Χαρ. Τρικούπη, εμπορικό κέντρο. Δύο σειρές αυτοκινήτων

του Κωνσταντίνου Φράγκου,  
Υπτγος εα-Συγγραφέας- Δημοσιογράφος,  DEA του Πανεπιστημίου της Σορβόννης  στην Πολιτική Άμυνας

Κολώνα ΔΕη- Στάδη – Παρκαρισμένα ΙΧ καθημερινά. ΑΜΕΑ, καροτσάκια και πεζοί είναι αδύνατον να περάσουν

 

Μικρή Εισαγωγή

Η Παπανδρεϊκή μεθοδευμένη, οργανωμένη και μελετημένη λαίλαπα, επιβοηθουμένη από την ανίκανη ΝΔ και τον λοιπό, ευγενή, πολιτικό κόσμο, επέλεξε, βασικά, τρεις μεθόδους για να ισοπεδώσει και διαλύσει τη Χώρα.

 • Οικονομική καταστροφή (καλλιέργεια της διαφθοράς και της ατιμωρησίας, ανεξέλεγκτος δανεισμός, ΔΝΤ, Τρόϊκα, παράδοση στο διεθνές τοκογλυφικό σύστημα)
 • Άνοιγμα των συνόρων (open frontiers) για μετατροπή της Χώρας σε «σταυροδρόμι των Λαών», όπως φιλοδοξούσε ο κ. Παπανδρέου, με την εισροή εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών (μεταξύ των οποίων χιλιάδες κακοποιά στοιχεία) και τις «ελληνοποιήσεις» κατά μάζες. Αυτά υπήρξαν τα βασικά μέτρα. Έτσι διαλύεται, στα σίγουρα, η δομή και ο ιστός της ελληνικής κοινωνίας, ο Έλληνας χάνει την ταυτότητα του και η Χώρα μεταβάλλεται βαθμιαίως  σε Ελληνιστάν με Πρόεδρο, σύντομα, κάποιον  κ.Χουσεϊν Μαχμούτ.
 • Καταστροφή, αποσύνθεση των μικρών κοινωνιών όπως είναι οι γειτονιές, οι κοινότητες, οι μικροί Δήμοι που αποτελούν τον πυρήνα, τον συνδετικό ιστό του πληθυσμού. Βασικό μέσο ο Καλλικράτης όπου ο πολίτης χάνει τ’ αυγά και τα καλάθια, την επαφή με τους Δημοτικούς άρχοντες και συγκατοίκους του και γίνεται ένα νούμερο μέσα σε ένα αχανές και τεχνητό αυτοδιοικητικό κατασκεύασμα. Η Νέα Ερυθραία, όπως, σοφά το διατύπωσε ο δημοσιογράφος κ. Κων.Ζούλας (Καθημερινή 1 Αυγ.) έχει μετατραπεί σε ένα «γκέτο» της Κηφισιάς!

Αύριο ένας νέος Καλλικράτης θα «κολλήσει» στον Δήμο Κηφισιάς, το Μαρούσι, το Ν.Ηράκλειο κλπ. ώστε η ισοπέδωση να είναι πλήρης.

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ένα Καλλικρατικό τερατούργημα όπου κυριαρχεί ο μεγαλύτερος Δήμος με δορυφοροποίηση των υπολοίπων. Ο παλαιός Δήμος Ν.Ερυθραίας περιθωριοποιήθηκε και μετατράπηκε σε υποκατάστημα του Δήμου Κηφισιάς-πυρήνα υποβαθμιζόμενος καθημερινώς.

