? Έπειτα από πρόσκληση της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών δημιουργήθηκε νέα συντονιστική επιτροπή με εκπροσώπηση από τους τρεις δήμους και με στόχο την κοινή κάθοδο στις εκλογές ?  Από την Ενωτική Κίνηση συμμετέχουν Τσαγκάρης, Σωτηροπούλου, Χαλκιαδάκης, Μιχάλας ενώ Κανακάκης, Κουνέλλας, Δημητρακοπούλου, Νικολακόπουλος, Μπουντούρης, Κουτσουρίδου είναι τα νέα πρόσωπα


Ένα πρώτο βήμα για τη συγκρότηση ενωτικού ψηφοδελτίου, με στόχο τη διεκδίκηση του νέου Δήμου Κηφισιάς, έκαναν ανεξάρτητες δημοτικές κινήσεις, αυτοδιοικητικά πρόσωπα  και πολίτες από τους τρεις σημερινούς δήμους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών.
Ήταν περισσότερο μια συνάντηση γνωριμίας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ερυθραίας, όπου και αποφασίστηκε η διεύρυνση της συντονιστικής τους επιτροπής με την εκπροσώπηση όλων των συλλογικοτήτων και με κύριο μέλημα να υλοποιηθεί η συνεργασία τους σε προγραμματική βάση.
Στη διευρυμένη συντονιστική επιτροπή συμμετέχουν: από τη Συνεργασία Πολιτών Κηφισιάς, ο επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτης Κανακάκης και η κ. Δημητρακοπούλου, ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών, Γιάννης Τσαγκάρης και τα μέλη της Βαγγελιώ Σωτηροπούλου (Πολίτες Νέας Ερυθραίας), Κωστής Χαλκιαδάκης και Μανώλης Μιχάλας (εκπρόσωποι της ΡΕΚΕ), από τους Οικολόγους Πράσινους οι Τάκης Νικολακόπουλος (Κηφισιά) και Σταμάτης Μπουντούρης (Εκάλη), η Κατερίνα Κουτσουρίδου από τη Δημοκρατική Αριστερά και, τέλος, ο Γιάννης Κουνέλλας ως ανεξάρτητος πολίτης.
Η συμμετοχή και το αποτέλεσμα της πρώτης, ουσιαστικά, προσπάθειας δημοτικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων να συνθέσουν πρόγραμμα και υποψήφιο δήμαρχο, με δεδομένα τα ασφυκτικά όρια μέχρι τις δημοτικές εκλογές που θέτει η νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα του «Καλλικράτη», κρίθηκαν απ? όλες τις πλευρές αρκετά ικανοποιητικά.
Όπως τονίστηκε από τον Γιάννη Τσαγκάρη, στη συνάντηση είχαν κληθεί να παραστούν και άλλοι συνάδελφοί τους, όπως η Κατερίνα Μουστάκη από τις Δυνάμεις για μια Ερυθραία Νέα, αλλά δεν μπόρεσαν λόγω της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που εξελισσόταν την ίδια ώρα, «αν και έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον».
Το πλαίσιο της συνεργασίας και των προτεραιοτήτων που έθεσε ο κ. Τσαγκάρης στην εισαγωγική του ομιλία, αποδέχτηκε, κατ? αρχήν, ο Παναγιώτης Κανακάκης.
Συγκρότηση ενωτικού ψηφοδελτίου και διεύρυνση της συνεργασίας, υποψήφιος δήμαρχος με εμπειρία συμμετοχής στα δημοτικά δρώμενα, μακριά από αυταρχικά μοντέλα διοίκησης, παραγοντισμό και συναλλαγές με κόμματα, δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, συντονιστική επιτροπή με την εκπροσώπηση όλων των κινήσεων, που θα οργανώσει όλες τις παραπάνω διαδικασίες. Στόχος, η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών στο νέο περιβάλλον του διευρυμένου δήμου από μια προοδευτική και σύγχρονη διοίκηση και με προτεραιότητες την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, την ελεύθερη κίνηση των πολιτών και την προάσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων, την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα όλων των δημοτικών υποδομών και υπηρεσιών.

