ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Καλή πρόθεση εμφανίζει στη συνέντευξή του στο φύλλο 307 της Ν.Ε. ο υπέρ-αντιδήμαρχος επί των οικονομικών υπηρεσιών κ. Ν. Καραφωτίου και με θετική διάθεση την προσεγγίσαμε. Προσκρούουμε όμως στα «αδέσποτα» επιλογών της δημοτικής αρχής, που παραμένουν ή και επαναλαμβάνονται σε βάρος του νοικοκυρέματος, της ποιότητας ζωής, αλλά και της προοπτικής ανάπτυξης στην πόλη.
Σημασία δεν έχει η ακρίβεια ή μη των λεγομένων του υπέρ-αντιδημάρχου, σε ότι αφορά τα οικονομικά μεγέθη όπως τα καταγράφει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα, ούτε τα ελάχιστα θετικά που επικαλείται, καθώς ως διοίκηση της πόλης, ακριβώς για αυτό τον σκοπό βρίσκεται εκεί. Να εφαρμόσει δηλαδή θετική πολιτική με ποιότητα ζωής και με αισθητική στην εικόνα της πόλης, για τους κατοίκους της που διαμένουν σε αυτήν, ή που αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους. Να ασκήσει χρηστή διοίκηση, προστατεύοντας τον δημόσιο χώρο. Το περιβάλλον. Να οδηγήσει την τοπική κοινωνία στην πρόοδο και την ανάπτυξη.
Γίνεται αντιληπτό ότι προέχουν σημασίας, οι ανεκπλήρωτες ελπίδες των νέων ανθρώπων που μεγαλώνουν με όνειρα για καλύτερη ζωή σε καλύτερο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, ποιο δημιουργικό για την προσωπική, αλλά και την κοινωνική ανάπτυξή τους. Οι πολιτικές που δεν εφαρμόζονται ισότιμα για όλους τους κατοίκους, όπως και οι νόμοι και κανόνες που «γίνονται λάστιχο» συχνά, μπροστά σε ιδιοτελεί και κάθε είδους ισχυρά συμφέροντα.
Για όλα αυτά τα αρνητικά της δημοτικής διοικητικής εξουσίας, τίποτα δεν αναφέρει στη συνέντευξή του ο υπέρ-αντιδήμαρχος. Αντίθετα θα έλεγε κάποιος διαβάζοντας τη συνέντευξη, αφήνει και μια «νότα υποτίμησης της νοημοσύνης μας» με τη φράση: πιστεύω η σημερινή διοίκηση διαθέτη την ικανότητα εξεύρεσης πόρων και πιστώσεων Το ερώτημα που καλοπροαίρετα του οφείλει εδώ ο υποψιασμένος αναγνώστης είναι ξεκάθαρο. Αφού διαθέτει αυτή την ικανότητα η διοίκηση, γιατί περιμένει τον τελευταίο χρόνο της θητείας της να την παρουσιάσει Σε ποιούς λοιπόν απευθύνεται ο αξιότιμος εκπρόσωπος της διοίκησης Έλεος. Όχι άλλη υποκρισία και απροκάλυπτος εμπαιγμός (έστω και αθέλητα) σε βάρος πάντα του καλοπροαίρετου κατοίκου αυτής της πόλης, που καλώς ή κακώς αρκείται για τη συμμετοχή του στα κοινά της, μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια και έχει την απαίτηση εκείνοι τους οποίους εκλέγει να τον αντιπροσωπεύσουν, να ασκήσουν επιτέλους χρηστή διοίκηση, κοινωνικά και αναπτυξιακά δημιουργική.
Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια στον υπέρ-αντιδήμαρχο της πόλης να διαπιστώσει ότι υπάρχουν «αδέσποτα» ρολόγια ύδρευσης που ενώ λειτουργούν ανελλιπώς, ακόμα δεν γνωρίζει τους ιδιοκτήτες τους!!! και φυσικά δεν εισπράττει ο δήμος το χρήματα που αναλογούν στις καταναλώσεις αυτές. Τον τιμά βέβαια το γεγονός ότι τολμά και το λέει και επομένως μπορεί κάποιος να επικαλεστεί ότι επιτέλους βρέθηκε ένας αξιωματούχος της δημοτικής αρχής να παραδεχθεί, ότι στον δήμο μας, απλώς δεν ασκήθηκε ποτέ ως τώρα χρηστή διοίκηση. Όσοι βρέθηκαν εκεί μέχρι σήμερα, «εξαπάτησαν» τους κατοίκους είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα. Αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο νομοταγής πολίτης πιάνεται κορόιδο, από κάποιους πονηρούς που κλέβουν το ταμείο, γιατί δεν καταβάλουν τα χρήματα που αναλογούν στις καταναλώσεις τους και παραμένουν ακόμα άγνωστοι στην υπηρεσία ύδρευσης του δήμου, Συγκεντρώνουν επομένως σημαντική ευθύνη, για τη μεγάλη και ανεξέλεγκτη διόγκωση του οικονομικού χρέους προς την ΕΥΔΑΠ.
Πράγματι χρειάζεται ικανότητα για την εξεύρεση πόρων. Θα με συγχωρήσει όμως ο υπέρ-αντιδήμαρχος και όσοι πιστεύουν την άποψή του να πω, πως τέτοια ικανότητα δεν φαίνεται να την διαθέτει η σημερινή διοίκηση του δήμου καθώς δεν δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει, ούτε καν θεσμοθετημένα κονδύλια που προέρχονται, είτε από την κεντρική διοίκηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (τους διάφορους φορείς εκτός δήμου κατά τον υπέρ-αντιδήμαρχο), είτε από πολύ συγκεκριμένες πηγές εντός δήμου, (δημοτικά τέλη, ύδρευση, πολεοδομικές παραβάσεις όπως χώροι στάθμευσης που έγιναν τραπεζοκαθίσματα και άλλες χρήσεις, είτε από τις off shore εταιρίες που φύτρωσαν σαν μανιτάρια στην πόλη), για να περιοριστούμε τούτη την ώρα μόνο σε αυτές τις πηγές, όπου ο δήμος οφείλει να απευθυνθεί και να εισπράξει ότι του αναλογεί με βάση την κείμενη νομοθεσία, χωρίς ασφαλώς να λησμονεί την κοινωνική πολιτική, υπέρ εκείνων που την έχουν πραγματικά ανάγκη, την οποία και σωστά, επισημαίνει στη συνέντευξή του ο κ. Καραφωτίου.
Τούτη όμως την πραγματικότητα, χρειάζεται πρώτα και πάνω από όλα, να την συνειδητοποιήσει το εκλογικό σώμα της πόλης, προκειμένου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές να τιμωρήσει την υποκρισία των διοικούντων, δίνοντας τη διοίκηση της πόλης σε περισσότερο μεθοδικούς, κοινωνικά ευαίσθητους, πολιτικοποιημένους και ικανούς εκπροσώπους του, που τολμούν να διεκδικούν και να συγκρούονται με μικρά και μεγάλα συμφέροντα, υπέρ της ποιότητας ζωής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.