Ο κ.Δήμαρχος είδε την Ν.Ερυθραία και τους Δημότες της μόνο ως αντικείμενα είσπραξης φόρων και προστίμων και εφαρμογή εξωφρενικών μέτρων που ευνοούν τους ολίγους συνεργάτες πολιτικούς του φίλους.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Χιωτάκης δεν αναζήτησε να ενημερωθεί για τις ανάγκες του Χώρου μας και να τις θεραπεύσει αλλά έσπευσε να επισημάνει, όλους τους δρόμους, και τους πλέον απομακρυσμένους από το Κέντρο, σε υποκείμενους σε υποχρέωση καταβολής τελών στάθμευσης!  Δεν άφησε ούτε 50μ ελεύθερο χώρο. Πέρασε βρόχο στους κατοίκους οι οποίοι για να κινηθούν στο κέντρο της πόλης, προς τακτοποίηση αναγκών τους (Δημαρχείο, Τράπεζα, ΙΚΑ, Ταχυδρομείο, Υποθηκοφυλάκειο κλπ) πρέπει να πληρώσουν χαράτσι.

Όφειλε ο κ.Δήμαρχος, αν διαθέτει την στοιχειώδη φροντίδα για τους δημότες τους, να έχει προτάξει και να έχει εξασφαλίσει :

 • Χώρους στάθμευσης μικρής διαρκείας στο Κέντρο, χωρίς επιβάρυνση. Στο ερώτημα : Όταν έχετε «μαρκάρει» όλους τους δρόμους εμείς που θα σταθμεύσουμε;  δεν δίνεται απάντηση
 • Επισήμανση των διαβάσεων πεζών. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ
 • Ενεργοποίηση της διευκολύνσεως των ΑΜΕΑ  – ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΗ
 • Ελεύθερα πεζοδρόμια. Να είναι τακτοποιημένα έτσι που να διευκολύνουν τις κινήσεις πεζών, μητέρων με καροτσάκια, γερόντων κλπ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Παράλληλα, προβαίνει, αφειδώς, σε έκδοση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ν.Ερυθραία κρατώντας μακριά την Κηφισιά από τσίκνες και δυσοσμίες. Η εφημερίδα ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (27.07) σημειώνει «Βομβαρδισμός αιτήσεων για εγκρίσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 υποβλήθησαν άνω των 20 αιτήσεων …»

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Την οποία πληρώνουμε εμείς, οι Δημότες. Χρησιμοποιεί νέους και νέες με μιλιτερ περιβολή (σε Στρατόπεδο βρισκόμαστε; ) οι οποίοι δεν έχουν υποστεί κάποια εκπαίδευση σε ότι αφορά την συμπεριφορά τους προς τους πολίτες. Δρουν επιθετικά και «καταδρομικά» , θεωρώντας τους πολίτες  «εχθρούς». Εμφανίζονται αιφνιδιαστικά, αφήνουν κλίση και εξαφανίζονται. Δεν έχουν διδαχθεί ότι η αποστολή τους είναι η παρατήρηση, με ευγένεια, σε α’ φάση και μετά η επιβολή προστίμου. Οφείλουν να σέβονται τον πολίτη, που τους πληρώνει, να τον περιβάλλουν με φροντίδα και μετά να τον τιμωρούν.

Έχω ένα συγκεκριμένο γεγονός ν’ αναφέρω. Περί τα μέσα της άνοιξης ήμουν στο Ταχυδρομείο και μετά από μένα προσήλθε νεαρή κυρία με ένα μικρό αυτοκίνητο να ταχυδρομήσει ένα γράμμα. Παρκάρει το αυτοκίνητο της, με τα ALARM ενεργοποιημένα, σε ένα σημείο που δεν ενοχλούσε κανένα. Ξαφνικά, όρμησε από μια γωνία λες και είχε στήσει ενέδρα, μια κοπέλα-Αστυνόμος, της έβαλε κλίση και εξαφανίσθηκε. Όφειλε να μπει στο Ταχυδρομείο, ν’ αναζητήσει την ιδιοκτήτρια και να της υποδείξει να φύγει το ταχύτερο. Ένοιωσα οργή, πράγματι, όταν η νεαρή κυρία, που δεν έμεινε πάνω από 5’ στο Ταχυδρομείο, βγαίνοντας, είδε, εμβρόντητη, να της έχει επιβληθεί πρόστιμο 80 € !!!

Τρία, περίπου, μεροκάματα του φτωχού μηνιάτικού της – σκέτη κτηνωδία, αναλγησία!

