Ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο της συνεχούς φροντίδας για τους μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας, προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με δύο παιδιάτρους προκειμένου να υπάρχει άμεση ιατρική φροντίδα για τα παιδιά κατά τη διάρκεια του ωραρίου των σχολείων.

Οι παιδίατροι θα επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους προκειμένου, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες διευθύνσεις, να παρέχουν τις απαραίτητες συμβουλές για θέματα υγείας των παιδιών, όπως αλλεργίες, ιώσεις κ.ά.

Επιπλέον, θα είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας των μαθητών, με τη σύμφωνη συγκατάθεση των γονέων (για την πορεία του εμβολιασμού των παιδιών τους) και για τον άρτιο εφοδιασμό του σχολικού φαρμακείου.

Τέλος, σε συνεργασία με τη διεύθυνση των σχολείων ενδεχομένως οι παιδίατροι  να μπορούν να ενημερώσουν τους μαθητές για θέματα όπως πρόληψη παιδικών ατυχημάτων, σχολική υγιεινή κ.ά., που άπτονται στην ειδικότητά τους, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης στην Πρωτοβάθμια και της θεματικής εβδομάδας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.