georgakis_agis1

του ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Πρόσφατα μονοδρομήθηκε το τελευταίο τμήμα της οδού Κερκύρας (όπως αυτή διασταυρώνεται με την Εθνικής Αντίστασης, το οποίο καλώς έγινε κατά την άποψή μου. Η μονοδρόμηση έγινε με πλήρη σήμανση για τους οδηγούς. Όμως δημιουργούνται κάποιες παρενέργειες από αυτό, οι εξής:
α.Πολλοί οδηγοί παραβιάζουν τη μονοδρόμηση και πολύ συχνά είναι οι πελάτες του παρακείμενου γυμναστηρίου.
(Eρώτηση προς τους πελάτες: Αφού θα πάς να ξεκινήσεις με π.χ. 3 χλμ. στο διάδρομο ή το ποδήλατο γιατί δεν αράζεις το αυτοκίνητό σου 50 μ. μακρύτερα, αλλά πρέπει να το αράξεις ακριβώς έξω από την πόρτα;) Η παραβίαση της απαγόρευσης – από τη στιγμή μαλίστα που αυτήείναι γνωστή και στον αντίθετα κινούμενο – είναι κάτι ιδιαίτερα επισφαλές και κάτι που θα πρέπει η τροχαία να επιβλέψει.
β. H γνώση της μονοδρόμησης προκαλεί σε πολλούς τη διάθεση να τρέξουν. Αναπτύσσονται ταχύτητες των 100 χ.α.ω. ή υψηλότερες (δεν πρόκειται για λάθος) από την Εθν. Αντ. μέχρι τη Θάσου, που εκτός από την ηχορύπανση, προκαλεί και κίνδυνο για πεζούς (παιδιά & ηλικιωμένους), κατοικίδια αλλά και εποχούμενους – ειδικά στη διασταύρωση με την Βοσπόρου. Η ανάπτυξη ταχύτητας βέβαια είναι κάτι που μοιραία ανακόπτεται παραπάνω ακόμη και στους πλέον γκαζάκηδες, λόγω της ύπαρξης ντερέ (κάθετη οπή απαγωγής ομβρίων με σχάρα) λίγο παραπάνω.
γ. Παράπλευρη «απώλεια» είναι και το συχνό μπλοκάρισμα της Λυθρί διότι λόγω των παρακαρισμένων δεν μπορεί να διεξαχθεί αμφίδρομη κυκλοφορία. Μήπως να την μονοδρομούσαμε προς τα κάτω (όχι όμως σαν την προηγούμενη φορά που η ίδια Δήμαρχος που ενέκρινε τη μονοδρόμηση την παραβίαζε κατ εξακολούθηση);
δ. Ο πεζόδρομος της Πρωτομαγιάς (παράλληλη της Κερκύρας και της Λυθρί) πολλές φορές θυμίζει πίστα. Δε φτάνει η κατάλληψη μέρους της από γλάστρες (ιδιώτη που δεν θέλει οι γείτονες να αράζουν δίπλα στη μάντρα του) παρανομία που παραβλέπεται από τις αρχές, πολλά οχήματα χρησιμοποιούν τον πεζόδρομο με απίστευτη ταχύτητα, σε σημείου που να γίνεται επισφαλής η στάθμευση στο ίδιο σου το γκαράζ (για πεζούς ούτε λόγος). Ακόμη και για το άλσος του Μορτερού; δεν θα ήταν χρήσιμο να αξιοποιηθούν οι δρόμοι; που τώρα μένουν μισόκλειστοι για το κοινό, αλλά ανοιχτοί για περίεργες δραστηριότητες, όπως σκοποβολή (πραγματικά πυρά), διαχωρισμό κλοπιμαίων, παράνομες συναντήσεις κ.λ.π.
Για αποφυγή παρεξηγήσεων, η διατήρηση του πράσινου αυτού άλσους με βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΩΣ σύμφωνο, αρκεί να καθαρίζεται έγκαιρα από τα χόρτα, τις πευκοβελόνες, τα κουκουνάρια και τα νεκρά πεύκα, αφού μέσα στο καλοκαίρι αυτά αποτελούν καύσιμο φορτίο.
Ο Δήμος Νέας Ερυθραίας δεν πρέπει να αρκείται στη στείρα διεκδίκηση των εκτάσεων από το ΤΑΠ ΟΤΕ, αλλά να στηρίζει εμπράκτως την αξίωσή του αυτή, με το να περιποιείται στοιχειωδώς τους δρόμους (που του ανήκουν σίγουρα) αλλά και το άλσος καθεαυτό (που εάν καθαιρεθούν οι πολυκατοικίες θα ανήκει βέβαια στο ΤΑΠ ΟΤΕ, το οποίο στο παρελθόν συγκέντρωσε από όλη την έκταση το συντελεστή δόμησης στις πολυκατοικίες και τώρα θέλει και τα ρέστα) Μήπως πρέπει να θρηνήσουμε κάποιον για να δραστηριοποιηθούν οι μηχανισμοί;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.