ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

11/10/2017

Οι γονείς και κηδεμόνες του Γυμνασίου καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση του προϊσταμένου της ΔΔΕ Β Αθήνας να μειώσει τα τμήματα της Α Γυμνασίου του σχολείου μας από 5 σε 4. 

Καταγγέλλουμε την διαρκή περικοπή των δαπανών για την παιδεία, την  πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που επιβάλλει έως και 27 +10% παιδιά ανά τμήμα και την τροποποίηση προς το χειρότερο των διατάξεων για μείωση του ορίου ανά τμήμα όταν υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Αυτά τα μέτρα έχουν ως συνέπεια τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και πλήττουν διπλά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Η συγχώνευση εφαρμόζεται στην Α Γυμνασίου που είναι η πιο ευαίσθητη και δύσκολη φάση της μαθησιακής τους μετάβασης, έναν ολόκληρο μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Το ωρολόγιο πρόγραμμα όλου του σχολείου διαλύεται. Αποδεικνύεται ότι το Υπουργείο Παιδείας μπροστά στις σκληρές δημοσιονομικές προτεραιότητες θυσιάζει όλες τις παιδαγωγικές ευαισθησίες.

Αυτή η πολιτική θα μας βρει αντιμέτωπους, απαιτούμε :

  • το μέγιστο 20 παιδιά σε κάθε τάξη
  • Τμήματα ένταξης
  • Τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας
  • Απαγόρευση της συγχώνευσης τμημάτων μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ενώνουμε τον αγώνα μας με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα άλλα σχολεία που πλήττονται από τις περικοπές.

Συμμετέχουμε – Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις Ενώσεων Γονέων και Οργανώσεων των εκπαιδευτικών που αντιτίθενται στα μέτρα υποβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.