Τα διπλάσια χρήματα (10.000 ευρώ) από τις 5.000 ευρώ που προβλέπονταν ως επιχορήγηση από τον Δήμο Κηφισιάς για το 2011, θα λάβει τελικά το τμήμα βόλεϊ του Πανερυθραϊκού, έπειτα από νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το θέμα συζητήθηκε ως έκτακτο στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του συλλόγου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Κηφισιάς και τους δημοτικούς συμβούλους ο γενικός αρχηγός του τμήματος βόλεϊ του Πανερυθραϊκού, Άγγελος Κυριακίδης, «γίνεται αντιληπτό ότι η συνδρομή των 20.000 ευρώ, που κατά τα προηγούμενα χρόνια κάλυπτε ο Δήμος Νέας Ερυθραίας, είναι απαραίτητο να εγκριθεί από το νέο διευρυμένο καλλικρατικό δήμο, καθώς προορίζεται για να καλύψει το 1/3 του συνολικού προϋπολογισμού που ανέρχεται σε 60.000 ευρώ». Ο κ. Κυριακίδης, μάλιστα, κάλεσε όλους να συναισθανθούν την κρισιμότητα και το βάρος της απόφασης, «αφού ουσιαστικά θα αποτελέσει κριτήριο για την αναστολή της δραστηριότητας όλων των ομάδων μας».

Ν. Xιωτάκης: «Να συνενωθούν τα σωματεία»

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης ανακοίνωσε επίσης πως το τμήμα ποδηλασίας του Πανερυθραϊκού επιχορηγείται με 2.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος κάλεσε αθλητικούς παράγοντες και συλλόγους σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία «να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο τη συνένωσης των αθλητικών τμημάτων τους στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και προκειμένου να «χτυπήσουν» καλές θέσεις στα πρωταθλήματα», καθώς οι επιχορηγήσεις του παρελθόντος από πλευράς δήμου τελείωσαν.

Α. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: «Εξετάσουμε μετά τα νέα δεδομένα πιθανή αναστολή της λειτουργίας του τμήματος από το να κινδυνέψουμε να χαρακτηριστούμε ως αφερέγγυοι απέναντι στις υποχρεώσεις μας».

Σε δήλωση του στην «Ν.Ε.» μετά την  απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου ο αρχηγός του τμήματος Βόλεϊ του ΠΑΣ Άγγελος Κυριακίδης αναφέρει:
«Το ποσό της επιχορήγησης μπορεί αρχικά σε κάποιον, που δεν ξέρει σε βάθος γεγονότα και καταστάσεις που αφορούν το τμήμα βόλεϊ, να φαντάζει ότι διπλασιάστηκε αφού από 5.000 € ανέβηκε στις 10.000 € αλλά συγκριτικά με το ποσό που λαμβάναμε από τον Δήμο Νέας Ερυθραίας κατά τα τελευταία 3 χρόνια (20.000 €), μειώθηκε κατά 50 % …
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έκτος των 20.000 €  ο Δήμος Νέας Ερυθραίας πριν κάποια χρόνια ενίσχυε τα αθλητικά σωματεία και με αθλητικό υλικό αλλά κάλυπτε και τις εκτός νομού αγωνιστικές μετακινήσεις.
Ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης δήλωσε, και θα συμφωνήσω απόλυτα, ότι ο Δήμος δεν μπορεί να καλύπτει το 100% του προϋπολογισμού των συλλόγων. Στην περίπτωση μας όμως το ποσό που είχαμε ζητήσει των 20.000 € καλύπτει μετά βίας το 33 %. Το υπόλοιπο 67% πρέπει καλυφθεί ούτως ή άλλως από δικές μας ενέργειες και τις συνδρομές των μελών μας οι οποίες δεν ξεπερνούν το 17% του προϋπολογισμού μας.
Από την στιγμή που έχουμε κάνει ότι είναι εφικτό για να περικόψουμε ότι έξοδο είναι δυνατόν να περικοπεί, είμαστε αναγκασμένοι να εξετάσουμε τα νέα δεδομένα για  πιθανή αναστολή της λειτουργίας του τμήματος από το να κινδυνέψουμε να χαρακτηριστούμε ως αφερέγγυοι απέναντι στις υποχρεώσεις μας. Δεν χρωστάμε ούτε 1 € αυτή την στιγμή και θέλουμε να προστατεύσουμε την άριστη φήμη του συλλόγου και της δουλειάς μας που έχει κατακτηθεί με τόσο κόπο και μεράκι μέσα σε αυτά 35 χρόνια ζωής του τμήματος μας
Όσον αφορά την άποψη του Δημάρχου ότι πλέον είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαία η συνένωση των ομάδων και σωματείων του νέου διευρυμένου Δήμου Κηφισιάς, θα συμφωνήσω απόλυτα αλλά για ομοειδείς ομάδες. Το παράδειγμα των ομάδων βόλεϊ Πανερυθραικού και ΑΟΚ δεν ευσταθεί αφού καλύπτουν δυο ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικούς χώρους, εμείς της ανάπτυξης και του οργανωμένου ερασιτεχνικού αθλητισμού και ο ΑΟΚ τον Επαγγελματικό.

Προηγούμενο άρθροΝεκρός από έμφραγμα αθλητής του ΓΣ Κηφισιάς
Επόμενο άρθροΤο εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων από τον Σ.Ε.Ε.Β.Ι.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.