Προαπαιτούμενα για συνεργασία
«Αναλάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία προκειμένου η συνεργασία να διευρυνθεί και με άλλες παρατάξεις, χώρους και ανεξάρτητους πολίτες για ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο. Δεν παραδίδουμε τα κλειδιά σε κανέναν», τόνισε ο κ. Τσαγκάρης. Σχετικά με προβληματισμούς ή προαπαιτούμενα που τέθηκαν από διάφορες πλευρές, κυρίως για το ιδεολογικό πλαίσιο της όλης προσπάθειας και αν αυτή θα πρέπει να ταυτιστεί με ένα ναι ή ένα όχι στον «Καλλικράτη», ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Πολιτών σημείωσε ότι το μόνο «προαπαιτούμενο θα πρέπει να είναι ένα πλαίσιο εκλογικού προγράμματος που θα καλύπτει όλους και καλούμαστε να το επεξεργαστούμε».
Ενωτικό κάλεσμα απηύθυναν οι πρόεδροι των Πολιτών Νέας Ερυθραίας και της ΡΕΚΕ, Πέτρος Γιάννου και Κωστής Χαλκιαδάκης. «Τα νέα δεδομένα για την Αυτοδιοίκηση πρέπει να μας ενώνουν. Οι χρόνοι είναι πιεστικοί, αλλά πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο για τη μάχη των εκλογών και των προβλημάτων των δημοτών», σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης. «Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα και δεν κατεβαίνουμε για να πούμε την άποψή μας για το ΔΝΤ και το μνημόνιο, αλλά για να συναντηθούμε με τους πολίτες και τα προβλήματά τους και να πορευθούμε μαζί για τη λύση τους», τόνισε ο κ. Γιάννου και έθεσε ως θέματα την ισότιμη εκπροσώπηση ανεξάρτητων πολιτών στην κίνηση συνεργασίας, αλλά και την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία της.
Ο Παναγιώτης Κανακάκης από την πλευρά του, σημειώνοντας κατ? αρχήν ότι «θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι προς τους δημότες, ελέω οικονομικής κρίσης και ??Καλλικράτη??, καθώς η κεντρική εξουσία θα περικόψει πόρους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση», χαρακτήρισε κρίσιμες τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και τόνισε μεταξύ άλλων: «Στόχος είναι να περάσουν ένα δικομματικό σύστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξαφανιστούν οι μικρές φωνές. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για εμάς να κάνουμε πέρα τις μικροδιαφορές μας και να βρεθούμε σε κοινή πορεία, γιατί και οι πόλεις μας και ο κόσμος το θέλουν».
Από τους Οικολόγους Πράσινους ο Τάκης Νικολακόπουλος δήλωσε πως «ο ??Καλλικράτης?? μάς υποχρεώνει σε συναίνεση. Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε μαζί στο πλαίσιο ενός προγράμματος κοινής αποδοχής και να συντονίσουμε την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει το νέο δήμο». Ο ίδιος σημείωσε πως «θα είναι καθοριστική η επιλογή του υποψηφίου δημάρχου και δεν θα πρέπει να βιαστούμε, τουλάχιστον, πριν από το Σεπτέμβριο».
Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν οι Δημήτρης Βαρελάς, Γιάννης Κουνέλλας και Γιάννης Μαύρος, οι οποίοι δήλωσαν τη συμπαράσταση έως και τη συμμετοχή τους στη νέα αυτή προσπάθεια συσπείρωσης αυτοδιοικητικών δυνάμεων και ανεξάρτητων πολιτών. Ήταν εκεί, επίσης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Πυρένης και Γιάννης Χριστοδούλου, ενώ το λόγο έλαβαν έπειτα και αρκετά στελέχη από τις παρατάξεις που συμμετείχαν, όπως και πολίτες, θέτοντας μια σειρά θεμάτων και προτεραιοτήτων για το πλαίσιο της επικείμενης συνεργασίας, τα οποία και θα επεξεργαστεί πλέον η νέα διευρυμένη συντονιστική επιτροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.