kanakakis_erythrea 01

Με επίθεση κατά του απερχόμενου Δημάρχου ξεκίνησε ο Παναγιώτης Κανακάκης τις ανοικτές ομιλίες τους προς τους δημότες της πόλης, το βράδυ του Σαββάτου μπροστά από το Δημαρχείο της Νέας Ερυθραίας.

Ο Γιάννης Τσαγκάρης, από την πλευρά της δημοτικής κίνησης «Οι Πολίτες», ήταν αυτός που έσυρε πρώτος τον …χορό της σκληρής αντιπαράθεσης, όχι μόνο σε βάρος του Νίκου Χιωτάκη και των πολιτικών που ακολούθησε την τελευταία 4ετία και έκαναν τη Νέα Ερυθραία «φτωχό συγγενή» του Δήμου, αλλά και εναντίον όλων εκείνων που ενώ ψηφίσθηκαν από τους πολίτες στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές, σήμερα ζητούν ξανά την ψήφο των δημοτών -χωρίς να ντρέπονται- με το ψηφοδέλτιο Χιωτάκη.

Στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησε πολύς κόσμος, παρουσιάσθηκαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, καθώς και οι υποψήφιοι για τα τοπικά συμβούλια των δύο περιοχών.

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Παναγιώτης Κανακάκης τόνισε μεταξύ άλλων: 

“Η Ελλάδα των μνημονίων υποφέρει, η τοπική αυτοδιοίκηση του Καλλικράτη αργοπεθαίνει. Μέσα σε τέσσερα χρόνια ο ελληνικός λαός αισθάνθηκε και έζησε την πιο βάρβαρη και ανελέητη λιτότητα που έχει επιβληθεί σε περίοδο ειρήνης.

  1. Μείωση μισθών και συντάξεων που φθάνουν μέχρι το 50 τοις εκατό
  2. Κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας
  3. Οικονομική ύφεση για έκτη χρονιά
  4. Πλήρης αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων
  5. Ουσιαστική διάλυση του συστήματος υγείας και της παιδείας
  6. Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.500.000 και οι ανασφάλιστοι τα 3.000.000
  7. Εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο
  8. Η πρωτογενής παραγωγή συρρικνώνεται συνεχώς
  9. Το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί σημαντικά και το χρέος έχει αυξηθεί κατά 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ξεκινήσαμε με ένα ποσοστό χρέους επί του ΑΕΠ κατά 115 τις εκατό και τώρα έχει φτάσει στο 170 τοις εκατό. Αγαπητοί φίλες και φίλοι τέσσερα χρόνια υπόσχονται ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα και συνεχώς νομοθετούν για καινούργιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και για νέα φορολόγηση.

Ο Δήμαρχος ο Νίκος Χιωτάκης που έχει εκλεγεί με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας και την εκπροσωπεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ ή καλύτερα της Κεντρικής Ένωσης Δημάρχων Ελλάδος και αυτό το λέω γιατί παρά τις πιέσεις που ασκήσαμε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο να πάρουμε αποφάσεις δεσμευτικές για τον δήμαρχο που θα τις μετέφερε στη ΚΕΔΕ και βεβαίως θα ψήφιζε στο διοικητικό συμβούλιο βάσει της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Αυτήν την πρόταση ο δήμαρχος ποτέ δεν δέχτηκε και πάντα στην ΚΕΔΕ  έπαιρνε τη θέση που του επέβαλε το κόμμα του και η ιδεολογία του, για αυτόν τον λόγο ο Νίκος Χιωτάκης είναι ταυτισμένος με τις μνημονιακές πολιτικές. Δεν φτάνουν κάποιοι λεονταρισμοί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όταν τυπικά και ουσιαστικά έχουν εφαρμόσει κατά γράμμα αυτές τις καταστροφικές πολιτικές.

Αγαπητοί φίλοι της Νέας Ερυθραίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια η πόλη σας υποβαθμίστηκε και μετατράπηκε σε ένα μεγάλο χώρο ταχυδιασκέδασης και φαγητού που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στη κανονική ζωή της πόλης. Προβλήματα που απορύθμισαν τη ζωή των κατοίκων προκειμένου να επωφεληθούν επιχειρηματίες αμφιβόλου ηθικής υπόστασης. Έφεραν στη πόλη σας τους μπράβους, τα νοθευμένα ποτά, την πορνεία και τα ναρκωτικά. Παρά τις επισημάνσεις μας πριν τρία περίπου χρόνια, αυτοί που διοικούσαν τον δήμο συνέχισαν το θεάρεστο έργο τους και συνέχισαν να δίνουν άδειες.

