Ένας ο θεός, ο Καλλικράτης και μοναδικός αυτού προφήτης ο Ιωάννης Ραγκούσιος

Η επιστροφή της δημόσιας διοίκησης, από την απαρχή του νεοελληνικού κράτους (Καποδίστριας) στην χρυσή εποχή της αρχαίας Ελλάδας (Καλλικράτης), είναι γεγονός και δείχνει να επηρεάζει σημαντικά την Ελλάδα του 2011.
Οι εξ ανατολών μάγοι και προφήτες, δίνουν υποχρεωτικά την θέση τους στους αρχαίους Έλληνες αστρολόγους.
Αρχαιολατρεία πλήττει την χώρα. Από τους «συμβούλους» των υπουργών, στις δέλτους  των υπουργείων κι από κει στην καθημερινότητα.
Ένας ο θεός, ο Καλλικράτης και μοναδικός αυτού προφήτης ο Ιωάννης Ραγκούσιος, ο και εξάδελφος της Άννας, επονομαζόμενος.
Οι βουλές του νόμος και οι προβλέψεις τους πεπρωμένο, από το οποίο να ξεφύγουμε· αδύνατον.
Να λοιπόν οι προβλέψεις του για το νέο μας Δήμο, για τη χρονιά που έρχεται και ο θεός Καλλικράτης να βάλει το χέρι του.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Αναβάλλεται για τρίτη φορά η προγραμματισμένη ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου.
Αφού ξεπεράστηκε ο σκόπελος της έλλειψης προσωπικού του πρωτοδικείου Αθηνών (o μοναδικός υπάλληλος για τους 45 δήμους της Αττικής παραιτήθηκε,
όχι λόγω κόπωσης, αλλά για λόγους ευθιξίας για τις δηλώσεις Πάγκαλου περί κοπριτών δημοσίων υπαλλήλων), δημιουργήθηκε πρόβλημα με την ανακήρυξη των επιτυχόντων δημοτικών συμβούλων αφού εμφανίζεται ο συνδυασμός Χιωτάκη να βγάζει όλους τους συμβούλους του (25) στην Κηφισιά!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Μετά από κοινή ένσταση όλων των συμβούλων του συνδυασμού της πλειοψηφίας, επιτυγχάνεται η δημοσιοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων.
Την ημέρα της ορκωμοσίας κυκλοφορεί εκτάκτως η εφημερίδα «Παράρτημα της Κηφισιάς» με κεντρικό τίτλο: «Και πάλι δίκιο είχε ο Χιωτάκης» και υπότιτλο «Ο δήμαρχος ήξερε από την πρώτη στιγμή ποιοί βγαίνουν, αλλά δεν το έλεγε για να μην στενοχωρήσει τους υποψηφίους του».
Επιτέλους. Με δύο μήνες καθυστέρηση γίνεται η ορκωμοσία με μεγάλη λαμπρότητα στην έδρα της Μητροπόλεως Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου και με την παρουσία του συνόλου των εκατό δεκαπέντε ιερέων που ανήκουν στη δύναμη της Μητροπόλεως.
Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σφαντός, μόνος από του 41 δημοτικούς και 27 τοπικούς συμβούλους, αρνείται να δώσει θρησκευτικό όρκο. Ορκίζεται στην τιμή και την υπόληψή του, ότι θα τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα οδηγούν στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και την αταξική κοινωνία.

