Η ανταλλαγή και η μεταφορά τεχνογνωσίας αλλά και η συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ελλάδας και Ισραήλ ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και φιλοξενήθηκε την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος» στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρέσβης του Ισραήλ, Άριε Μέκελ, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης ο Δήμαρχος Κηφισιάς και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔΑ, Νίκος Γ. Χιωτάκης, καθώς επίσης Δήμαρχοι της Αττικής και της Περιφέρειας.

Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης ο οποίος τόνισε ότι «σε αυτές τις περιόδους που ψάχνουμε στην αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα νέους τρόπους ανάπτυξης, τρόπους για να συνεχίσουν να λειτουργούν Δήμοι που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, οποιαδήποτε συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων με φίλες χώρες όπως είναι το Ισραήλ, είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις που έχουν αναπτύξει Ελλάδα και Ισραήλ σε κεντρικό επίπεδο, τονίζοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάπτυξη και τη συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Το δίκτυο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αναμφίβολα πλήττεται από την οικονομική κρίση με την αναγκαία περικοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, αποτελεί τον ουσιαστικότερο παράγοντα εξασφάλισης και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής στην δοκιμαζόμενη Ελληνική Κοινωνία. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς πιστεύουν στο κοινωνικό κράτος κυριότερος εκφραστής του οποίου είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό επιδιώκουμε, παρά την περικοπή κατά 60% των πόρων της, να διατηρήσει αλώβητο το κοινωνικό δίκτυο προστασίας των δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση ασθενέστερων συμπολιτών μας» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δημήτρης Καλογερόπουλος ανέφερε ότι «τώρα είναι η στιγμή οι εκπρόσωποι των.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.