Αυτή είναι η κατάσταση. Ο κ.Δήμαρχος του μισθού των 5,300 μηνιαίως «πυροβολεί» τον υπάλληλο των 850 €

Το κυκλοφοριακό

Ο κ. Χιωτάκης αντιμετωπίζει τους κατοίκους της Ν.Ερυθραίας ως Μαμελούκους. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ειδική «περιποίηση» φίλων του και συνεργατών του στον προεκλογικό αγώνα. Μονοδρομεί κατά βούληση, κατόπιν μελέτης, του ίδιου και 2-3 άσχετων συνεργατών του.

Υπάρχουν αλλεπάλληλες καταγγελίες δημοσιευμένες στην εφημερίδα Καθημερινή (01/08, 14/08, 17/08, 29/08) και το τελευταίο υπογράφεται από την κ.Ελένη Θειοπούλου με τίτλο ΤΣΙΠΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Ο κ.Δήμαρχος προτίμησε να κλείσει την οδό Ιωνίας και να δημιουργήσει ασφυκτικά μποτιλιαρίσματα στον κόμβο Χ.Τρικούπη – Ελ.Βενιζέλου για να ικανοποιήσει «δικούς του» που ενοχλούνται από την διέλευση των οχημάτων.

Ας μην αναφερθώ για τη σκανδαλώδη παρέμβαση στην  Γ.Παπανδρέου που ακυρώθηκε από το ΣτΕ αλλά με τον κ.Χιωτάκη επιμένοντα στην γελοία απόφαση του. Θ’ αναζητήσω συμπολίτες να κάνουμε μήνυση στον κ.Δήμαρχο για κατάχρηση Εξουσίας. Έχουμε εξαντλήσει τα όρια.

Ο κ.Ν.Χιωτάκης μας λοιδορεί, μας χλευάζει. Μας συμπεριφέρεται με ιταμότητα.

Τον απασχολούν οι μονοδρομήσεις και δεν κοιτάζει ότι με την παραμικρή βροχή, οι δρόμοι Παλαιολόγου, Σοφοκλέους, Ισμήνης θυμίζουν συμβολή των ποταμών Ινδού και Γάγγη.

 

Δύο μεγάλα έργα του κ.Δημάρχου

Έρχομαι όμως, για να είμαι δίκαιος, σε 2 μεγάλα, όντως, έργα του κ.Δημάρχου.

Η οδός Ρόδων

Πασίγνωστος και εξαιρετικού κάλλους αστικός δρόμος στα σύνορα Ν.Ερυθραίας-Εκάλης. Χώρος περιπάτου και άσκησης πολιτών πάσης ηλικίας. Περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο κακών προδιαγραφών.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ.Χιωτάκης ξήλωσε όλους τους αναστολείς ταχύτητας (σαμαράκια) προφανώς των εκείνων ρήμασι πειθόμενος, πράγμα που δεν έκανε σε κανένα άλλο χώρο της Ν.Ερυθραίας.

Αποτέλεσμα : Μετέτρεψε τον δρόμο σε πίστα τύπου ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ κι’ ΜΟΝΤΖΑ όπου νεόπλουτοι ή μη δημότες και διερχόμενοι δοκιμάζουν τα όρια ταχύτητας των αυτοκινήτων τους τρομοκρατώντας πεζούς και ποδηλατιστές. Κίνδυνος-Θάνατος.

Σε αρχική, έγγραφη, διαμαρτυρία μου ο κ.Δήμαρχος απάντησε με χλεύη. Τοποθέτησε πινακίδες ορίων ταχύτητας 30 km/h τις οποίες κανείς δεν λαμβάνει υπόψη αφού ΟΥΔΕΙΣ έχει ελέγξει ποτέ παρανομούντες.

