Συνεχίζεται το πρόγραμμα που εφάρμοσε πρώτη στην Ελλάδα η Νέα Ερυθραία

Το έτος 2009 ο πρώην Δήμος Νέας Ερυθραίας ξεκίνησε πρώτος στην Ελλάδα το πρόγραμμα δωρεάν διανομής ποδηλάτων, ιδέα η οποία προήλθε από τη γαλλική πόλη Μπορντό, όπου ανάλογο σύστημα εφαρμόζεται εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Λόγω του ότι το πρόγραμμα είχε μεγάλη απήχηση, ο νέος διευρυμένος Δήμος Κηφισιάς ενημερώνει τους δημότες του ότι το πιλοτικό πρόγραμμα παροχής ποδηλάτων πόλεως τίθεται και πάλι σε ισχύ.
Οι δημότες θα μπορούν να παραλαμβάνουν από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου ένα ποδήλατο πόλης, καταβάλλοντας ως εγγύηση το ποσό των 75 ?. Παράλληλα, για την υπογραφή σύμβασης απαιτούνται η ταυτότητα του ενδιαφερόμενου, ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ, από τον οποίο θα αποδεικνύεται ο τόπος μόνιμης κατοικίας και ένα έντυπο αίτησης το οποίο θα χορηγείται από την υπηρεσία. Θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης έως  έξι μήνες, με δυνατότητα  παράτασης ακόμα έξι μηνών, εάν υπάρχει σημαντική χρήση. Επιστρέφοντας το ποδήλατο μετά τη χρήση, εφόσον δεν υπάρχουν φθορές, οι κάτοικοι θα λαμβάνουν πίσω την εγγύηση. Εάν το ποδήλατο κλαπεί ή καταστραφεί, επιβαρύνονται με 75 ? επιπλέον. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 213-2007646 και 213-2007639.
Πριν από δυο χρόνια ο τότε Δήμος Νέας Ερυθραίας ανέπτυξε σύστημα ενοικίασης 600 ποδηλάτων, τα οποία προμηθεύτηκε βάσει υποστηρικτικής δράσης για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στους δήμους της βορειοανατολικής Αθήνας και χρηματοδοτήθηκε για το σκοπό αυτό από Γ? ΚΠΣ. Ήταν και ο πρώτος δήμος πανελλαδικά που εφάρμοσε ένα τέτοιο καινοτόμο σύστημα, αλλά και ο μόνος που κατάφερε τελικά να απορροφήσει πλήρως το συγκεκριμένο κονδύλι για τους ποδηλατόδρομους. Στόχος ήταν ο περιορισμός της χρήσης του αυτοκινήτου και η βελτίωση του περιβάλλοντος της πόλης, γι? αυτό και ο διακριτός τίτλος του συστήματος «Στην πόλη με ποδήλατο». Σύμφωνα με το γραφείο διαχείρισης, διανομής ποδηλάτων, παρακολούθησης της λειτουργίας του συστήματος και επικοινωνίας με τους εθελοντές που λειτουργεί στη Νέα Ερυθραία, αυτή τη στιγμή έχουν μείνει αδιάθετα περίπου 400 ποδήλατα, λόγω του μεταβατικού σταδίου του «Καλλικράτη» και της ενοποίησης των δήμων, όπου το σύστημα ατόνησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.