Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης πραγματοποιήθηκε Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης με κεντρικό σύνθημα «Φυτεύω ένα δένδρο, συμβάλλω στην ελπίδα», από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τον Δήμο Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, στις παρυφές της Πεντέλης στην Κηφισιά, στην περιοχή του Κοκκιναρά.

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς ανταποκρίθηκαν άμεσα, με προθυμία και ιδιαίτερο ζήλο στη δράση αυτή, στηρίζοντας την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα όλα τα δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν. Οι μαθητές είχαν με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να υιοθετήσουν τα δέντρα του σχολείου τους, να τα φυτέψουν, να τα ποτίσουν και να τα φροντίσουν. Η δράση αυτή είχε ως απώτερο στόχο να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

Για πρώτη φορά και χάρη στην πρωτοβουλία του κτηνιάτρου κ. Θεοδωρίδη φυτεύτηκαν βελανίδια με ένα νέο τρόπο φύτευσης κατά μήκος του δασικού δρόμου, καθώς και ένα στρέμμα με βελανιδιές.

Τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο Βρετανός ευρωβουλευτής της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (AECR), Daniel Hannan, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας επικεφαλής αντιπροσωπείας που περιλαμβάνει ευρωβουλευτές, βουλευτές και ακτιβιστές από 14 χώρες σε συνεργασία με την ανεξάρτητη οργάνωση Praksis προκειμένου να παρέχουν βοήθεια σε αστέγους και αποκλεισμένους πολίτες και να επισκεφθούν δύο κέντρα υποδοχής.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, o δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας, ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς και μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός, η αντιδήμαρχος Κηφισιάς Σίσσυ Παπασπύρου, ο αντιδήμαρχος Διονύσου Παναγιώτης Τσούκας, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Σπάτων – Αρτέμιδος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Παντελής Παπανικολόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς, Γιώργος Κόμιανος και Γιάννης Παντελεάκης και ο δασοπόνος του Δασαρχείου Πεντέλης Κώστας Μούγιος.

Στην αναδάσωση συμμετείχαν τα ακόλουθα σχολεία: 1o Δημοτικό Κηφισιάς, 2ο Δημοτικό Κηφισιάς, 3ο Δημοτικό Κηφισιάς, 4ο Δημοτικό Κηφισιάς, 5ο Δημοτικό Κηφισιάς, 6ο Δημοτικό Κηφισιάς, 7ο Δημοτικό Κηφισιάς, 8ο Δημοτικό Κηφισιάς, 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, 1o Δημοτικό Ν. Ερυθραίας, 2o Δημοτικό Ν. Ερυθραίας, 3o Δημοτικό Ν. Ερυθραίας, Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας, Δημοτικό Εκάλης, καθώς και Γυμνάσιο από το Αιγάλεω. Συμμετείχαν επίσης τα ιδιωτικά σχολεία Αθηναϊκή Αγωγή, Σχολή Μαντά και Σχολή Μάνου.

Παρόντες όπως πάντα ήταν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς, εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που έχουμε ξανά κοντά μας μαθητές σχολείων, της Κηφισιάς αυτή τη φορά, αλλά και φιλοξενούμενους από σχολείο του Αιγάλεω, σε μία ακόμη αναδάσωση στο Πεντελικό, με απόλυτη τάξη και ηρεμία, αλλά με ενθουσιώδη συμμετοχή.

»Στον ΣΠΑΠ θεωρούμε υπέρτατο χρέος μας να εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Παράλληλα, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές ένα καλύτερο περιβάλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται και η σημερινή πολύ επιτυχημένη δράση μας. Θα ήθελα για άλλη μία φορά να υπογραμμίσω ότι ο εθελοντισμός που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας αυξάνει, και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΪ αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό. Όλη αυτή η συνεχής εθελοντική ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Η σημερινή παρουσία των χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου.

»Ένα θερμότατο ευχαριστώ στις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά και συνέβαλλαν στην επιτυχία της 4ης Αναδάσωσης 2016 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

»Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ, για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες  τις δράσεις του. Ένα ευχαριστώ τέλος στους εθελοντές και στους εργαζομένους του ΣΠΑΠ και του Δήμου Κηφισιάς, οι οποίοι με την ενεργό συμμετοχή και τον ζήλο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση της σημερινής δράσης. Ο ΣΠΑΠ ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της αναδάσωσης: τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την εταιρεία Βίκος, τη ΔΕΠΑ, την εταιρεία Creta Farms, τα σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης, την Αρτοβιομηχανία Στεργίου, την Αρτοποιία The Bakers, την εταιρεία Nestle, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ.

»Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις του ΣΠΑΠ να είναι εξ ίσου μαζική και δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.