ΜΑΡΤΙΟΣ
Η τελευταία δήμαρχος Νέας Ερυθραίας Βασιλική Ταμβάκη σε σύντομη τελετή παραδίδει στο νέο δήμαρχο Κηφισιάς. Μαζί με αντίγραφο από τα κλειδιά της πόλης (τα γνήσια θα φυλαχτούν για παν ενδεχόμενο στον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, δίπλα στα έγγραφα με τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές της υποσχέσεις), η κ. Ταμβάκη παραδίδει στον κ. Χιωτάκη και βιβλιάριο τραπέζης με κατατεθειμένο το ποσόν των 700.000 ευρώ του (δήθεν τελικά) ταμειακού ελλείμματος, το οποίο διαφύλαξε ώστε ο διάδοχός της το 2003 Δημήτρης Μπουρίκας να μην το ξοδέψει σε προσλήψεις και δημόσιες σχέσεις.
Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή προεδρείου και επιτροπών (που πραγματοποιείται στο δημαρχείο γιατί την ίδια ημέρα η μονή Πεντέλης είχε  ολονυχτία) όλα γίνονται σύμφωνα με τις επιταγές του Καλλικράτη.
Ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας δωρίζει στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κορογιαννάκη ένα Βαν 1400 κυβικών και δυο βαστάζους, για την μεταφορά των κανονισμών και των εγκυκλίων, που προβλέπονται για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Πρώτη μεγάλη έκπληξη από το δήμαρχο, ο ορισμός των αντιδημάρχων. Δηλώνοντας πίστη στην ανάγκη εξοικονόμησης πόρων για την υλοποίηση του σταθεροποιητικού προγράμματος της πατρίδας του συμπολίτη μας Γεωργίου Παπανδρέου, ορίζει μόνο τρεις αντιδημάρχους, ως υπεύθυνους για κάθε μία από τις τρεις δημοτικές κοινότητες. Με κριτήριο την πρωτιά σε ψήφους στην κάθε εκλογική περιφέρεια ορίζει τον Βασίλη Ξυπολητά για την Κηφισιά, τον Στάθη Κύρλο για τη Νέα Ερυθραία και τον Μάνο Μαρκεσίνη για την Εκάλη, ενώ για τις κατά τομέα αρμοδιότητες δηλώνει: «Μπορώ και μόνος μου».
Δεύτερη μεγάλη έκπληξη, η πρόταση για την κάλυψη της θέσης του «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης». Παρά τις φήμες πού έφεραν ως σίγουρο για να καταλάβει τη θέση, τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου πάγου κ. Λινό, προτείνεται, τελικά, η πρώην δήμαρχος Νέας Ερυθραίας Βασιλική Ταμβάκη. Στόχος του δημάρχου, σύμφωνα με  δηλώσεις του, να κλείσει τα στόματα σε όσους επέμεναν προεκλογικά ότι  κ. Ταμβάκη βρισκόταν σε δυσμένεια, επειδή δεν στήριξε την υποψηφιότητά του με ικανό αριθμό συμβούλων, αλλά, κυρίως, γιατί με αυτή του την επιλογή δείχνει πόσο πολύ πιστεύει στην αμεροληψία και την αξιοποίηση ανθρώπων, που ξέρουν να ξεχωρίζουν το συμφέρον του δημότη από αυτό της εξουσίας.

ΜΑΡΤΙΟΣ
Παρά την σχετική καθυστέρηση που εμφάνισε μέχρι τώρα ο δήμος στην εφαρμογή του Καλλικράτη, ο Μάρτιος αποτελεί ορόσημο για την μεταπήδηση στην νέα εποχή. Όλα τα δημοτικά κτίρια έχουν εφοδιαστεί με τις κατάλληλες πινακίδες, οι διευθυντές των υπηρεσιών  κρατάνε τις σωστές σφραγίδες, ενώ με γρήγορα βήματα προχωρά η μετάφραση των  κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας από τα Κηφισιώτικα, στα Ερυθραιώτικα και τα Εκαλιώτικα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Υλοποιώντας την υπόσχεσή του για την διατήρηση του μικρασιατικού χαρακτήρα της Νέας Ερυθραίας και του μεγαλοαστικού χαρακτήρα της Εκάλης, ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης παρακάθησε στο Δευτεριάτικο ούζο της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας, ενώ έπαιξε μια παρτίδα μπριτζ με την Μαριάννα Λάτση στο κλαμπ της Εκάλης.

ΜΑΪΟΣ
Για πρώτη φορά διοργανώνεται συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κηφισιά. Η εκδήλωση στην πλατεία Πλατάνου, που προσελκύει το ενδιαφέρον των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, (απορούν που βρεθήκανε οι εργάτες στην πιο πλούσια περιοχή της χώρας), οργανώνεται από την γνωστή «Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς κατά των μέτρων της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ» και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο που είχε μεν έλθει βασικά για την Ανθοκομική Έκθεση, αλλά δεν δίστασε να εκφράσει την συμπαράσταση του

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

στον αγώνα των καημένων των εργατών.
Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία Πρωτομαγιάς στις εργατικές πολυκατοικίες, οι τοπικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν αλλά δεν πήραν το λόγο, αφού διαφώνησαν ποια από όλες τις συνιστώσες θα ορίσει τον ομιλητή, ενώ οι οπαδοί και τα μέλη  του Μετώπου του Αλέκου Αλαβάνου γιόρτασαν την Πρωτομαγία στην Κερατέα δίπλα στους αγωνιζόμενους κατά του ΧΥΤΑ, αν και οι κινητοποιήσεις είχαν τελειώσει πριν από αρκετούς μήνες.

