Επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς κείμενο ψηφίσματος ενάντια στην κατασκευή πλευρικών διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, το οποίο διαμορφώθηκε κατά την κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Κηφισιάς και Διονύσου.

Ακολουθεί το ψήφισμα – διαμαρτυρία:

Σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, κοινή σύσκεψη των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς με θέμα «Σταθμοί Πλευρικών Διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης». Οι δήμαρχοι Διονύσου και Κηφισιάς κ.κ. Δ. Ζαμάνης και Γ. Θωμάκος, τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς, οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων των Δήμων καθώς και οι πολίτες που παρευρέθηκαν, εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών πλευρικών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

ΕΠΕΙΔΗ:

Α. Θα δημιουργήσει καθημερινή κυκλοφοριακή συμφόρηση, με πολύ δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τους κατοίκους των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς, τους εργαζομένους και τους επισκέπτες της περιοχής μας, αφού δεν υπάρχουν παράπλευρες εναλλακτικές διαδρομές.

Β. Έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής (ΡΣΑ 2021) και όλων όσα προβλέπονται για τη συγκεκριμένη χωρική υποενότητα Βόρειας Αττικής.

Γ. Είναι άδικη αφού οι δημότες Διονύσου και Κηφισιάς, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες των δύο Δήμων καλούνται να πληρώσουν για έργα που κατασκευάζονται, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. 

Δ. Δεν είναι σύννομη, αφού δεν έχει εγκριθεί η προβλεπόμενη από τον Νόμο Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την οποία έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς, αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Οι Δήμοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην απευκταία περίπτωση που εγκριθεί.

Ε. Η εξαγγελία για  απαλλαγή των μονίμων κατοίκων των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς από την πληρωμή του τέλους διοδίων είναι επισφαλής, αφού μπορεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή  να αλλάξει.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ 

Α.  Τη μη κύρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. 
Β. Την τροποποίηση του Νόμου 3555\2007 (ΦΕΚ Α81\16.04.2007) με τον οποίο έγινε η κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στους ανωτέρω κόμβους των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς.

Προηγούμενο άρθροΑπαγορεύτηκε βιντεοσκόπηση συνεδρίασης του Κοινοτικου Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας
Επόμενο άρθροΣε συγκέντρωση ενάντια στα διόδια έξω από το υπουργείο στις 5/8 καλούν οι δήμαρχοι Κηφισιάς & Διονύσου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.