Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και απογοήτευση των εκπαιδευτικών – μελών του συλλόγου αναφορικά με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που εξέφρασαν μέλη του  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας για τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και για μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Αφορμή των σχολίων ήταν, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών η αντίδρασή του σε πρωτοβουλίες των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων για τη σύναψη ιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για την κάλυψη ατυχημάτων των μαθητών στον χώρο του σχολείου κατά την ώρα λειτουργία τους, η οποία όπως υποστηρίζει ο πρώτος δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου και η εμπλοκή τους σε αυτές απαγορεύεται ρητά από τις κείμενες διατάξεις των νόμων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.    ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Μαρούσι  20–3–2017 Αρ. Πρ.: 88
Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 211 Τ. Κ. 15124 Μαρούσι
Τηλ.: 210 8020697 Fax: 210 8028620
Πληροφ.: Πολυχρονιάδης Δ. (6945394406)
Email:syll2grafeio@gmail.com • syllogosekpaideutikonpeamarousisou.gr

Προς: Μέλη Συλλόγου μας, Δ. Ο. Ε., Δήμο Κηφισιάς, Ένωση Γονέων Κηφισιάς, Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημ. Σχ. Νέας Ερυθραίας

Κοινοποίηση: Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής

Θέμα: « Αναφορικά με τις ενέργειες μελών του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημ. Σχ. Νέας Ερυθραίας και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που εξέφρασαν σε βάρος των εκπαιδευτικών του συγκεκριμένου σχολείου ». 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας την έντονη αγανάκτηση και απογοήτευση των εκπαιδευτικών – μελών του συλλόγου μας αναφορικά με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που εξέφρασαν μέλη του  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας για τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και για μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τονίζει τα ακόλουθα:

  • Οι Σύλλογοι των διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των μαθητών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους έχοντας την αποκλειστική ευθύνη ακόμα και για τις περιπτώσεις ατυχημάτων που μπορούν τυχόν να συμβούν στα παιδιά κατά την ώρα λειτουργίας του σχολείου.
  • Σε καμία περίπτωση οι πρωτοβουλίες των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων για τη σύναψη ιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες για την κάλυψη ατυχημάτων των μαθητών στο χώρο του σχολείου κατά την ώρα λειτουργία τους δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου και η εμπλοκή τους σε αυτές απαγορεύεται ρητά από τις κείμενες διατάξεις των νόμων.
  • Στη συγκεκριμένη περίπτωση η έκφραση της γνώμης των εκπαιδευτικών και του συλλόγου των διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας που αρνήθηκε να επιτρέψει την μετατροπή του χώρου του σχολείου σε χώρο αγοραίου πεδίου ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών συνάδει απόλυτα και με το ρόλο και με τη φύση του δημόσιου εκπαιδευτικού λειτουργήματος, αλλά και με την κείμενη νομοθεσία.
  • Οι όποιες απαξιωτικές και υποτιμητικές εκφράσεις μελών του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημ. Σχ. Νέας Ερυθραίας σε βάρος εκπαιδευτικών του σχολείου, επειδή εκφράστηκαν αρνητικά για τις «πρωτοβουλίες» τους χαρακτηρίζοντας ως επικίνδυνες πολιτικά τις απόψεις τους για δασκάλους που διδάσκουν τα παιδιά τους, μόνο καταδικαστέες και απορριπτέες από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας μπορεί να είναι.

Πληροφορούμε τους συγκεκριμένους κυρίους που εξέφρασαν τέτοιου είδους απόψεις σε βάρος των εκπαιδευτικών που υπηρετούν το δημόσιο σχολείο ότι θα έπρεπε να είναι υπερήφανοι για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν τα παιδιά τους, διότι είναι αυτοί οι εκπαιδευτικοί που κρατούν ψηλά την ποιότητα της λειτουργίας του Δημόσιου Σχολείου (κακοπληρωμένοι και απόλυτα αγνοημένοι από την Πολιτεία), αυτοί είναι που υπερασπίζονται τη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου παλεύοντας για τη διεύρυνση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και την άμβλυνσης των ταξικών φραγμών για τους μαθητές τους, αυτοί είναι που διδάσκουν στα παιδιά τις αξίες της δημοκρατίας, του διαλόγου, της ανοχής στη διαφορετικότητα και της αλληλεγγύης με στόχο τη δημιουργία δημοκρατικά σκεπτόμενων και ολόπλευρα μορφωμένων πολιτών κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Αλίμονο σε αυτούς που πιστεύουν ότι με την ιδιωτικοποίηση των πάντων γύρω μας (υγείας – παιδείας και κάθε κοινωνικού αγαθού που επιβάλλεται να παρέχεται δωρεάν σε όλους) μπορεί η κοινωνία να γίνει καλύτερη και να προχωρήσει μπροστά.

Οι εκπαιδευτικοί της Π. Ε. δεν πρόκειται να αποδεχθούν ούτε την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών (υγείας – παιδείας κλπ.), αλλά ούτε και τη δημιουργία σχολείων διαφορετικών ταχυτήτων και επιπέδων μέσω της ιδιωτικοποίησης πλευρών και περιοχών του Δημόσιου χώρου και των δημόσια παρεχόμενων κοινωνικών αγαθών (παιδείας – υγείας κλπ.).

Παλεύουμε για ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και καλούμε του γονείς των μαθητών μας και όλη την κοινωνία να συστρατευθούν στον αγώνα αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.