Στις 7/12/2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, μετά από πρόταση πολιτών και κινητοποίηση κατά την ημέρα της συνεδρίασης, εξέδωσε ομόφωνη απόφαση ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ:
Ο Δήμος αναλαμβάνει τη συλλογή των λογαριασμών της ΔΕΗ (ή εναλλακτικών παρόχων) όλων των δημοτών που πλήρωσαν την αξία του ρεύματος (και τα τέλη υπέρ δήμου και ΕΡΤ, πλέον ΦΠΑ), αλλά όχι το χαράτσι, μαζί με τις αποδείξεις πληρωμής, προκειμένου να καταθέτει ο δήμος εξώδικα στη ΔΕΗ, ώστε να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση στους δημότες.
Ο Δήμος δηλώνει ότι συμπαρασταθεί έμπρακτα σε κάθε απόπειρα διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, αλλά και να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην αποκατάσταση ηλεκτροδοτήσεων που τυχόν διακοπούν για τον ίδιο λόγο.
Η απόφαση είναι δική μας νίκη και πρέπει να αξιοποιηθεί (κάποιοι θα ήθελαν να μείνει στα χαρτιά):
Να μην πληρώσουμε το χαράτσι, γιατί είναι αντισυνταγματικό, παράνομο, άδικο, αντιλαϊκό, γιατί δεν μπορούμε, αλλά και γιατί δεν θέλουμε να το πληρώσουμε.
Να ενημερώσουμε όλους τους δημότες για την απόφαση και για το τι πρέπει να κάνουν με το χαράτσι (δείτε λεπτομέρειες πίσω). Γιατί όσο περισσότεροι είμαστε αυτοί που θα αρνηθούμε να πληρώσουμε το χαράτσι, τόσο δυσκολεύουμε την επιβολή των όποιων συνεπειών από τη μη πληρωμή του. Ένας – ένας είμαστε αδύναμοι, όλοι μαζί μπορούμε.
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. στο κέντρο της Κηφισιάς (στον «τροχονόμο»).

Προηγούμενο άρθροΟδηγίες από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς για το πως θα πληρώσουμε το ρεύμα, χωρίς το χαράτσι
Επόμενο άρθροΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.