Πολλαπλασιάζονται και σε τοπικό επίπεδο οι αντιδράσεις για τα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ερυθραίας έξω από τη ΔΟΥ Κηφισιάς

Με τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων μηνών και με τρεις ογκωδέστατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες προς τη Βουλή την προηγούμενη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, απάντησαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι, σπουδαστές, μαθητές και απλοί πολίτες στα αβάσταχτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Από το μένος των δυνάμεων των ΜΑΤ δεν γλίτωσαν ούτε οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ, που κάλυπταν τα γεγονότα και δέχτηκαν αναίτια και βίαιη επίθεση στην πλατεία Συντάγματος. Αστυνομικοί και χημικά έφτασαν μέχρι το μετρό, όπου η κατάσταση ήταν αποπνικτική και βίαιη, αφήνοντας πίσω της δύο τραυματίες, ενώ κατά την προσφιλή τακτική του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, υποβίβασε τα γεγονότα αδιάκριτης αστυνομικής βίας, ανάγοντάς τα σε «θέματα διοικητικής έρευνας και διοικητικών ευθυνών».
Αλλά και σε τοπικό επίπεδο οι αντιδράσεις ενάντια στη φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης πολλαπλασιάζονται. Οι έμποροι της Νέας Ερυθραίας, αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς συγκεντρώθηκαν στην εφορία Κηφισιάς την προηγούμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, όπου «επέστρεψαν το λογαριασμό» και τα χαράτσια της «αλληλεγγύης». Είχαν προηγηθεί οι υπάλληλοι του Δήμου Κηφισιάς που έκαψαν πρώτοι τα ραβασάκια του υπουργείου Οικονομικών έξω από το κτίριο της ΔΟΥ Κηφισιάς και οι οποίοι πρωτοστάτησαν και συμμετείχαν δυναμικά στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ με απεργίες, καταλήψεις των χώρων δουλειάς τους, αποχή από υπερωριακή εργασία και με χρονικό ορίζοντα την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβρίου.
Σε μαζική οργάνωση ενάντια στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης και επιστροφή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της εφορίας, καλούσε τους επαγγελματίες ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Νέας Ερυθραίας, που πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το πρωί έξω από τη ΔΟΥ Κηφισιάς. «Το χρέος δεν είναι δικό μας. Επιστρέφουμε το λογαριασμό. Ενώνουμε τη φωνή μας με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν τέλος! Τώρα πρέπει να αντιδράσουμε! Να αμφισβητήσουμε το σύνολο της εφαρμοζόμενης φιλομονοπωλιακής πολιτικής. Μόνος δρόμος για εμάς είναι αυτός της οργάνωσης της πάλης, είναι ο δρόμος που παίρνει υπ’ όψιν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στην πολιτική των τραπεζιτών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, εφοπλιστών», διαδήλωσαν τα μέλη του συλλόγου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος και ενημερώνοντας τους πολίτες που προσέρχονταν στην εφορία της Κηφισιάς, «η κρίση ρίζωσε στη Νέα Ερυθραία. Τα δεκάδες κλειστά μαγαζιά, οι εκατοντάδες άνεργοι εργαζόμενοι, οι απολύσεις στο δημόσιο και στους δήμους δημιουργούν εκρηκτικά προβλήματα. Η κυβέρνηση με αφορμή την κρίση και στο όνομα της ‘‘διάσωσης της πατρίδας’’ εξαπολύει φοροεπιδρομή σε βάρος όλων μας. Αδιαφορεί για τα κλειστά μαγαζιά. Αδιαφορεί για τους εκατοντάδες ανέργους. Αδιαφορεί για την αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να καλύψουν τις καθημερινές βασικές ανάγκες τους. Αδιαφορεί για τις ελλείψεις στα σχολεία. Το τέλος επιτηδεύματος, η εισφορά αλληλεγγύης, η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, το νέο χαράτσι στα ακίνητα, το κόστος της ελεγχόμενης στάθμευσης που επιβάλλει ο δήμος, καλούμαστε να τα πληρώσουμε όλοι μας.
Ο Σύλλογος ΕΒΕ Νέας Ερυθραίας χαιρετίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που παίρνουν σωματεία και Ομοσπονδίες Επαγγελματιών – Εργαζομένων – Συνταξιούχων, ενάντια στη φοροκαταιγίδα».

«Δεν πληρώνουν τα χαράτσια τους»

Στη ΔΟΥ Κηφισιάς συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή από τις 8.00 το πρωί και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς.

Στη ΔΟΥ Κηφισιάς συγκεντρώθηκαν την ίδια μέρα από τις 8.00 το πρωί και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς. Η Παρασκευή 30/9 ήταν η τελευταία μέρα πληρωμής της «εισφοράς αλληλεγγύης» (πριν να ανακοινωθεί η παράταση), και η κινητοποίηση οργανώθηκε με το σύνθημα «δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους». Ήταν η τελευταία μιας σειράς δράσεων της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενάντια στα χαράτσια, που περιελάμβανε, επίσης,  μοίρασμα προκηρύξεων στο κέντρο της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Νέας Κηφισιάς, σε σούπερ μάρκετ στην Κάτω και Νέα Κηφισιά, καθώς και σε λαϊκές αγορές, αλλά και κάλεσμα στις κινητοποιήσεις.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στη ΔΟΥ Κηφισιάς αναρτήθηκε πανό με σύνθημα «Όχι στα χαράτσια κυβέρνησης – τρόικας, δε χρωστάμε – δεν πουλάμε – δεν πληρώνουμε». Μοιράστηκαν προκηρύξεις της επιτροπής που καλούσαν τους πολίτες να αρνηθούν την πληρωμή των χαρατσιών, δόθηκαν «δηλώσεις αντίθεσης στην πληρωμή και αδυναμίας πληρωμής αντισυνταγματικής φορολογίας», όπως και «δηλώσεις επιφύλαξης κατά της εισφοράς» (για όσους ήταν αποφασισμένοι να πληρώσουν), ενώ εκφωνήθηκαν σχετικά συνθήματα ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Σε παράσταση μελών της επιτροπής στην έφορο, ζητήθηκε η διευκόλυνση των πολιτών στην κατάθεση των παραπάνω δηλώσεων, κάτι που έγινε δεκτό από την έφορο, η οποία και ενημέρωσε για το μεγάλο πλήθος των σχετικών δηλώσεων που είχαν ήδη κατατεθεί.

H δράση αυτή των πολιτών της Κηφισιάς μεταδόθηκε από πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΑ

H κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤΕΝΑ. Ο εκπρόσωπος της επιτροπής Χάρης Σμυρνιώτης μετέφερε ζωντανά στους τηλεθεατές τις θέσεις και προτάσεις των συγκεντρωμένων.
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς χαιρετίζει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις, όπως εκείνη που έλαβε χώρα την ίδια μέρα από τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Νέας Ερυθραίας και καλεί τους φίλους της να συμμετέχουν ενεργά στα συνδικάτα, σωματεία και συλλόγους τους για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων.
«Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενάντια στα νέα χαράτσια και όλα τα υπόλοιπα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα τρόικας και κυβέρνησης. Θα στηρίξουμε ταυτόχρονα με όλες μας τις δυνάμεις τις κεντρικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις 5 και 19 Οκτώβρη. Γιατί απέναντι στη δική τους ανίερη συμμαχία, είναι η δική μας ενότητα και πάλη που θα τους συντρίψει. Κανένας μόνος του, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας», τονίζει σε νέα ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.