Στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων εντάσσονται και οι υπηρεσίες πρασίνου με τις διατάξεις του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1». Πρόκειται για μια εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις συγκεκριμένες υπηρεσίες με στόχο την επαρκή στελέχωσή τους.

Εφόσον οι δαπάνες μισθοδοσίας θα προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλλουν οι δημότες (και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό) ενδεχόμενες νέες προσλήψεις δεν θα εμπίπτουν στους γνωστούς μνημονιακούς περιορισμούς.

Την ίδια στιγμή, αλλαγές στον υπολογισμό του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους (πλέον θα αφορά τρεις υπηρεσίες: καθαριότητας, φωτισμού, πρασίνου) φέρνει άλλη διάταξη του «Κλεισθένη».

Τα τέλη θα επιβάλλονται σε κάθε ακίνητο και θα προκύπτουν στη βάση τουλάχιστον τριών (και ανεξάρτητων μεταξύ τους) γενικών συντελεστών, για:

1. ακίνητα αποκλειστικά για κατοικία,

2. ακίνητα για κοινωφελείς (μη κερδοσκοπικούς) ή φιλανθρωπικούς σκοπούς,

3. ακίνητα για οικονομικές δραστηριότητες.

Τα δημοτικά συμβούλιο θα μπορούν να ορίζουν περαιτέρω ειδικούς συντελεστές, ως διαβαθμίσεις των γενικών, για συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων. Προβλέπεται ρητά, όμως, ότι ο συντελεστής για κατοικίες θα είναι υποχρεωτικά χαμηλότερος συγκριτικά με τους υπόλοιπους δύο και τους ειδικούς συντελεστές.

ΠΗΓΗΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Προηγούμενο άρθροΗμερίδα «Καρκίνος και Πρόληψη» στο δημαρχείο Κηφισιάς (10/5)
Επόμενο άρθροΣύσκεψη Καραμέρου για την πορεία των τοπικών αγορών σε Κηφισιά, Μαρούσι και Νέα Ιωνία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.