Και η κοροϊδία (γιατί περί αυτού πρόκειται) καλά κρατεί. Το 2002 η απελθούσα διοίκηση Ταμβάκη «ξέχασε» να δώσει το 1% στα σωματεία. Το 2006 η απελθούσα διοίκηση Μπουρίκα «ξέχασε» κι αυτή να δώσει το 1% στα σωματεία.
Το 2007 η διοίκηση Ταμβάκη υπόσχεται 1,5% αντί για 1%, για να μην χρεώσει τον Αθλητικό Οργανισμό με μετακινήσεις και αθλητικό υλικό. Στο τέλος του έτους, Δεκέμβρη μήνα, κάνει πίσω, παραβαίνει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (με ποιό δικαίωμα αλήθεια;) δίνει μόνο μέρος των υπεσχημένων, πάνε οι μετακινήσεις και το αθλητικό υλικό, «όσοι πήρανε, πήρανε».
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια, το γαϊτανάκι των υποσχέσεων, το «ψηφίστε μας και μεις εδώ είμαστε», κι αυτοί ψηφίζουν, αλλά οι άλλοι τελικά απουσιάζουν, δεν είναι εκεί που πρέπει.
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις.
Για πρώτη φορά φέτος η επιχορήγηση στον Πανερυθραϊκό «έσπασε» ανά τμήμα. Και οι υποσχέσεις υλοποιήθηκαν κατά τα 2/3. Μπάσκετ και ποδηλασία πήραν την επιχορήγηση στο ακέραιο, «εξόφληση προεκλογικών γραμματίων» λένε οι κακές γλώσσες.
Τα αθλητικά σωματεία πρέπει απαιτήσουν να μπει τέλος σε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς. Διεκδικώντας πάγια και σταθερή χρηματοδότηση από το δήμο, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στη διοίκηση.
Μόνη λύση η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο αντικειμενικά και πάγια κριτήρια με τα οποία θα κατανέμεται η επιχορήγηση ανεξάρτητα ποιος είναι στην διοίκηση του δήμου και τις σχέσεις του με τις εκάστοτε διοικήσεις των σωματείων.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΣΤΕΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.