parko 01

“Βιοκλιματική”(!)  ανάπλαση προωθεί προεκλογικά η διοίκηση Χιωτάκη. Για την συγκεκριμένη περιοχή στη Νέα Ερυθραία (Τρίγωνο Εθνικής Αντίστασης) οι δημότες έχουν καταβάλλει εισφορές σε γη και σε χρήμα αλλά ακόμα δεν έχουν διαμορφωθεί ούτε οι δρόμοι, ούτε τα πεζοδρόμια. Αλήθεια με ποια κριτήρια επελέγη για αναβάθμιση η συγκεκριμένη περιοχή και όχι το πολύπαθο εμπορικό κέντρο της πόλης που “βιάζετα锨καθημερινά από τα πολυάριθμα μπαρ που το έχουν κατακλύσει;     

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

“Στην όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευση του ΕΣΠΑ έχει στρέψει την προσοχή της η Δημοτική Αρχή Κηφισιάς, προκειμένου να προχωρήσει έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Ιωάννη Μιχελάκη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική», η ΑΝΑΠΛΑΣΗ του Τριγώνου Εθνικής Αντίστασης στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, συνολικού κόστους 5,820,360 €, χρήματα τα οποία θα καλυφθούν στο σύνολο τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να επιβαρύνουν με ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, τον προϋπολογισμό του Δήμου και κατ’ επέκταση, τους δημότες μας.

Με το έργο αυτό ο Δήμος επιδιώκει την βιοκλιματική αναβάθμιση του χώρου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 305, της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, με την δημιουργία αστικού πρασίνου και χώρων περιπάτου και αναψυχής. Πρόκειται για χώρο συνολικής έκτασης 29.945,00 τ.μ, αναξιοποίητο, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του έχει χώμα και λίγα δέντρα διάσπαρτα. Τα πεζοδρόμια είναι αδιαμόρφωτα, ενώ τον χώρο συμπληρώνουν δύο γήπεδα ένα μπάσκετ και ένα μίνι ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και περιπάτου, παιδικές χαρές, κιόσκια και πέργκολες, υδάτινα στοιχεία όπως ρυάκια με νερό και σιντριβάνια. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή μικρού υπαίθριου θεάτρου, η επέμβαση και ανακατασκευή των υφιστάμενων γηπέδων, υπαίθριο σκάκι. με πλάκες μαρμάρου, πίστα για σκέιτινγκ από ξύλινο δάπεδο, η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων φωτοβολταϊκών στοιχείων, τοποθετημένων σε ιστούς κατάλληλου ύψους για την άρτια λειτουργία του χώρου και την εξοικονόμηση ενέργειας, χώροι στάθμευσης ενώ θα ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για ΑΜΕΑ.

«Η δημοτική αρχή προχώρησε προσηλωμένη στο στόχο της εξασφάλισης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, το μόνο χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο μπορεί σήμερα να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα. Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς απέναντι σε αυτά που δεσμευόμαστε. Οφείλουμε πολλά στους συμπολίτες μας και δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε όλο και περισσότερα, όσο κι αν κάποιοι για τους δικούς τους μικροπολιτικούς και μικροπαραταξιακούς λόγους δεν θέλουν να το παραδεχθούν. Μαγικό ραβδί δε διαθέτουμε παρά μόνο διάθεση και όρεξη για σκληρή δουλειά» δήλωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.