Οι πρώτες τους δηλώσεις στη «Ν.Ε.» για τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν

Ο ένας, ο? παλιός, έμεινε, δυο νέοι ήρθαν, επιβεβαιώνοντας πλήρως προηγούμενα ρεπορτάζ της «Ν.Ε.». Ο Νίκος Καραφωτίου έκανε τελικά το ρεκόρ παραμονής στη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών, οδεύοντας στην τέταρτη και τελευταία προεκλογική χρονιά, περιβαλλόμενος από την εμπιστοσύνη της δημάρχου και παρά το γεγονός ότι με την κατάθεση του νέου δημοτικού προϋπολογισμού η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτησή του για «παραποίηση στοιχείων και κωδικών». Ο ίδιος από πέρυσι έχει αναλάβει και τον τομέα των Διοικητικών Υπηρεσιών, ενώ προεδρεύει επίσης στη Δημαρχιακή Επιτροπή.

Ο μακροβιότερος αντιδήμαρχος στον Δήμο Νέας Ερυθραίας δήλωσε στη «Ν.Ε.»: «Έχουμε χαρακτηρίσει το νέο δημοτικό προϋπολογισμό ως προστατευτικό. Οι οικονομικές συγκυρίες, οι οποίες πλέον βρίσκονται εντός των πυλών, μάς υποχρεώνουν να βαδίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα μας, τα προς το ζην, δηλαδή, του δήμου μας. Το γεγονός ότι η δήμαρχος μου εμπιστεύθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά τον τομέα των οικονομικών, ας το κρίνουν οι ίδιοι οι δημότες. Για μένα σημαίνει συνέχεια και συνέπεια, όχι επιβράβευση. Μιας και βαδίζουμε σε προεκλογική χρονιά, επαναλαμβάνω ότι δεν θα υπάρξουν προεκλογικές δαπάνες, δεν έχουμε και την πολυτέλεια αυτή, άλλωστε, διότι όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, αυτές αποδεικνύονται μπούμερανγκ για τον δήμο. Το ότι βρίσκομαι στη θέση του αντιδημάρχου και πάλι, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει για μένα ρουτίνα. Είναι άλλη μια πρόκληση για περισσότερη δουλειά».

Η τριάδα των αντιδημάρχων για το 2010 συμπληρώθηκε με δυο νέα πρόσωπα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της δημάρχου Βασιλικής Ταμβάκη. Ο πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Βρεφονηπιακών Σταθμών, Στάθης Κύρλος, ανέλαβε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στη θέση του Μιχάλη Καυγαλάκη και όπως τόνισε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του: «Οι προτεραιότητες που έχει η Τεχνική Υπηρεσία και η διοίκηση για το 2010 είναι να εφαρμοστεί κατά γράμμα το Τεχνικό Πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Δίνουμε προτεραιότητα στην καθημερινότητα των δημοτών, στα μικρά έργα, όπως είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου και η αποκατάσταση των πεζοδρομίων. Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς να υλοποιήσουμε την ελεγχόμενη στάθμευση που θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα της στάθμευσης, ενώ παράλληλα εφαρμόζεται η νέα κυκλοφοριακή μελέτη. Τα χρηματοδοτούμενα έργα των αναπλάσεων και των ποδηλατοδρόμων θα συνεχιστούν όπως ακριβώς έχουν προγραμματιστεί. Οι νέες μου αρμοδιότητες στον τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών σημαίνουν και μεγαλύτερες ευθύνες, χωρίς ωστόσο αυτό να συνεπάγεται ότι δεν υπήρχαν αυξημένες ευθύνες στον ευαίσθητο χώρο της προσχολικής ηλικίας, ως πρόεδρος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλες προτεραιότητες και με προβλήματα των δημοτών που ζητούν άμεσες λύσεις. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά και η ενημέρωση των δημοτών να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς προστριβές».

