ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΜΕ;
218-dasos.jpg

Τώρα πριν να είναι αργά

Η Πεντέλη κάηκε, η Πάρνηθα κάηκε, δυστυχώς όποιο δάσος μπαίνει στο στόχαστρο των εμπρηστών καίγεται. Το δικό μας τοπικό δάσος, αυτό που ξεκινάει από τη Νέα Ερυθραία και φτάνει μέχρι την Εκάλη, γιατί θα τη γλυτώσει;
Το πιο πιθανό είναι να ΜΗΝ τη γλυτώσει.
Φέτος, του χρόνου, σε μερικά χρόνια, κάποια πυρκαγιά, που θα ξεκινήσει από… άγνωστη αιτία και θα ευνοείται, ως συνήθως, από τους ισχυρούς ανέμους, θα το στείλει κατάμαυρο να κάνει παρέα στα μακρινά ξαδελφάκια του της Πάρνηθας και της Πεντέλης.
Η μέχρι τώρα διατήρησή του είναι καθαρά θέμα τύχης, αφού κανένα σχέδιο προστασίας του δεν υφίσταται. Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο δασοπροστασίας καθ΄ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Η οργάνωση σώματος προστασίας του δάσους εξαρτάται από τις διαθέσεις της εκάστοτε διοίκησης των δύο δήμων και δεν έχει οργανωμένο χαρακτήρα. Ευέλικτα πυροσβεστικά μέσα άμεσης επέμβασης για την αντιμετώπιση της φωτιάς στη γέννησή της και μέχρι να έρθει η πυροσβεστική δεν υπάρχουν και κανείς δεν φροντίζει να τα προμηθευτεί, να εξασφαλίσει και εκπαιδεύσει το απαραίτητο προσωπικό, αφού η δασοπυρόσβεση «κοστίζει» και οι ελάχιστοι πόροι που διατίθενται κανείς δεν γνωρίζει που πηγαίνουν και πως αξιοποιούνται.
Η αδιαφορία της κρατικής ή δημοτικής διοίκησης δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τη κοινωνία και τους φορείς της.
Τώρα, ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΑ, πρέπει να οργανώσει την εθελοντική της παρέμβαση και να πάρει την υπόθεση στα χέρια της.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν αναφέραμε τα σκουπίδια που υπάρχουν εκει! το δασος στο φασιδερι πισω απο το Α.Β. και τα αλλα κτηρια επι του παραδρομου ειναι μεσα στα σκουπιδια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.