Τον κίνδυνο να κλείσει η Παιδική Βιβλιοθήκη της Νέας Ερυθραίας, που λειτουργεί από το 1997 (σήμερα σε μισθωμένο κτίριο στην πλατεία Αγίας Ματρώνης), επεσήμανε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ανδρεαδάκης.
Η Παιδική Βιβλιοθήκη ανήκει στον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, ο οποίος λειτουργεί 28 Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα κι επιχορηγείται από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ενώ έχει και χορηγό την εταιρεία The Search Foundation. Αν και η διοίκηση του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς φέρεται αποφασισμένη να κρατήσει την Παιδική Βιβλιοθήκη, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να αναλάβει όλο το λειτουργικό της κόστος, ενώ σήμερα πληρώνει μόνο το ενοίκιο και τη συντήρησή της.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν οι μισές από τις 28 βιβλιοθήκες, λόγω της μη χρηματοδότησής τους από το υπουργείο Παιδείας. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, Στάθης Ποταμίτης, μιλώντας πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση, λέγοντας ότι αν δεν βρεθούν άμεσα 800.000 ευρώ -σε 1 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι ανελαστικές δαπάνες του Οργανισμού- αναγκαστικά θα κλείσουν οι μισές βιβλιοθήκες και θα απολυθούν οι μισοί από τους 38 εργαζομένους. Ο κ. Ποταμίτης δήλωσε, επίσης ότι η μόνη λύση είναι η διατήρηση του Ερευνητικού Κέντρου και των μισών βιβλιοθηκών με παράλληλη προσπάθεια να μεταφερθούν οι υπόλοιπες στους δήμους, οι οποίοι και θα πρέπει να αναλάβουν το λειτουργικό κόστος τους.
Στο Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου και στις βιβλιοθήκες, όπως και σε αυτή της Νέας Ερυθραίας, οι εργαζόμενοι έχουν κάνει επίσχεση εργασίας, επειδή παραμένουν απλήρωτοι. Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς φέρεται αποφασισμένη να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη λειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης, αν και όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ανδρεαδάκης, προς το παρόν ο δήμος οφείλει αρκετά ενοίκια και στον ιδιοκτήτη για το χώρου που μισθώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.