Προκαλώ τον κ.Δήμαρχο να μας πει αν σε 2 χρόνια έστειλε, έστω μια φορά, την Δημοτική Αστυνομία, που καιροφυλακτεί να τιμωρήσει πολίτες που παρκάρουν 500 μ. από το Κέντρο, να ελέγξει την Ρόδων. Ποτέ….Πέραν αυτού ευγενείς κάτοικοι (ευτυχώς ολίγοι) του δρόμου παρκάρουν πάνω στον ποδηλατόδρομο αναγκάζοντας τους ποδηλάτες να κινηθούν επί των δρόμων με μεγάλο κίνδυνο της ζωής τους.

Ουδεμία μέριμνα είδαμε εφέτος για την συντήρηση των ποδηλατοδρόμων και της κοπής κλαδιών δέντρων που εμποδίζουν την κίνηση των ποδηλάτων. Ας μην αναφέρω ότι τα μισά φυτά που είχαν φυτευθεί στα παρτέρια, έχουν ξεραθεί…Δεν πειράζει, το χειμώνα θ’ αγοράσουμε άλλα….

Οφείλω να σημειώσω ότι σε περίπτωση ατυχήματος ή δυστυχήματος ο κ.Δήμαρχος θα είναι ο ηθικός αυτουργός.

 

Λουνα Παρκ της Σοφοκλέους

Αν είσθε μελαγχολικοί από τα εξοντωτικά μέτρα της Κυβέρνησης και θέλετε να ευθυμήσετε, ανεβείτε την Σοφοκλέους βράδυ. Θα νομίσετε ότι είσθε σε Λουνα-Παρκ από τον εκτυφλωτικό φωτισμό.

Ο κ.Δήμαρχος ξόδευσε, αυτές τις χαλεπές ημέρες, 410.000 € για «αναβάθμιση» του δρόμου που ήταν μια χαρά πριν….αναβαθμισθεί.  Αφαίρεσε τα υπέροχα φωτιστικά, που ταίριαζαν στο χώρο, και τα αντικατάστησε με πολλαπλάσια σε «κιτσάτη» σύνθεση φανοστατών και άλλων, μοντέρνων, χωμένων στο χώμα, ας μην πούμε με τι μοιάζουν.

Μια σύνθεση εξόχως αντιαισθητική και υπερκαταναλωτική σε Kwh.

Το βράδυ η περιοχή καταυγάζεται από φως που κοστίζει πανάκριβα, χωρίς λόγο.

Πέραν αυτού κατασκεύασαν μονοπάτια στρωμένα με γαρμπίλι (κανείς δεν πρόκειται να περπατήσει) και περιβαλλόμενα με άφθονο τσιμέντο!

Φύτεψαν διάφορα δέντρα και θάμνους (με μόνο τα αυτοφυή πεύκα και θάμνους το περιβάλλον είναι εντελώς ανθρώπινο και φυσικό) χωρίς να έχουν προβλέψει το πώς θα ποτίζονται!!! Το ανακάλυψαν όταν όλο το σύστημα (σωλήνες κλπ) είχε εγκατασταθεί.

Έσπευσε να πληρώσει άλλα λεφτά για την εγκατάσταση 2 τεράστιων πλαστικών δεξαμενών των 10τ έκαστη, στη Λόφου, αφήνοντας εκτός το φυτευμένο κομμάτι προς το τέρμα Σοφοκλέους που το ποτίζουν οι περίοικοι.

Το σύστημα, φαίνεται, δεν λειτούργησε και πάλι και σήμερα αντικρίζει κανείς το φρικτό θέμα των ξερών δέντρων και θάμνων.  Καμένη γή…

Ντροπή κ.Δήμαρχε. Απομακρύνατε τουλάχιστον τις 2 πλαστικές δεξαμενές που ρυπαίνουν το τοπίο ενώ το κράσπεδο του δρόμου στολίζεται από αμέτρητες λακκούβες.

Εν τω μεταξύ το πρανές του παραδίπλα λόφου βρίθει σκουπιδιών.

 

Παροχή Νερού στην προαναφερθείσα περιοχή

Η Πολιτεία υδροδοτείται, ελλιπώς, από τη γεώτρηση  του Συνεταιρισμού Βουλευτών ο οποίος την εκμεταλλεύεται. Κανονικά, ένα υπάρχει Κράτος και δημοτικό ενδιαφέρον, θα έπρεπε να έχει περιέλθει στο Δήμο.

