «Ποντίκι» της 22 Απριλίου 2012)

2005
Τον Μάιο. Οι προσλήψεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εκτός ΑΣΕΠ με κύριο συμμέτοχο τον υπεύθυνο του γραφείου του υπουργού εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου
Τον Ιούλιο. Ξεσπάει η υπόθεση χρηματισμού στο υπουργείο τουρισμού, που οδηγεί στην παραίτηση του υφυπουργού Αναστ. Λιάσκου.
Τον Ιούνιο. Έρχεται στο φως το σκάνδαλο της παράνομης σύλληψης και ανάκρισης των μεταναστών για τους οποίους ο κ. Βύρων Πολύδωρας είπε σχεδόν ότι «απήχθησαν μόνοι τους».
Τον Σεπτέμβριο. Σκάει το σκάνδαλο των «κουμπάρων», η υπόθεση εκβιασμού της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, προκειμένου να καταβάλει 2,3 εκατομμύρια ευρώ για να αποφύγει το πρόστιμο από την επιτροπή ανταγωνισμού.
Τον Οκτώβριο. Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ανακοινώνει την παραίτηση του υφυπουργού οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζα, ο οποίος έδινε κρατική διαφήμιση σε υπόδικο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμούς της Βόρειας Ελλάδας.
Τον Οκτώβριο. Προκύπτει εμπλοκή του βουλευτή Πειραιά κ. Πέτρου Μαντούβαλου στο παραδικαστικό κύκλωμα, που οδηγεί στην απομάκρυνσή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.

2006
Τον Φεβρουάριο. Ξεσπάει το σκάνδαλο των υποκλοπών!
Τον Δεκέμβριο. Γίνεται η εξαγορά της εταιρείας «Γερμανός» από την Cosmote. Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για σκάνδαλο που ευνόησε την ιδιωτική εταιρεία σε βάρος του Δημοσίου.

2007
Τον Μάρτιο. Ξεσπάει το τεράστιο σκάνδαλο των ομολόγων, το πιο περίπλοκο και καλά «δομημένο» σκάνδαλο, με τοποθέτηση των χρημάτων των ταμείων των ασφαλισμένων σε επισφαλή πολύπλοκα χρηματοπιστωτικά προϊόντα.
Τον Δεκέμβριο. Αποκαλύπτεται η παράνομη βίλα του υπουργού απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα. Θυμάστε ότι χτίστηκε στη ζώνη προστασίας της Πεντέλης αφού «βαπτίστηκε» αναψυκτήριο.
Τον Δεκέμβριο. ΄Ερχεται στη δημοσιότητα, η υπόθεση Ζαχόπουλου, του παντοδύναμου Γεν. Γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού και ανθρώπου του Κωνστ. Καραμανλή. Αφορούσε σε εκβιασμούς και μίζες, που οδήγησαν στην απόπειρα αυτοκτονίας του Γεν. Γραμματέα , που συγκλόνισε την πολιτική ζωή της χώρας.

2008
Τον Απρίλιο. Αποκαλύπτεται ότι η βίλα του αρμόδιου υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά «έβριθε πολεοδομικών παραβάσεων!»
Τον Μάιο. Ξεσπάει το σκάνδαλο της SIEMENS. Η υπουργός κ. Μπακογιάννη και ο βουλευτής αδελφός της κ. Μητσοτάκης, είχαν πάρει δωράκια από την γερμανική εταιρεία, άλλωστε ο Χριστοφοράκος ήταν οικογενειακός φίλος.
Τον Αύγουστο. Έρχεται στη δημοσιότητα η υπόθεση Παυλίδη Μανούση, που μετά από δέκα μήνες αναγκάζει τον κ. Καραμανλή να κλείσει την Βουλή και να μην την ξανανοίξει μέχρι τις εκλογές.
Τον Σεπτέμβριο. Ξεσπάει το σκάνδαλο των σκανδάλων, η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου όπου εμπλέκεται το στενό περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου και Θόδωρος Ρουσόπουλος μαζί με τους Τσιτουρίδη, Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό και Γιώργο Βουλγαράκη.
Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη απόφαση. Την Κυριακή πρέπει να ψηφίσουμε με σύνεση και λογική, όχι με θυμό και συναίσθημα.
Η ψήφος είναι ιερή. Μην επιτρέψετε στους κάθε λογής αρνητές και εφιάλτες, νεοαποστάτες και λαϊκιστές να σας παρασύρουν σε λανθασμένες επιλογές.
Κλείστε τα αυτιά σας στις διάφορες σειρήνες, που υπόσχονται φαγητό με χρυσά κουτάλια, εργασία, κούρεμα δανείων και απαγκίστρωση από το «μνημόνιο» την επομένη των εκλογών. Πολύ ωραίο για να είναι αλήθεια. Ξέρουν ότι κοροϊδεύουν, όμως επειδή όλοι μας έχουμε ευήκοα ώτα στα ωραία λόγια και παρασυρόμαστε από τις υποσχέσεις, το τολμούν. Η επόμενη μέρα μετράει! Την προηγούμενη πολλοί, πολλά μπορούν να υπόσχονται.
Όσον αφορά στο δόγμα «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω», ίσως περνάει στους υπαλλήλους των διοδίων, δεν περνάει όμως στους ευρωπαίους εταίρους μας.
Η ιστορία, θα πρέπει να μας γίνει οδηγός και δάσκαλος. Για τούτο, μην επιτρέψετε να επαναληφθούν τα γεγονότα του 1920, όταν ο Βενιζέλος έχασε τις εκλογές και οδηγηθήκαμε, με τους χειρισμούς των κυβερνώντων, στην Μικρασιατική καταστροφή!
Δυστυχώς τότε η Αριστερά, όπως και η Δεξιά, έπαιξαν «μοιραίο» ρόλο. Η μια με την άρνηση και η άλλη με την υπεραισιοδοξία, έπεισαν τους κουρασμένους και ταλαιπωρημένους Έλληνες ότι μπορούν καλύτερα και οδήγησαν τους Έλληνες στο διχασμό με τα τραγικά αποτελέσματα.
Εμείς τουλάχιστον οι Μικρασιάτες δεν ξεχνάμε!

Προηγούμενο άρθροΜετά τις εκλογές στην αγορά τα 433 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΣτην Εθνική Oμάδα έξι παίχτριες του Ηρακλή Κηφισιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.