Το οικόπεδο του δήμου στο πάρκο Ήβη επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως που προορίζεται για την ανέγερση του 4ου Δημοτικού Σχολείου (σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του δήμου) ή του 2ου Γυμνασίου σύμφωνα με την πρόταση των Συλλόγων Γονέων ή την στέγαση και του 1ου και του 2ου Γυμνασίου (πρόταση συμβούλου της αντιπολίτευσης ή... ή... ή...

  • Οριστικές αποφάσεις για την ίδρυση 2ου Γυμνασίου και 4ου Δημοτικού-Νηπιαγωγείου στη Νέα Ερυθραία
  • Οι προτεραιότητες του δήμου για την ανέγερση των σχολείων και η υπόδειξη των κατάλληλων χώρων αναμένονται τις επόμενες μέρες, έπειτα από διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους Συλλόγους Γονέων

Και εγένετο φως για τις στεγαστικές ανάγκες των σχολείων της πόλης μας αλλά το ερώτημα παραμένει: 2ο Γυμνάσιο ή 4ο Δημοτικό σε προτεραιότητα; Με δυο επίσημες αποφάσεις ίδρυσης νέων σχολείων, του 2ου Γυμνασίου και του 4ου Δημοτικού-Νηπιαγωγείου, ο Δήμος Νέας Ερυθραίας θα υποδείξει τις επόμενες μέρες στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων τους κατάλληλους χώρους για την ανέγερσή τους, έπειτα από διαβούλευση που θα υπάρξει με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, όπως δεσμεύθηκε η δημοτική αρχή.
Η συνάντηση αυτή αναμένεται να ξεκαθαρίσει και τις προτεραιότητες που θέτει τελικά ο δήμος Νέας Ερυθραίας για την ανέγερση των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς το τελευταίο διάστημα, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) με επίσημες αποφάσεις της προς τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β Αθήνας εισηγούταν την ίδρυση 2ου Γυμνασίου στην πόλη μας, ενώ η δημοτική αρχή από την πλευρά της προέκρινε την ανέγερση 4ου Δημοτικού Σχολείου. Όπως αναφερόταν στο απαντητικό έγγραφο της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς τη ΔΕΠ, «εισηγούμεθα την ίδρυση του 2ου Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας, επειδή το μοναδικό μέχρι σήμερα Γυμνάσιο λειτουργεί τα τελευταία έτη με μεγάλο αριθμό μαθητών και τμημάτων».
Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής στοιχεία που δείχνουν σαφώς την αύξηση του μαθητόκοσμου στο Γυμνάσιο: 2003-4 μαθητές 306, τμήματα 12, 2004-5 μαθητές 320, τμήματα 13, 2005-6 μαθητές 327, τμήματα 14, 2006-7 μαθητές 327, τμήματα 14, 2007-8 μαθητές 338, τμήματα 14.
Όπως εξάλλου αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, «το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας έχει εξαντλήσει τις στεγαστικές του δυνατότητες, ενώ η συνεχής ανοικοδόμηση στο δήμο σας προμηνύει συνεχείς αυξήσεις του μαθητικού δυναμικού. Τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Νέας Ερυθραίας καταδεικνύουν την ανάγκη της ίδρυσης του 2ου Γυμνασίου».
Σε ομόφωνη ανακοίνωσή τους που κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου της Νέας Ερυθραίας, υποστηρίζουν επίσης την κατά προτεραιότητα ανάγκη ίδρυσης νέου Γυμνασίου στην πόλη και προτείνουν για το σκοπό αυτό το χώρο των 4,8 στρεμμάτων δίπλα στο πάρκο Ήβη που σήμερα είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος για Δημοτικό Σχολείο.
Η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη αρχικά εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο τον αποχαρακτηρισμό του δημοτικού οικοπέδου στο Ο.Τ. 285 επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων σε χώρο για ανέγερση 2ου Γυμνασίου Νέας Ερυθραίας. Έπειτα από τις αντιδράσεις των υπόλοιπων παρατάξεων, αλλά και των Συλλόγων Γονέων για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου και για τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για να αλλάξει η χρήση του, η διοίκηση φαίνεται να επανεξετάζει το θέμα ανέγερσής του στον προβλεπόμενο χώρο εκπαίδευσης δίπλα στο πάρκο Ήβη. Οι διαδικασίες αλλαγής της χρήσης του από Δημοτικό Σχολείο σε Γυμνάσιο θα είναι κατά πολύ συντομότερες. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι στεγαστικές ανάγκες των Νηπιαγωγείων της πόλης μας είναι αρκετά αυξημένες, αφού ο αριθμός των νηπίων αυξάνεται κατακόρυφα κάθε χρόνο και η πιθανή μετάθεση της ανέγερσης νέου Δημοτικού για τα επόμενα χρόνια, θα σημάνει και τη μετάθεση ανέγερσης νέου Νηπιαγωγείου.
Ο πρόεδρος της ΔΕΠ, αντιδήμαρχος Νίκος Καραφωτίου, σημείωσε τα εξής για το θέμα: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε όποιες αιτήσεις έγιναν για την ανέγερση σχολείων στον δήμο μας, δεν υπήρξε απάντηση από το υπουργείο. Σήμερα έχουμε τις αποφάσεις ιδρύσεως δυο σχολείων. Προφανώς λόγω των προβλημάτων με τις υπόγειες αίθουσες και τα ακατάλληλα κτίρια του 1ου Δημοτικού, να προτάθηκε η δημιουργία νέου Δημοτικού. Οι αποφάσεις ήρθαν μαζί και για τα δυο σχολεία. Από εκεί κι έπειτα είναι δικό μας θέμα οι προτεραιότητες που θα θέσουμε. Δεν έχουμε αντίρρηση να γίνει το Γυμνάσιο δίπλα στο πάρκο Ήβη, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αν δεν γίνει το Δημοτικό δεν θα γίνει ούτε το Νηπιαγωγείο άμεσα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.