Η υδροδότηση στα υψηλά επίπεδα είναι προβληματική. Απαιτείται η χρήση πιεστικών τα οποία είναι δέσμια ηλεκτρικού ρεύματος (έχουμε συχνότατα διακοπές) και των οποίων η αγορά και συντήρηση είναι πανάκριβη.  Με βάση του νόμου περί υποχρεώσεων των Δήμων και ντιρεκτίβας της ΕΕ, ο Δήμος οφείλει να παρέχει στην πόρτα του δημότη νερό καθαρό και με ικανοποιητική πίεση.

Την 3 Μαρτίου 11 οι κάτοικοι της περιοχής περί το τέρμα Σοφοκλέους καταθέσαμε υπόμνημα (ΑΠ8531/3-3-211 Δ.Κ.) με το οποίο εκθέσαμε τα προβλήματά μας και επί πλέον καταγγελίες ότι μέρος των σωλήνων ύδρευσης είναι από καρκινογόνο αμίαντο.

Απαιτήσαμε κατασκευή δεξαμενής υδροδοσίας πάνω από τα ακραία όρια των οικιών και έλεγχο των σωλήνων.

Ο κ.Δήμαρχος έκανε πάσα την αναφορά στον ευγενέστατο κ.Αντ. Παπαπαύλου ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι έχει ήδη αποφασισθεί η κατασκευή νέας δεξαμενής που θα επέλυε το πρόβλημα και αναφορικά με τις σωληνώσεις ότι έχουν πιάσει «πουρί» όπου ο αμίαντος είναι….απομονωμένος. Έκτοτε ουδεμία φωνή και ακρόαση.  Πόσο σοφό και ρεαλιστικό θα ήταν αν ο κ. Δήμαρχος ξόδευε τα μισά χρήματα όχι για το έργο-βιτρίνα αλλά για να ελέγξει τις σωληνώσεις και να κατασκευάσει μια δεξαμενή η οποία θα ήταν χρησιμότατη σε περίπτωση πυρκαγιάς. Οι «δημοτικοί» σύμβουλοι  των διαμερισμάτων ΝΕ, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν, γιατί δεν αντιδρούν;

Δεν θα παραλείψω ν’ αναφέρω ότι ο δημότης κ. Κων. Κοτσικόπουλος επί μια 3ετία βομβάρδιζε με έγγραφα τον Συνεταιρισμό και το Δασαρχείο για την ανάγκη εγκατάστασης Δεξαμενής αντιμετωπίζοντας αρνητική στάση. Φωνή βοώντος…

Τελειώνω με μια απλή ερώτηση στον κ.Δήμαρχο! Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαϊάς πως θα την αντιμετωπίσουμε σε πρώτο στάδιο, όταν δεν θα έχουμε νερό γιατί το ρεύμα θα έχει διακοπεί και τα πιεστικά δεν θα λειτουργούν ;

Θα επανέλθω σύντομα.

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. οτι να ναι γραφετε κυριε.το μυαλο σας και μια λιρα.ελπιζω η γενια σας να τελειωσει εδω γιατι με τη νοοτροπια σας καταστρεψατε τα παντα.2 μετρα και 2 σταθμα λοιπον ζητατε.κριμα

  • Είπατε, σε αρκετές γραμμές είναι η αλήθεια, όλα αυτά που θέλουμε να πούμε εμείς που μένουμε στην Νέα Ερυθραία. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί ο άνθρωπος που θα αλλάξει κάποια πράγματα, γιατί τόσα χρόνια και από Ταμβάκη και από Χιωτάκη προκοπή δεν είδαμε.

 2. Συμφωνω και εχω γραψει αρθρα για το κυκλοφοριακο αρκετες φορες.Δυστυχως δεν βλεπω να γινεται κατι θετικο και τελως παντων να εκπονηθει μια μελετη λειτουργικη και δικαιη .Καλο για ολους ειναι να ανοιξουν μερικοι δρομοι .Η ταλαιπωρια ολων ειναι απιστευτη!!!Πότε θα γινει κατι επιτελους?

