κ. Δήμαρχε,

έχουμε εμπειρία της διοίκησης σας, σχεδόν 2 χρόνων, όπως γνωριμία και φιλία 20 και πλέον χρόνων!.

Με βάση τα παραπάνω και μόνο, επιτρέψτε μου να αναπτύξω τις παρακάτω σκέψεις.

Ο λαός σας ανέδειξε στο ανώτατο αξίωμα της Κηφισιάς για τα όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά και κύριο στοιχείο αυτών ήταν η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση.

Αν και είναι δικαίωμα σας να φθείρεστε, προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο και μιλώ συγκεκριμένα :

  1. Γιατί σε διάφορες διευθύνσεις πχ Τεχνική Υπηρεσία δεν τοποθετείται ένα και μοναδικό σύμβουλο σας υπεύθυνο αλλά μοιράζετε τα Τμήματα σε 2-3 σύμβουλους. Δεν γνωρίζετε ότι αυτό το σύστημα των πολλών που θα εντέλλονται δεν λειτουργεί?
  2. Γιατί δεν απαντάτε σε γραπτά αιτήματα πολιτών ή φορέων πχ γιατί δεν μας δώσατε τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής που σας έχουμε ζητήσει εδώ και 3 μήνες. Μήπως ξεχάσατε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις? Μήπως δεν γνωρίζετε ότι υποχρεούστε να απαντάτε εντός 50 ημερών?
  3. Γιατί η Νομική Υπηρεσία σε άλλο γραπτό αίτημα μας και πάλι πάνω 2,5 μήνες δεν γνωμοδοτεί για τα όσα ορίζει το άρθρο 70 του «Καλλικράτη» για το οποίο έχουμε διάσταση απόψεων?
  4. Γιατί καθυστερείτε τις υπογραφές εγγράφων τα οποία είναι πάνω στο γραφείο σας μήνες! Αν δεν εμπιστεύεστε τους Αντιδημάρχους σας και τις Υπηρεσίες που σας τα εισηγούνται, τότε κάτι δεν πάει καλά. Εσείς διοικείτε! όμως άλλο είναι η μέχρι χθες πολύ καλή πορεία σας σαν δικηγόρου και άλλο η διοίκηση της Πόλης. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να δράτε σαν δικηγόρος όταν διοικείτε την Πόλη.
  5. Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε την «προσωπική» σας θέση και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου για τα επικείμενα πλευρικά διόδια στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης. Προχθές σας άκουσα να λέτε στο Δ.Σ. ότι έχουμε καιρό μέχρι το 2018! Δεν κατάλαβα τον συλλογισμό σας. Τα διόδια , αν μπουν, θα λειτουργούν το 2018! Έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος και αγωνιά για το θα πώς είναι η Πόλη εσωτερικά από όλους που θα θέλουν να κυκλοφορήσουν από τους δρόμους της για να μην πληρώσουν τα διόδια. Σας έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις και εσείς αντί να προετοιμαστείτε για προσφυγές, μαζί με τον όμορο Δήμο Διονύσου , μας λέτε για το 2018?
  6. Στις Αδάμες έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα και τα ατυχήματα είναι συχνότατα. Σας προτείναμε να μιλήσετε με την εταιρία για ΑΜΕΣΗ λύση μόνιμη ή προσωρινή και εσείς συζητάτε ότι οι κάτοικοι των 10 οικοδομικών τετραγώνων που δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους να σας κάνουν ο καθένας ξεχωριστή αίτηση για να σημάνουν την είσοδο των γκαράζ τους. Γιατί δεν το κάνετε εσείς ομαδικά και επιμένετε στην γραφειοκρατία?

κ. Δήμαρχε,

τα γιατί είναι πολλά και δυστυχώς τα περισσότερα τα ξέρετε και αντί να οργανώσετε και να μοιράσετε με τους συνεργάτες σας, τον σχεδιασμό του οράματός σας, για μια λειτουργική και ανθρώπινη πόλη, δείχνετε να σας διακατέχει συγκεντρωτισμός.

Ξέρετε οι ανάγκες της πόλης είναι πολλές και η μέχρι σήμερα πορεία σας, δείχνει αδυναμία!

Σας υπενθυμίζω τέλος και την τρέχουσα ιδιότητά μου στα κοινά της πόλης, αυτήν του υπεύθυνου της ομάδας συντονισμού και επικοινωνίας του Δημοτικού Συνδυασμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», που όπως γνωρίζετε εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της πόλης με τρεις εκπροσώπους της.

Φιλικά

Ηλίας Νομπιλάκης

 

Προηγούμενο άρθροΗ θεατρική παράσταση «Ο Ληστής» το Σάββατο 9 Ιουλίου στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς
Επόμενο άρθρο«Λυσιστράτη» από το Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας (14-22/7)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.