Σε συνέχεια της πρώτης επιστολής του, ο Σύλλογος Αναβάθμισης Ποιότητας Ζωής Ανατολικής Νέας Ερυθραίας ενημερώνει τα μέλη του για τη συνέχιση των επαφών του με τους υποψηφίους δημάρχους. Όπως τονίζεται σε αυτήν τη δεύτερη ενημερωτική επιστολή:
Τα θέματα που έθεσε ο σύλλογός μας σε κάθε συνάντηση είναι τα εξής: Κυκλοφοριακό, καθαριότητα, ύδρευση, δημοτικά τέλη, κατανομή κονδυλίων, προστασία περιβάλλοντος, Δημοτική Αστυνομία. Η συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Βασίλη Βάρσο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010. Παρευρέθησαν από πλευράς του συλλόγου μας ο κ. Τ. Τουτουδάκης και η υπογράφουσα (η πρόεδρος του συλλόγου Στυλιανή Χατζηανδρέου). Από πλευράς του συνδυασμού «Ανεξάρτητοι Δημότες» ο κ. Β. Βάρσος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ι. Αγουρίδας και Δ. Ανδρεαδάκης. Η συζήτηση ήταν πολλή εποικοδομητική και ο υποψήφιος δήμαρχος μας δήλωσε τα εξής:
«Για το κυκλοφοριακό, να εφαρμοστούν και να υλοποιηθούν οι κυκλοφοριακές μελέτες, να διορθωθούν και να επαναχαραχθούν οι ποδηλατόδρομοι, να ενισχυθεί και να βελτιωθεί η δημοτική συγκοινωνία, να υπογειοποιηθεί η γραμμή του ΗΣΑΠ μέχρι τα όρια της Εκάλης, να υπάρξει νέος και συνολικός σχεδιασμός της ελεγχόμενης στάθμευσης γύρω από τα δύο εμπορικά κέντρα Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας.
Αναθεώρηση και ενίσχυση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Να υπάρχει μια σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων και το δίκτυο μας να περάσει στην ΕΥΔΑΠ. Να υπάρχουν κατηγορίες πληρωμής στα δημοτικά τέλη (άνεργοι, ΑΜΕΑ, προβληματικές επιχειρήσεις). Αύξηση και συντήρηση του πράσινου, προστασία του Πεντελικού όρους, του Κηφισού καθώς και των χαρακτηρισμένων δασικών περιοχών. Να ενισχυθεί η Δημοτική Αστυνομία και να συνεργάζεται με την Ελληνική Αστυνομία προς όφελος όλων των κατοίκων. Να ευαισθητοποιηθούν οι νέοι, μέσω ειδικών προγραμμάτων στα σχολεία, για την προστασία του περιβάλλοντος, την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και τον Κ.Ο.Κ. Να καταπολεμηθεί η ανεργία σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις».

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010 η πρόεδρος του συλλόγου, Στυλιανή Χατζηανδρέου συναντήθηκε με την υποψήφια δήμαρχο κα Βάσω Σπηλιωτοπούλου, νυν δήμαρχο Εκάλης, που ηγείται του συνδυασμού «Μαζί για μια Νέα Αρχή». Οι τοποθετήσεις της ήταν οι εξής:
«Κυκλοφοριακό: προτείνει την υλοποίηση έργων υποδομής, την υλοποίηση των μελετών που έχουν εκπονηθεί, τη χάραξη περιφερειακών οδών, τη δημιουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας και την επέκταση του ΗΣΑΠ μέχρι τον Άγιο Στέφανο.
Καθαριότητα: απόκτηση νέου, σύγχρονου εξοπλισμού, με σκοπό την καθημερινή αποκομιδή και την σωστή διαχείριση των οικιακών και κηπαίων απορριμμάτων.
Ανακύκλωση: επέκταση του επιτυχημένου συστήματος της Εκάλης σε όλο το διευρυμένο δήμο. Υδρευση: να παραμείνει το δίκτυο στην ιδιοκτησία του δήμου με συχνό έλεγχο της καταλληλότητας του νερού. Δημοτικά τέλη: να παραμείνουν σταθερά τα επόμενα 4 χρόνια και να γίνουν ειδικές ρυθμίσεις-μειώσεις για τους απόρους και χαμηλοσυνταξιούχους. Προστασία περιβάλλοντος: αυστηρές ποινές στους παραβάτες, αύξηση και συντήρηση του πρασίνου και να επεκταθεί στην Κηφισιά και Νέα Ερυθραία το σύστημα πυροπροστασίας που εφαρμόζεται με επιτυχία στην Εκάλη. Η αστυνόμευση του ενιαίου δήμου να εφαρμοστεί κατά το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Εκάλης».
?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.