Σε σοβαρές καταγγελίες κατά της περιφερειακής Αρχής Αττικής προχωρούν, σε ανακοίνωσή τους, πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι, με αφορμή το θέμα της δημιουργίας γηπέδου της Δικέφαλος Α.Ε., αλλά και «τερατουργήματος εμπορικών χρήσεων», όπως αναφέρουνστον Δήμο Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για «βανδαλισμούς στο κτήριο του δημαρχείου», «τραμπουκισμούς σε αιρετούς», εξώδικα εναντίον της διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας και άλλες ενέργειες, που σκοπό έχουν την πίεση της δημοτικής Αρχής να συναινέσει στα σχέδια του «γηπέδου – εμπορικού κέντρου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση των τεσσάρων περιφερειακών συμβούλων:

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής που υπογράφουμε αυτό το κείμενο υποστηρίξαμε στη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2016 ότι η διοίκηση της Περιφέρειας προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός ότι τα 20.000.000 ευρώ που δέσμευε στον προϋπολογισμό για τη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε., ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς δαπανών για να κατασκευαστεί στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας ένα τερατούργημα εμπορικών χρήσεων, με τη δικαιολογία ότι η ΑΕΚ θα αποκτήσει γήπεδο.

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει», έρχεται ένα έγγραφο της Περιφέρειας προς τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας που δείχνει, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι τα 20.000.000  ευρώ θα γίνουν τουλάχιστον 35.000.000, αφού η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει από ίδιους πόρους, ως δήθεν δημόσιο έργο, την υπογειοποίηση κεντρικών αρτηριών της πόλης για να υπηρετηθούν ανάγκες του γηπέδου -εμπορικού κέντρου.

Το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, με ημερομηνία 19.10.2016, όχι μόνο αναφέρει την υπογειοποίηση των αρτηριών ως μέρος του έργου της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε., αλλά εγκαλεί τον δήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία ότι δεν έχουν ενεργήσει ώστε να δοθεί το έγγραφο με τα υψομετρικά που χρειάζεται η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.! Και η Γενική Διεύθυνση Α.ΣΧ. προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, 6 ημέρες πριν ζητήσει τα υψομετρικά η ίδια η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε.!

Με την δήλωσή μας αυτή συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας που έχουν γνώμονα το δημόσιο συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της. Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς στο κτήριο του δημαρχείου και τους τραμπουκισμούς σε αιρετούς και πολίτες.

Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο να πάρει θέση και ρωτάμε τον πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, αν εγκρίνουν το έγγραφο που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, βάσει του οποίου 25 κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας που δηλώνουν οπαδοί της ΑΕΚ κινήθηκαν με εξώδικο εναντίον της διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας.

Ρωτάμε τον πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αν διαβλέπουν την πιθανότητα να γίνεται το συγκεκριμένο έγγραφο της Περιφέρειας αιτία κάλυψης ενεργειών εναντίον μιας δημοτικής Αρχής, που σε άλλη περίπτωση με κανέναν τρόπο δεν θα ενέκριναν.

  • Άννα Βασιλάκη, Κεντρικός Τομέας
  • Μαρίνα Κούκα, Νότιος Τομέας
  • Μάκης Μαντάς, Τομέας Πειραιά
  • Φλώρα Νικολιδάκη, Κεντρικός Τομέας
  • Ζωή Ράικου, Νότιος Τομέας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.