Μια βδομαδιάτικη απόδραση μας οδήγησε σε ένα ονειρεμένο τόπο, όπως είναι εξάλλου οι περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα μας. Η φύση, της τα έχει δώσει όλα και με το παραπάνω. Ήλιο θάλασσα πράσινο. Ένα πραγματικό όνειρο! Ένα διαμάντι στη γη.

Ένα ξαφνικό μπουρίνι, μια ξαφνική βροχή έφερε ανέλπιστα προβλήματα. Μας χάλασε το όνειρο. Πως καταφέρνει αυτό το κράτος να είναι απόν από κάθε πρόβλημα. Αναρωτιέμαι! κι όμως όλοι φροντίζουν για την καθημερινότητά μας, έτσι τουλάχιστον όλοι υπόσχονται πριν τους δώσουμε την ψήφο μας! όταν ο πολίτης έρχεται σε επαφή με την δημόσια διοίκηση καταλαβαίνει ότι οι περισσότερες περιπτώσεις του είναι αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γιατί οι ΟΤΑ και τα θυγατρικά τους νομικά πρόσωπα είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση όλων των υποθέσεων.

• Θέλεις ληξιαρχείο, δημοτολόγιο, εκλογικά και λοιπά; Στο Δήμο σου.

• Θέλεις την κατασκευή και την συντήρηση για το δρόμο την πλατεία το πάρκο σου; Στο Δήμο σου

• Θέλεις καθαριότητα (αποκομιδή και οδοκαθαρισμός); Στο Δήμο σου.

• Θέλεις άδειες καταστημάτων, πεζοδρόμια, διαφημιστικές πινακίδες; Στο Δήμο σου.

•  Θέλεις συγκοινωνία, χώρους στάθμευσης; Στο Δήμο σου.

• Θέλεις αθλητικά κέντρα, παιδικές χαρές, κέντρα νεότητας; Στο Δήμο σου.

• Θέλεις θέατρο, ωδείο, φεστιβάλ; Στο Δήμο σου.

• Θέλεις παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, οργανισμούς πρόνοιας; Στο Δήμο σου.

Απ’ ότι καταλαβαίνετε η ποιότητα ζωής στις πόλεις είναι άμεσα συνδεδεμένη με την δυνατότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους κατοίκους της αφού οι περισσότεροι προσφεύγουν στα δημαρχεία παρά στα υπουργεία για  υπόθεσή τους.

Έτσι λοιπόν όταν μια νεροποντή μας πνίγει, όταν μια λακκούβα μας σπάει το αυτοκίνητο, όταν τα πεζοδρόμια δεν είναι για περπάτημα, όταν η ανομία είναι η καθημερινότητα στην πόλη μας οφείλουμε να γνωρίζουμε ποιοι ευθύνονται.

Δεν φταίει η κυβέρνηση όταν η πόλη δεν λειτουργεί γιατί τα μπαρ και οι καφετέριες

Έχουν καταλάβει πλατείες και πεζοδρόμια. Δεν φταίει η κυβέρνηση όταν υπάρχουν χρήσεις παράνομες.

Ας προβληματιστούμε λίγο, τώρα μάλιστα που τα χαράτσια έρχονται το ένα πίσω από το άλλο και βλέπουμε ότι εικονικά μένουμε σε ένα εξεραιτικό τόπο (βάσει αντικειμενικής αξίας) και ας διεκδικήσουμε την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας. Για το δικό μας συμφέρον.

Προηγούμενο άρθροEm@il
Επόμενο άρθροΕλεγχόμενη στάθμευση εν μέσω οικονομικής κρίσης;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.