Ο Γιώργος Μαραζιώτης θα βρεθεί για πρώτη φορά μέσα στην τετραετία σε διοικητικό πόστο, ως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος στη θέση του Τάκη Ανδρεαδάκη. Τι σημαίνει αυτό για τον ίδιο; «Θα ήθελα κατ? αρχήν να ευχαριστήσω τη δήμαρχό μας Βασιλική Ταμβάκη για την πρόταση που μου έκανε και με τίμησε με αυτήν, αναλαμβάνοντας τον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος και της καθαριότητας στην πόλη μας. Ως αντιδήμαρχος σκοπός μου είναι να ακολουθήσω μια πολιτική που θα αφορά στην προστασία και στο σεβασμό του χώρου που ζούμε. Το φυσικό περιβάλλον έχει μεγάλη σημασία για την επιβίωση και ανάπτυξη των ανθρώπων. Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και ο καθένας μας χωριστά. Η αύξηση των χώρων πρασίνου, η δενδροφύτευση, όπως και η ανακύκλωση, αποτελούν βασικούς παράγοντες για την προστασία του περιβάλλοντος και προσπάθειά μας για την ανάπτυξη της πόλης μας. Εξίσου απαραίτητη θα πρέπει να είναι και η συμμετοχή των πολιτών μας σε αυτήν την προσπάθεια», τονίζει στη «Ν.Ε.» ο Γιώργος Μαραζιώτης.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, θα υπάρξει μια μόνο «αναγκαστική» αλλαγή προέδρου, λόγω της αποχώρησης του Στάθη Κύρλου από τον Ενιαίο Φορέα Βρεφονηπιακών Σταθμών. Έπειτα από ψηφοφορία που έγινε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Πανερυθραϊκής Ενότητας, για τη θέση του προέδρου εξελέγη Παντελής Χριστοδούλου, ο οποίος έχει διοικητική εμπειρία κατά τις προηγούμενες τετραετίες διοίκησης της δημοτικής παράταξης στον δήμο. Αναμένεται η εκλογή του να επικυρωθεί και με την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Νικ. Πλαστήρα 14,
2108000.222 Fax 2108000.259
Ν. Ερυθραία: 29-12-2009.
Αριθμ. Πρωτ: 18125.

ΑΠΟΦΑΣΗ Νο 491/2009
Η Δήμαρχος Ν. Ερυθραίας
Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις της παρ. 1 του αρθ. 87 του Ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων), κατά τις οποίες προβλέπεται ο διορισμός τριών Αντιδημάρχων, σε Δήμους με πληθυσμό άνω των δέκα χιλιάδων έναν (10.001) και έως είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων.
Τις διατάξεις τις παρ. 2 του αρθ. 87 του Ν. 3463/2006, κατά τις οποίες οι Αντιδήμαρχοι είναι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ορίζει με απόφασή του ο Δήμαρχος.
Τις διατάξεις της παρ. 3 του αρθ. 87 του Ν. 3463/2006 κατά τις οποίες η Δήμαρχος με απόφασή της, που δημοσιεύεται σε μια τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα και αν δεν υπάρχει ημερήσια, σε μια εβδομαδιαία της πρωτεύουσας του νομού, μπορεί να μεταβιβάζει συγκεκριμένες αρμοδιότητές της σε Αντιδημάρχους.
Το γεγονός ότι κατά την απογραφή του 2001 ο πληθυσμός του Δήμου ανερχόταν σε δέκα πέντε χιλιάδες τετρακόσιους εννέα (15.449) κατοίκους.
Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ΦΕΚ Β΄ (2670/31-12-2008) με το οποίο έχουν συγκροτηθεί οι υπηρεσίες του Δήμου.
Το άρθρο 86 του Ν.3463/2006.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ορίζουμε:
Α) Τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Καραφωτίου Νικόλαο του Αθανασίου ως Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών για τη χρονική περίοδο από 01/01/2010 έως 31/12/2010.
Α1)Ως προς τις Διοικητικές Υπηρεσίες μεταβιβάζουμε σε αυτόν τις παρακάτω αρμοδιότητες:
Την τέλεση Πολιτικών Γάμων
Την έκδοση πιστοποιητικών πλησιέστερων συγγενών