 3. Πολλά τα σωστά του άρθρου, με κύριο το ότι η Ν. Ερυθραία αποτελεί για τον κο Χιωτάκη απλά εισπρακτικό μέσο. Θα διαφωνήσω στο θέμα του παρκαρίσματος για 5′ όπου μας βολεύει, για να κάνουμε τη δουλίτσα μας! Το χάος που επικρατεί στους δρόμους μας δείχνει ότι ο καθένας θεωρεί την ανάγκη του πιο επείγουσα από την ανάγκη όλων των άλλων.
  Οι δρόμοι μας είναι χάλια (εγώ μένω στο Λύκειο Ν. Ε.), οι τρύπες σε λίγο θα είναι ο συντομότερος δρόμος για την Κίνα.
  Δεν αναφέρομαι στην καθαριότητα, γιατί στο δρόμο μου έχει αφήσει ένας γύφτουλας γείτονας μια σακκούλα με κλαδέματα εδώ και 3 μήνες και ακόμα εκεί είναι. Δεν την μαζεύω επίτηδες, σα μελέτη ανικανότητας του Δήμου να καθαρίσει ένα μικρό δρόμο. Τις άλλες σακκούλες, με τα σκουπίδια, που κατά καιρούς αφήνουν οι βρωμύλοι στο δρόμο (δεν έχει κάδους) τις μαζεύω γιατί βρωμάνε.
  Την περασμένη βδομάδα που έβρεξε αρκετά πήγα το παιδί μου στο γυμνάσιο. Η Κερκύρας ήταν σαν το γαλάζιο Δούναβη (δηλαδή γκρι ποτάμι) με καταρρακτες στα σκαλάκια απέναντι από το θεατράκι. Χτίστηκε η Πολιτεία όλη και κάθε που βρέχει γινόμαστε Εδεσσα.
  Δε θέλω να μπω στα χάλια των σχολείων, με τρύπες στις αυλές και χάλια στις αίθουσες. Πέρσυ βάψαν τα παιδιά κάποιες αίθουσες στο γυμνάσιο, γιατί δε βλέπονταν οι τοίχοι. Που να μείνουν λεφτά για βάψιμο των σχολείων, όταν πρέπει να φωτιστούν οι δρόμοι που αναφέρετε στο άρθρο.
  Η Δημ. Αστυνομία -που κυνηγάει τα παρκαρισμένα (που δεν θέλουν και πολύ τρέξιμο, αφού είνια παρκαρισμένα) δε μπορεί να κατέβει έστω μία φορά στα τετράγωνα Σεβδικίου-Τατοϊου-Ο. Μακρή – Σκουφά, που έχουμε γίνει υπαίθριο δωρεάν πάρκινγκ για νταλίκες διεθνών μεταφορών και πούλμαν. Κάποτε μπήκαν κάτι ταμπέλες που απαγορεύουν το πάρκινγκ βαρέων οχημάτων, αλλά μέχρι εκεί! Κάτι σαν το όριο τάχύτητας στη Ρόδων!
  Για τα παρκαρισμένα στους πεζοδρόμους / ποδηλατοδρόμους / πεζοδρόμια αρχίζω και καταλαβαίνω τους “άγριους” που κυκλοφορούν με ένα κατσαβίδι στο χέρι, αλλά -ακόμα- η αυτοδικία δε με βρίσκη σύμφωνη. Αλλά όχι όλα στο Δήμαρχο. Για αυτά φταίει η ανυπέρβλητη γαϊδουριά του Νεοέλληνα…
  ‘Ομως, αφού είναι δεδομένη και η πολιτική του κ. Χιωτάκη και η γαϊδουριά του Νεοέλληνα, θα πρέπει να προσέξουμε τι θα ψηφίσουμε στις δημοτικές εκλογές και να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας, μπας και κάποτε γίνουμε πολιτισμένη κοινωνία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.