ΙΟΥΝΙΟΣ
O Bασίλης Βάρσος σε αποκλειστική συνέντευξή του στη «Νέα Ερυθραία», δηλώνει πως αυτή τη φορά δεν θα κάνει το χατίρι στο Χιωτάκη να παραιτηθεί, όπως έκανε πέντε μετά τις εκλογές του 2006 και ότι είναι ακόμα πολύ νέος για να σκεφτεί να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2014.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Επιτέλους εκδίδεται το βιβλίο του πρώην αντιδημάρχου Νίκου Καραφωτίου «Ιστορία του αθλητισμού της Νέας Ερυθραίας». Στην παρουσίαση του βιβλίου που γίνεται στο Ζηρίνειο παρουσία 3.000 φιλάθλων, βασικός ομιλητής  είναι ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού  του Δήμου Κηφισιάς Φώτης Δημάκης, παλαίμαχος του ΑΟΚ, ο οποίος αναλύει μια προς μια τις αμφισβητούμενες φάσεις των τοπικών ντέρμπι Πανερυθραϊκού – ΑΟΚ τη δεκαετία  60-70, ισχυριζόμενος ότι καταφανώς οι διαιτητές αδίκησαν της ιστορική ομάδα της Κηφισιάς. Μαινόμενοι παλαίμαχοι φίλαθλοι του Πανερυθραϊκού επιτίθενται στο Φώτη Δημάκη, η σύρραξη γενικεύεται και προς τέρψιν του συγγραφέα, τα επεισόδια στην εκδήλωση, γίνονται την επομένη κύριο θέμα στις αθλητικές εφημερίδες, όπως τότε, την παλιά καλή εποχή.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του νέου δήμου υλοποιείται πρόγραμμα θερινών διακοπών για άπορους δημότες. Σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κων/πόλεως φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Εκκλησίας στην Τήνο, την Πάτμο και την Μονή Πετράκη. Σε αντάλλαγμα ο δήμος παραχωρεί στο Πατριαρχείο δημοτική πρώην δασική έκταση στη Πεντέλη, προκειμένου να ανεγερθούν παιδικές κατασκηνώσεις, αλλά και αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου σε ρυθμό «Βασιλική μετά τρούλου».

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Ολοκληρώνεται η σύζευξη των τριών μηχανογραφικών συστημάτων των ενοποιημένων δήμων και επιτυγχάνεται  έτσι η πλήρης καταγραφή της οικονομικής του κατάστασης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διευθύντριας των οικονομικών υπηρεσιών του νέου δήμου, Ελένης Δρίβα, το χρέος του νέου δήμου είναι μηδενικό, αφού τα 7 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις του πρώην δήμου Κηφισιάς και τα 5 εκατ. ευρώ υποχρεώσεις του πρώην δήμου Νέας Ερυθραίας, ισοσκελίστηκαν από το πλεόνασμα των 12 εκατ. ευρώ του πρώην δήμου Εκάλης.
Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης κατακεραυνώνει τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, επειδή προεκλογικά επέμεναν για τα υψηλά χρέη του δήμου Κηφισιάς.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Σημαντικό πρόβλημα προκύπτει με τις παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης. Η διοίκηση του δήμου αποφασίζει να πραγματοποιηθεί για λόγους… οικονομίας μία παρέλαση αντί για τρεις. Η αντιπολίτευση επιμένει για μια παρέλαση σε κάθε δημοτική κοινότητα, αλλά προσκρούει στην άρνηση του δημάρχου, ο οποίος απορεί επιμένει ότι δεν μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα σε τρεις παρελάσεις. Τ ο πρόβλημα λύνει, τελικά, η τεχνολογία. Τοποθετούνται video wall  στις εξέδρες των επισήμων σε Ν. Ερυθραία και Εκάλη, απ΄ όπου μεταδίδεται  ζωντανά η ομιλία αλλά και η παρουσία Χιωτάκη στην παρέλαση της Κηφισιάς

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Πραγματοποιείται στη δημοτική κοινότητα Εκάλης  εκδήλωση του δήμου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στην τελετή τιμώνται απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας για την ουδετερότητα που τήρησαν κατά τη διάρκεια των γεγονότων, πολικοί για τη σθεναρή τους στάση στο Παρίσι κατά την περίοδο της χούντας και ιερείς που που έψαλλαν παράνομα το «νίκας του Βασιλεύσι» μετά το δημοψήφισμα  της δικτατορίας το 1968. Νίκος Σφαντός και Παναγιώτης Κανακάκης αρνούνται να παραστούν διαμαρτυρόμενοι για την απουσία από την εκδήλωση της εργατικής τάξης της δημοτικής κοινότητας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας του νέου Καλλικρατικού δήμου Κηφισιάς, επίσημη έκθεση του δημάρχου προς το δημοτικό συμβούλιο διαπιστώνει την πλήρη επιτυχία στην εφαρμογή του νέου νόμου.  Όμως η εφημερίδα «Νέα Κηφισιά» αποκαλύπτει ότι υπάρχει μυστική έκθεση προς τις υπηρεσίες με τίτλο: «Επιτέλους,  ας διαβάσει κάποιος αυτόν τον κωλονόμο» και επείγουσα εντολή του δημάρχου να αντικατασταθούν οι πινακίδες στα δημοτικά κτίρια που αναφέρουν «Δημοτική Ενότητα» αντί του ορθού«Δημοτική Κοινότητα» και οι προσκλήσεις του δημοτικού συμβουλίου που αναφέρουν «συνεδρίαση του διευρυμένου δημοτικού συμβουλίου Κηφισιάς» αντί του ορθού «δημοτικού συμβουλίου Κηφισιάς». 
Π.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.