O Δήμος Κηφισιάς προχώρησε σε δύο νέες συνελεύσεις σε συνοικίες της Κηφισιάς και της Εκάλης, όπου ο Γιώργος Θωμάκος ανήγγειλε την εφαρμογή συμμετοχικού προϋπολογισμού.

Ο νέος προϋπολογισμός θα κατατεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2015 και μέχρι τότε θα δίνεται η δυνατότητα στους ενεργούς πολίτες, μέσω των Συνοικιακών Συνελεύσεων, να καταθέτουν τις προτάσεις τους για το πού και πώς θα ήθελαν να διατεθούν κάποια κονδύλια για την συνοικία τους (δράσεις, υπηρεσίες, έργα).

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για την πρόθεση της διοίκησης να εφαρμόσει ένα μοντέλο συμμετοχικού προϋπολογισμού, για τον οποίον σημείωσε πως δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα. «Πρόσφορο έδαφος γι’ αυτό μας δίνει ο θεσμός των Συνοικιακών Συνελεύσεων. Θέλουμε να έχουμε αποκρυσταλλωμένη άποψη από τους πολίτες και τη συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων σε ό,τι αφορά σε ποσοστό επί του προϋπολογισμού για τεχνικά έργα, δράσεις και υπηρεσίες, πλην των ανελαστικών δαπανών του Δήμου», δήλωσε ο κ. Θωμάκος και προσδιόρισε το ποσοστό αυτό γύρω στο 20%.

Για το επόμενο βήμα της δημοτικής αρχής, τη δημιουργία Συνοικιακών Συμβουλίων, έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και προεδρεύων των συνελεύσεων, Γιώργος Τσούλος, ο οποίος επεσήμανε πως ο νέος θεσμός θα αποτελέσει την πιο ζωντανή γέφυρα μεταξύ διοίκησης και πολιτών.

Στη Συνοικιακή Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Άνω Κηφισιάς (5ο Δημοτικό Σχολείο), τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

  1. Ζητήθηκε η επίσπευση της επιδιόρθωσης των πεζοδρομίων καθώς και η δημιουργία διαγράμμισης συγκεκριμένων επικίνδυνων σημείων.
  2. Συζητήθηκε το θέμα της ολοκλήρωσης του Δικτύου Αποχέτευσης και ζητήθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διευκόλυνσης στο οικονομικό κόστος των συνδέσεων.
  3. Διατυπώθηκαν απόψεις σχετικά με την επέκταση των χώρων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Κηφισιάς, ενώ δόθηκαν ευχαριστήρια στον Δήμο Κηφισιάς και τις Υπηρεσίες του για την επισκευή της στέγης του σχολείου.
  4. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα οι Συνοικιακές Συνελεύσεις να είναι θεσμοθετημένες και όχι απλή ανταλλαγή απόψεων.
  5. Τέθηκε το θέμα επιδιόρθωσης οργάνων της  Παιδικής  Χαράς  στην οδό Αγίου  Νεκταρίου.
  6. Προτάθηκε να δημιουργηθεί στη συνοικία μια πλατεία ενώ ένα κομμάτι του Άλσους του Κεφαλαρίου να μετατραπεί σε περιβαλλοντικό πάρκο, εντασσόμενο σε  ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Στην Εκάλη

Στη Συνοικιακή Συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Εκάλη με τη συμμετοχή των κατοίκων που διαμένουν κάτω από την Λεωφόρο Θησέως, στο Εντευκτήριο της Εκάλης, τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

  1. Συζητήθηκε το θέμα επαναλειτουργίας του Γυμνασίου  Εκάλης.
  2. Ζητήθηκε σχολικός φύλακας για το Δημοτικό Σχολείο Εκάλης καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου.
  3. Τέθηκαν θέματα καθαριότητας, αποκομιδής κηπαίων αλλά και καθαρισμοί οικοπέδων της περιοχής.
  4. Διατυπώθηκε το αίτημα διατήρησης του Αστυνομικού Τμήματος Εκάλης.
  5. Δόθηκαν σημεία όπου υπάρχουν λακκούβες στο οδόστρωμα προκειμένου να προγραμματισθεί η επισκευή τους.
  6. Ζητήθηκε ο καθαρισμός του ρέματος Ακακίας, ο οποίος έχει ήδη προγραμματισθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου.
  7. Ενημερώθηκαν οι πολίτες για την πορεία του «Δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο Δ.Ε. Εκάλης Δ. Κηφισιάς» και εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Προηγούμενο άρθροΑντιφασιστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι στις 5 και 20 Ιουνίου
Επόμενο άρθροΝύχτα ραδιοφώνου με το «Στο Κόκκινο 105,5» στη Βίλα Κώστα από τον ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς (5/6)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.