Φαίνεται ότι δεν έχουν τελειώσει ακόμα την καταστροφή της περιοχής και θέλουν να διοικήσουν άλλα πέντε χρόνια για να την αποτελειώσουν.

Ανάθεσαν κυκλοφοριακές μελέτες που όταν εφαρμόστηκαν περισσότερο δίχασαν τον κόσμο παρά διευκόλυναν την κίνηση και αυτό γιατί ήθελαν να διευκολύνουν συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι να λύσουν το πρόβλημα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια καμιά σημαντική και ουσιαστική παρέμβαση δεν έγινε στη Νέα Ερυθραία.

Είκοσι χρόνια ανικανότητας, παλινδρομήσεων, αδιαφάνειας δεν μπορούν να αποτελούν καύχημα. Δήμαρχε Νίκο Χιωτάκη η πεζοδρόμηση του εμπορικού κέντρου της Κηφισιάς που πήγε; Γιατί δεν υπάρχει στο πρόγραμμα που παρουσίασες; Γιατί Δήμαρχε δεν αναφέρεις τίποτα στο πρόγραμμα σου για τα μεγάλα θέματα που κάποτε τα είχες κάνει σημαία και αναφέρομαι στην οδό Κύμης, στη διάνοιξη της οδού Άνδρου, στη χωροθέτηση νέου νεκροταφείου.

Που ήσουν δήμαρχε όταν νομοθετούσαν για τα προβαλλόμενα οικοδομικά τετράγωνα στους παράπλευρους της εθνικής οδού, που ήσουν δήμαρχε όταν ο υπουργός Σουφλιάς υπέγραφε την παραχώρηση των εθνικών οδών σε ιδιώτες το 2007 και τώρα θα γεμίσουμε σταθμούς διοδίων με τις γνωστές συνέπειες, που είσαι δήμαρχε τώρα που νομοθετούν για τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό της Αττικής. Απλά Δήμαρχε κρύβεσαι και δεν λες τίποτα γιατί προφανώς συμφωνείς και ταυτίζεσαι με αυτές τις πολιτικές.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες έγιναν υπόγειες διεργασίες μεταξύ της δημοτικής αρχής και μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης. Το αποτέλεσμα το γνωρίζετε, σχεδόν σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση πέρας στο συνδυασμό του Νίκου Χιωτάκη και κατά την άποψη μας αποτελεί θεσμικό ατόπημα. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να εξηγήσουν στους συμπολίτες μας τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την σύμπραξη. Μήπως τέσσερα χρόνια, αντί να κάνουν αντιπολίτευση ταυτίζονταν με τις πολιτικές της δημοτικής αρχής, μήπως θέλουν να εξαργυρώσουν την όποια αναγνωρισιμότητα έχουν προς ίδιον όφελος; Δεν καταλαβαίνουν ότι με την πράξη τους αυτή δίνουν άλλοθι σε μια δημοτική αρχή που τυπικά και ουσιαστικά καταστρέφει την πόλη.

Το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς θέλει αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί, η αλαζονεία τώρα πια είναι μόνιμη και ο κάθε πολίτης πρέπει να αναρωτηθεί γιατί αυτοί οι χορηγοί δίνουν τα χρήματα, μήπως γιατί έχουν γίνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που θα υλοποιηθούν την επόμενη πενταετία.

Φίλοι και Φίλες επεξεργαστήκαμε ένα πρόγραμμα πλήρες όπου με σαφήνεια αναφερόμαστε σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας και τις λύσεις που εμείς θα δώσουμε.

Πρακτικά χωρίζεται σε τρεις ενότητες.

Η πρώτη ενότητα αφορά το διεκδικητικό μέρος όπου θα διεκδικήσουμε την αλλαγή, την μετατροπή του διοικητικού μοντέλου της αυτοδιοίκησης, την εφαρμογή της απλής αναλογικής, την διεκδίκηση των οικονομικών πόρων που κατά την άποψη μας θα έπρεπε να ήταν με ποσοστό επί του ΑΕΠ και να πλησιάζει τον μέσο όρο των κρατών μελών της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η δεύτερη ενότητα αφορά το διαχειριστικό μέρος όπου με δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες θα εκμεταλλευτούμε όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.

Η τρίτη ενότητα αναφέρεται στο όραμα που έχουμε για την πόλη μας.

Την Κυριακή 18 Μαϊου οι δημότες του δήμου Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης θα επιλέξουν την παράταξη που επιθυμούν να διοικήσει την πόλη και τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Θέλω να πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα επιλέξουν το σωστό και θα ψηφίσουν την συνεργασία, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, την συνεργασία για το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης, την συνεργασία της συμμετοχής των πολιτών και της δημοκρατίας.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΪΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΗΜΑΤΑ Της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.