Το ύποπτο τρίγωνο κεραιών σε απόσταση αναπνοής από το σχολικό συγκροτήματα και το ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας

Εκπέμπουν για πολλά χρόνια ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε απόσταση αναπνοής από το σχολικό συγκρότημα και το ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας, αλλά μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για αυθαίρετες κατασκευές, έπειτα από τις επίμονες προσπάθειες των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Κηφισιά SOS».
Πρόκειται για τα κεραιοσυστήματα κινητής τηλεφωνίας της Wind επί της οδού Καποδιστρίου 10, πάνω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ, της Vodafone και της Cosmote, επί της Ελ. Βενιζέλου 169, αλλά και τους σταθμούς βάσης -και πάλι των τελευταίων δυο εταιρειών- στην οδό Θέτιδος 35Β, στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης.
Δυο χρόνια χρειάστηκαν για να προχωρήσει η αρμόδια υπηρεσία Πολεοδομίας του βόρειου τομέα σε ελέγχους. Τελικά, σύμφωνα με τις εκθέσεις αυτοψίας, οι κατασκευές αυτές είναι αυθαίρετες και ως εκ τούτου κατεδαφιστέες. Οι σύλλογοι έχουν καταθέσει αίτημα για πολεοδομικό έλεγχο όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν σε Νέα Ερυθραία και Εκάλη, οπότε αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα, όπως και για την κεραία της Cosmote που βρίσκεται στην Αγροτική Τράπεζα στο Καστρί, όπου η Πολεοδομία έχει ήδη πραγματοποιήσει έλεγχο.
Σε μια άλλη περίπτωση, σχετικά με το σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Wind, που λειτουργεί στο κτίριο επί των οδών Κηφισού και Ευρώτα, στην Κηφισιά, το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου Κηφισιάς είχε προγραμματίσει για τις 7/6/2012 την εκ νέου κατεδάφισή της, βάσει τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.
Η κατεδάφιση, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι φέρονται να «πείστηκαν» πως πρόκειται για νέα κατασκευή. Με τη λογική του «δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης» και με την ανοχή και τα «στραβά μάτια» του δήμου, η συγκεκριμένη κεραία εξακολουθεί να λειτουργεί. Ο «Κηφισιά SOS», πάντως, πρόκειται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.