Προΐσταται των Διοικητικών Υπηρεσιών και ειδικότερα:

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου ? Δημαρχιακής Επιτροπής
Γραφείο Προσωπικού
Γραφείο Πρωτοκόλλου ? Αρχείου ? Διεκπεραίωσης
Γραφείο Ληξιαρχείου
Γραφείο Αστικής Κατάστασης
Γραφείο Μηχανοργάνωσης
Γραφείο Αλλοδαπών
Γραφείο Εποπτών ? Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων

ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (Κ.Ε.Π.)
Γραφείο επικοινωνίας & ενημέρωσης πολιτών
Γραφείο εσωτερικής ανταπόκρισης

Α2)Ως προς τις Οικονομικές Υπηρεσίες μεταβιβάζουμε σε αυτόν τις παρακάτω αρμοδιότητες :

Της διαταγής είσπραξης των Δημοτικών Εσόδων
Της υπογραφής των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής
Της υπογραφής των συμβάσεων που συνάπτει ο Δήμος

Προΐσταται των Οικονομικών Υπηρεσιών και ειδικότερα:

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Γραφείο Εσόδων
Γραφείο Λογιστηρίου
Γραφείο Δημοτικής Περιουσίας
Γραφείο Προμηθειών ? Αποθήκης Υλικού

ΤΜΗΜΑ ΤΑΜEΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Γραφείο Εισπράξεων Εσόδων
Γραφείο Πληρωμών

Α3)Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος της Δημάρχου ασκεί τα καθήκοντά της και αναπληρώνει αυτήν.

Β) Τον Δημοτικό Σύμβουλο κο ΚΥΡΛΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟ (ΣΤΑΘΗ) του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ως Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών ? Ύδρευσης για τη χρονική περίοδο από 01/01/2010 έως 31/12/2010, μεταβιβάζοντας σε αυτόν τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Την επίβλεψη της εκτέλεσης όλων των έργων και της συντήρησης όλων των δημοτικών εγκαταστάσεων.
Την επίβλεψη μικρών έργων της υπηρεσίας Ύδρευσης.
Την υπογραφή των πιστοποιητικών που εκδίδονται από τους υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Προΐσταται των Τεχνικών Υπηρεσιών ? Υπηρεσιών Ύδρευσης και ειδικότερα:

ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Γραφείο Μελετών
Γραφείο Έργων
Γραφείο Αποχέτευσης
Γραφείο Σχεδίου Πόλης ? Κτηματολογίου
Γραφείο κυκλοφορίας Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΑΡΚΟ) ?
Συγκοινωνίας και Προσβασιμότητας ΑΜΕΑ
Γραφείο επισκευής και συντήρηση κτιρίων
Γραφείο γραμματειακής στήριξης

2. ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
Γραφείο αντλιοστασίων
Γραφείο υδρονομέων ? συντήρηση δικτύου ? τοποθέτησης
Παροχών
Γραφείο μητρώου και νέων παροχών
Γραφείο καταμέτρησης
Γραφείο εξυπηρέτησης καταναλωτών

Γ) Τον Δημοτικό Σύμβουλο κο ΜΑΡΑΖΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ως Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος για τη χρονική περίοδο από 01/01/2010 έως 31/12/2010, μεταβιβάζοντας σε αυτόν τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Την επίβλεψη μικρών έργων των υπηρεσιών Περιβάλλοντος.

Προΐσταται των Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και ειδικότερα:

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Γραφείο περιβάλλοντος και ελέγχου Δημόσιας Υγείας
Γραφείου προγραμματισμού και περισυλλογής απορριμμάτων
Γραφείο κίνησης οχημάτων
Γραφείο πρασίνου
Γραφείο ηλεκτροφωτισμού
Γραφείο κοιμητηρίου
Γραφείο γραμματειακής στήριξης

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ Κ. ΤΑΜΒΑΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.