Η επιτροπή κατοίκων ενάντια στην υποβάθμιση της περιοχής «Πλάκα» του ιστορικού κέντρου της Κηφισιάς ζητεί από τον Δήμο Κηφισιάς την αναβάθμιση και προστασία της όλης ποιότητας της περιοχής.

Μάλιστα, η επιτροπή κατοίκων απέστειλε σχετικό υπόμνημα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου με το οποίο οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της γειτονιάς τους που, όπως τονίζουν, ήταν υπόδειγμα όμορφης και ήσυχης γειτονιάς του παραδοσιακού κέντρου της πόλης της Κηφισιάς.

Η κινητοποίηση των κατοίκων ξεκίνησε, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, με αφορμή την «καλοδεχούμενη», όπως τη χαρακτηρίζουν, ανάπλαση του πάρκου – πλατείας επί της συμβολής των οδών Αγίων Θεοδώρων και Διομ. Κυριακού κατόπιν δωρεάς του κ. Δ. Παρασκευά προς τον Δήμο και τις ανησυχίες τους για την προστασία του έργου.

Παραθέτουμε το Υπόμνημα των κατοίκων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Καταφεύγουμε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για μια ακόμη φορά για την υποβάθμιση της γειτονιάς μας, την Πλάκα Κηφισιάς, που ήταν υπόδειγμα όμορφης και ήσυχης γειτονιάς του παραδοσιακού κέντρου της πόλης μας.

Με ευκαιρία την ανάπλαση που πραγματοποιείται κατόπιν δωρεάς του κ. Δ. Παρασκευά στη γειτονιά μας και πιο συγκεκριμένα στο χώρο όπου υπήρχε το πρώτο κοιμητήριο Κηφισιάς και ο κοιμητηριακός Ι.Ναός Αγίων Θεοδώρων, προβαίνουμε σε μια σειρά ενεργειών για να αναδείξουμε για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονιά μας.

Ήδη έχουν γίνει καταστροφές των αρχαιολογικών ευρημάτων, βανδαλισμός του μνημείου Εθνικής Αντίστασης, καταστροφή των φυτών και ρύπανση όλου του χώρου με παντός είδους απορρίμματα, ενώ  γίνονται συστηματικά παραβατικές πράξεις, όπως χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ενόψει των ανωτέρω, ήδη γνωστοποιήσαμε στον δωρητή κ. Παρασκευά καθώς και τον κύριο δήμαρχο, που μας δέχτηκε κατόπιν αιτήματος μας στις 19/11/2017, την παράκλησή μας να τοποθετηθεί κιγκλίδωμα με πόρτες που να κλειδώνουν, έντονος φωτισμός, κάμερα  και γενικότερα φύλαξη του χώρου προκειμένου να προστατευθεί ο χώρος αποτελεσματικά και να μην πάει χαμένη η καθόλα αξιόλογη δωρεά του κ. Παρασκευά. Ο δήμαρχος μας άκουσε προσεκτικά και υποσχέθηκε να προωθήσει τα αιτήματά μας.

Αποφασίσαμε να απευθυνθούμε και στην Επιτροπή σας η οποία είναι αρμόδια να κατανοήσει τη σπουδαιότητα ανάκτησης της ποιότητας της ζωής μας εστιάζοντας σε αυτό που θεωρούμε γενεσιουργό αιτία της κατάστασης την οποία βιώνουμε.

Επί σειρά ετών έχουμε διαμαρτυρηθει ειτε ομαδικά ειτε ατομικά, γραπτά όσο κι προφορικά και έχουμε παραστει σε δημοτικά συμβούλια καταθέτοντας τις οχλήσεις που προέρχονται από παρακείμενα κέντρα ψυχαγωγίας.

Με την παρούσα επανερχόμαστε προκειμένου να επισημάνουμε για άλλη μία φορά ότι τα ως  άνω κέντρα βάζουν πολύ δυνατή μουσική και μάλιστα μέχρι τα ξημερώματα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας σχετικά με την ένταση της μουσικής, δεν συμμορφώνονται.

Η μεγάλη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών έχει ως αποτέλεσμα τα άτομα που συγκεντρώνονται να φωνασκούν και να ερίζουν μέχρι πρωίας καθώς και να μετατρέπουν τον αρχαιολογικό χώρο, το χωρο του μνημείου και τον κήπο της παρακείμενης πολυκατοικίας επί της οδού Διομ. Κυριακού σε ουρητήριο. Λόγω της έντασης της μουσικής που καλύπτει αποτελεσματικά όλη τη γειτονιά, προσελκύονται και άλλα άτομα τα οποία καταναλώνουν ποτά που φέρνουν μαζί τους, ενώ έχουμε γίνει μάρτυρες σειράς παραβατικών συμπεριφορών. Πέρα από τα καθημερινά ξενύχτια στα οποία υποχρεωνόμαστε με ιδιαίτερη ένταση τα Σαβατοκύριακα, κάθε πρωί αντικρίζουμε μια άθλια εικόνα, από σπασμένα μπουκάλια, αποτσίγαρα και σκουπίδια τα οποία «στολίζουν» και τον αρχαιολογικό χώρο. Πέρα από τις μουντζούρες εν είδει γκράφιτι, αφαιρούν πέτρες από τον αρχαιολογικό χώρο τις οποίες επανατοποθετούν με τρόπο που να βολεύει το κάθισμα. Σημαντική επίσης συμφόρηση και αποκλεισμός κάθε κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων προκαλείται από την άτακτη συγκέντρωση που δεν επιτρέπει ουδεμία κυκλοφοριακή τάξη ακόμη και σε τυχόν κινήσεις ανάγκης.

Θέλουμε να τονίσουμε το προφανές, ότι η περιοχή έχει υποβαθμιστεί, καθώς και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Είναι αδύνατο να κοιμηθούμε τα βράδια λόγω της οχλαγωγίας και έντονης μουσικής. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που κάποιοι από τους γείτονές μας αναγκάστηκαν να μετακομίσουν!!!         

Σημειωτέον ότι όλα  τα ανωτέρω συμβαίνουν στην περιοχή που ονομάζεται «Πλάκα», η οποία αποτελεί το κατεξοχήν ιστορικό κέντρο της Κηφισιάς και η οποία υφίσταται συστηματική υποβάθμιση από τις προπεριγραφείσες παραβατικές συμπεριφορές.

ΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και πάλι εντόνως, ενώπιόν της Επιτροπής και παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα.

Παρακαλούμε για την έγγραφη απάντησή σας.

Κηφισιά 22/11/2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.