Η μονοδρόμηση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Μορτερό είναι ένα θέμα που απασχολεί τους κατοίκους, όπως φαίνεται από τα σχόλιά τους και το διάλογο που αναπτύσσεται μέσω της ιστοσελίδας της «Ν.Ε.» στο διαδίκτυο, μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, με αφορμή την ένταση που επικράτησε στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, κατά τη συζήτηση σχετικού αιτήματός τους.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι έχουν συλλέξει υπογραφές και ζητούν εδώ και ένα χρόνο να συζητηθεί το θέμα τους στο δημοτικό συμβούλιο, για να εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή μελέτη του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας στο σύνολό της, που προβλέπει και τη μονοδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί σήμερα ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Στο ενδεχόμενο αυτό αντιδρούν οι επαγγελματίες που αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους στο συγκεκριμένο δρόμο και αυτό διατράνωσαν με κάθε τρόπο στη συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου.
Κατόπιν πιέσεων των τελευταίων, το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας απέρριψε το αίτημα των κατοίκων και προωθεί το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου κι έπειτα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, με αρνητική εισήγηση και με την επισήμανση ότι θα πρέπει να γίνει νέα κυκλοφοριακή μελέτη, που θα αντιμετωπίζει τα κυκλοφοριακά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής Μορτερού, όπως και με αίτημα για την αποκατάσταση και βελτίωση των πεζοδρομίων της οδού Εθνικής Αντίστασης.
«Πόσοι είναι στον αριθμό αυτοί οι επαγγελματίες; Αν δεν κάνω λάθος δεν είναι και κάνας σούπερ εμπορικός δρόμος… Τόση δύναμη έχουν 2-3 μαγαζιά που να κάνουν μπάχαλο μία γειτονιά; Στην τελική φαντάζομαι ότι οι κάτοικοι της γειτονιάς είναι οι κύριοι καταναλωτές», επισημαίνει σε σχόλιό του αναγνώστης της «Ν.Ε.».
Άλλος αναγνώστης προσθέτει: «Τι να λέμε τώρα… αμαρτωλή ιστορία το Μορτερό… Ξαφνικά από το πουθενά απέκτησε ποδηλατόδρομους, παιδικό σταθμό, πάρκα, όταν για άλλες γειτονιές της Ερυθραίας είναι λες κι ο χρόνος έχει σταματήσει 10-20 χρόνια πριν, με δρόμους και πεζοδρόμια διαλυμένα και παιδικές χαρές με σκουριασμένες και σπασμένες κούνιες και τσουλήθρες άκρως ακατάλληλες για τα παιδιά! Ε, τώρα θα τη μονοδρομήσουν κιόλας, γιατί έχει πολλή κίνηση όταν είναι διπλός ο δρόμος… άσε που δεν χωρούν να περάσουν τα τζιπ…».
«Οι ποδηλατόδρομοι έγιναν με απόφαση της δημοτικής αρχής, που δεν μένει στο Μορτερό, οι κάτοικοι δεν τους ήθελαν, οι μονοδρομήσεις μάς αναγκάζουν να κάνουμε τα διπλά χιλιόμετρα και ούτε η καθαριότητα ούτε η αστυνόμευση είναι σωστή. Τα πεζοδρόμια είναι σε απίστευτα χάλια, όποιος θέλει φυτεύει ό,τι θέλει έξω από το σπίτι του και τα παιδιά για αν πάνε κάπου, πρέπει να πηγαίνουν από το δρόμο. Οι περίφημοι ποδηλατόδρομοι έχουν χάλια κατασκευή και τα τουβλάκια βγαίνουν και σπάνε. Έξω από το Λύκειο υπάρχει μια τρύπα και την έχουν καλύψει με ένα κομμάτι από το σπασμένο σαμαράκι, εδώ και μήνες. Η Παπαναστασίου, μετά τα περίφημα έργα, είναι συνέχεια γεμάτη τρύπες, η τελευταία, λίγο πριν την Κόντογλου, θα φάει κανέναν με μηχανάκι. Στα οικόπεδα δίπλα στη Σεβδικίου λειτουργεί δωρεάν πάρκινγκ για νταλίκες κάθε εθνικότητας. Κανείς δεν ενοχλείται;», είναι το επόμενο σχόλιο.
Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, βλέπουν σκοπιμότητες πίσω απ’ όλα αυτά, όπως ο παρακάτω αναγνώστης που σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι δήθεν επιλεκτικές μονοδρομήσεις, οι δήθεν αχρείαστοι και οι δήθεν τόσο κακοφτιαγμένοι ποδηλατόδρομοι, τα εμπόδια που οι ίδιοι οι κάτοικοι τοποθετούν στα πεζοδρόμια για να εμποδίσουν τη διέλευση των πεζών, η υποτιθέμενη ακύρωση αποφάσεων από την Περιφέρεια Αττικής (που προηγούμενα η ίδια είχε εγκρίνει) κ.λπ., είναι μια πολύ καλή αφορμή για να αποφασισθεί η εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης για το ίδιο θέμα (αν δεν κάνω λάθος είναι η 4η ή η 5η κυκλοφοριακή μελέτη). Λες και αυτή η νέα κυκλοφοριακή μελέτη θα αναδείξει κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη που έκανε το Πολυτεχνείο. Φυσικά και όχι. Απλώς θα γεμίσει πιο πολύ τις τσέπες ορισμένων που εμπλέκονται στο κύκλωμα ανάδειξης μελέτης-κατασκευής των τεχνικών έργων της περιοχής».
Και έπεται συνέχεια, μέσω του sepik.net/nea, καθώς το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς σε επόμενη συνεδρίασή του.

Προηγούμενο άρθροΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ “ΕΘΝΟΣ”
Επόμενο άρθροΔημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κηφισιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.