Οδηγίες για τη συλλογή και διαχείριση των πράσινων απορριμμάτων (κηπαία απορρίμματα) εξέδωσε ο Δήμος Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνεται:

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων των πολιτών και αποτελεί προτεραιότητα στη δράση της δημοτικής Αρχής του Δήμου Κηφισιάς.

Η συλλογή και διαχείριση των πράσινων απορριμμάτων απαιτεί τη γόνιμη συνεργασία όλων μας. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους πολίτες και δημότες μας να προχωρούν στη διακριτή συλλογή των απορριμμάτων κήπων (πράσινα απορρίμματα) αμιγή και απαλλαγμένα από κάθε είδους προσμίξεις.

Συγκεκριμένα:

  • Τα ποώδη πράσινα απορρίμματα (υπολείμματα κοπής χλοοτάπητα, φύλλα ξερά, άνθη κ.λπ.) θα πρέπει να συλλέγονται πάντα σε σακούλες οι οποίες τοποθετούνται δίπλα στον κάδο απορριμμάτων.
  • Τα ξυλώδη πράσινα απορρίμματα (υπολείμματα κοπής δένδρων, θάμνων, κλαδιά κ.λπ.) συσκευάζονται σε ελαφρά δέματα δεμένα με ανθεκτικό σύρμα για την εύκολη φόρτωσή τους και τοποθετούνται σε θέση στάθμευσης στο οδόστρωμα.
  • Απορρίμματα όπως πέτρες, χώμα, κ.ά. δεν αναμειγνύονται με τα προαναφερόμενα και απομακρύνονται υποχρεωτικώς από τους ιδιοκτήτες τους με δικά τους μέσα.

Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τον συγκεκριμένο τρόπο συλλογής των κηπαίων απορριμμάτων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν τα δέχεται ο ΧΥΤΑ και θα παραμένουν στους δρόμους  μας.

Σας καλούμε να γίνετε αρωγοί στην προσπάθειά μας.

Προηγούμενο άρθροΟ συμμετοχικός προϋπολογισμός κυρίαρχο θέμα των συνοικιακών συνελεύσεων του Δήμου Κηφισιάς
Επόμενο άρθροΣυνέδριο ΚΕΔΕ στον Βόλο: Οι δήμοι διεκδικούν τον ρόλο που τους αρμόζει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.