laiki syspeirosi

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα των παιδικών χαρών, η Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με τα προσφάτως ανακοινωθέντα από το υπουργείο Εσωτερικών, οι Δήμοι οφείλουν μέχρι τις 30-6-2014 να έχουν λάβει πιστοποίηση για τις παιδικές χαρές της αρμοδιότητάς τους. Σε διαφορετική περίπτωση, είτε αυτές θα κλείσουν, είτε τα παιδιά θα παίζουν με ευθύνη των γονιών τους. Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η άμεση παράδοση της κατασκευής, πιστοποίησης και συντήρησης των παιδικών χαρών στα χέρια ιδιωτών.
Παράλληλα, τα προβλήματα των παιδικών χαρών παραμένουν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών. Σε περιοδεία που πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς, και μέσα από συζητήσεις με τους παρευρισκόμενους γονείς, διαπιστώθηκε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων οι παιδικές χαρές παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, με κατεστραμμένα ή επικίνδυνα παιχνίδια, ξεχαρβαλωμένους τάπητές κ.ο.κ. Σε ιδιαίτερα τραγική κατάσταση βρίσκεται η παιδική χαρά των Εργατικών κατοικιών, της οποίας η εικόνα παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες, λόγω της παντελούς απουσίας οποιασδήποτε παρέμβασης.
Δεδομένης της παραπάνω καταληκτικής ημερομηνίας του υπουργείου Εσωτερικών:
– Απαιτούμε την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για την ενημέρωσή του και τη λήψη απόφασης επί του ζητήματος.
– Απαιτούμε την άμεση διεκδίκηση επαρκούς χρηματοδότησης, ώστε ο Δήμος, με ίδια μέσα και προσωπικό, να καταστήσει τις παιδικές χαρές κατάλληλες και ασφαλείς για τα παιδιά.
– Καμία ανάμειξη ιδιωτών στις παιδικές χαρές.
«Να μην εφαρμοστεί η αντιλαϊκή αξιολόγηση»
Σε δεύτερη ανακοίνωσή της σχετικά με την αξιολόγηση του προσωπικού στους Δήμους, η Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς υπογραμμίζει:
Με το ν. 4250/2014 καθιερώθηκε η διαδικασία της «αξιολόγησης», που αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Μέσω αυτής μεθοδεύονται νέες απολύσεις στους Δήμους, νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, συρρίκνωση των υπηρεσιών τους, με σκοπό την πλήρη παράδοσή τους στους ιδιώτες.
Το παιχνίδι είναι τόσο καλά «στημένο» καθώς υποχρεωτικά, το 15% των εργατοϋπαλλήλων των Δήμων πρέπει να πάρει «κάτω από τη βάση» (βαθμολογία 1 έως 6), ανοίγοντας το δρόμο για την απόλυσή ή τη διαθεσιμότητά τους, με συνέπεια το κλείσιμο και την παράδοση των αντίστοιχων υπηρεσιών στους ιδιώτες.
Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης ότι η αξιολόγηση είναι συγκριτική. Δηλαδή, το σύστημα βαθμολογεί τους υπαλλήλους όχι μόνο ως προς την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά συγκρίνοντας τον ένα με τον άλλον. Είναι, με άλλα λόγια, ένα σύστημα που καλλιεργεί τον ανταγωνισμό, δημιουργεί συνθήκες διαίρεσης των εργαζομένων, προάγει το χαφιεδισμό.
Σε συνδυασμό μάλιστα, με το νέο πειθαρχικό δίκαιο, επιχειρείται η διαμόρφωση εργαζομένων που θα σκύβουν το κεφάλι και θα δέχονται αδιαμαρτύρητα την κατάργηση των δικαιωμάτων τους στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Σήμερα απαιτείται οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στην προσφιλή μέθοδο κυβέρνησης και κεφαλαίου, αυτή του κοινωνικού αυτοματισμού και του «διαίρει και βασίλευε», διαμορφώνοντας την πιο πλατιά συμμαχία των εργαζομένων στο Δημόσιο με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, ώστε όλοι μαζί να απαιτήσουν δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για το λαό. Αυτό κατακτιέται όταν οι εργαζόμενοι πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και συγκρουστούν με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που και αυτός ο νόμος υπηρετεί.
Ενόψει των παραπάνω:
– Απαιτούμε την κατεπείγουσα σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να πάρει απόφαση και να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την «αξιολόγηση» δομών και υπαλλήλων του Δήμου.
– Να μην υπογράψει ο Δήμαρχος απόφαση έκδοσης επιμερισμού ποσοστών.
– Οι εργαζόμενοι του Δήμου να μην πέσουν στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού και του εργατικού «κανιβαλισμού». Να απαιτήσουν την άμεση κατάργηση του αντεργατικού ν. 4250/14.
25-6-2014
Λαϊκή Συσπείρωση Κηφισιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.