Στην Ελλάδα της χρεοκοπίας και μάλιστα την στιγμή που ο περισσότερος κόσμος υποφέρει και τα φέρνει δύσκολα βόλτα, η Ελληνική πολιτεία μοιράζει λεφτά. Πληρώνει ετησίως 5 εκατομμύρια ευρώ για μισθώσεις σε χλιδάτα κτίρια που στεγάζουν οκτώ ανεξάρτητες διοικητικές αρχές. Κτίρια ιδιαίτερα, σε αντίθεση με άλλες δημόσιες υπηρεσίες που έχουν το χάλι τους!
Απίστευτη σπατάλη που βέβαια δεν φταίνε αποκλειστικά οι αρχές αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοι που συνεχίζουν να πληρώνουν τεράστια ποσά για μίσθωση ακινήτων από ιδιώτες τη στιγμή που το δημόσιο έχει ακίνητα ανεκμετάλλευτα που αραχνιάζουν. Διάβασα λοιπόν το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» της Κυριακής ότι ο συνήγορος του πολίτη για το εξαιρετικά πολυτελές κτίριό του πίσω από το Χίλτον πληρώνει μισθώματα περίπου 1,2 εκ. ευρώ το χρόνο για μίσθωση γραφείων που ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου και διαχειριστής του ακινήτου ως επικεφαλής του μοναστηριού είναι ο προφυλακισμένος ηγούμενος Εφραίμ.
Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το κτίριο, υπάρχει το ΣΔΟΕ, το ΣΔΙΠ. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, το ΑΣΕΠ και άλλα αρκετά κτίρια μισθώνονται την στιγμή που δεκάδες ακίνητα που ανήκουν στο Ελληνικό δημόσιο μένουν αναξιοποίητα και ρημάζουν και μάλιστα χωρίς κανένα σχέδιο.
Το κράτος μας νοικιάζει ακίνητα, σπαταλά πάνω από 150 εκ. ευρώ ενώ διαθέτει κτίρια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα στην περιοχή του κέντρου.
Κακή διαχείριση, ανευθυνότητα, έλλειψη οργανωμένου σχεδίου αλλά και αυτά τα καταραμένα τα συμφέροντα που δεν αφήνουν αυτόν τον τόπο να λειτουργήσει.
Οι γνώστες της αγοράς ακινήτων αναφέρουν ότι έχουν γίνει ακόμα και πολιτικές παρεμβάσεις για να μην φύγουν δημόσιες υπηρεσίες από συγκεκριμένα κτίρια.
Και όλα αυτά για να εξυπηρετούνται τα ρουσφέτια τους και η εκλογική τους πελατεία.
Η κτηματική εταιρεία του Δημοσίου, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, έχει καταθέσει κατάλογο με 20 ακίνητα στο κέντρο, που ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία ή είναι εθνικά κληροδοτήματα που χρόνια δεν έχουν μισθωτή και οι ζημιές τους είναι πλέον γεγονός.
Υπήρχε ένα πρόγραμμα, μετεγκατάστασης των κρατικών υπηρεσιών και αξιοποίησης αυτών, των κτιρίων. Το πρόγραμμα χάθηκε στα συρτάρια των υπεύθυνων και τα ακίνητα παραμένουν στα αζήτητα!
Πόσα χρήματα θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν αν αυτό το κράτος λειτουργούσε σωστά;
Πόσο θα μπορούσε να ελαφρυνθεί ο κρατικός κορβανάς απ’ αυτή την ασυλλόγιστη σπατάλη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.