250-gefyra.jpg

  • Το ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στη Βουλή στο πλαίσιο κατασκευής της Ιονίας Οδού με τη μέθοδο της παραχώρησης
  • Ήδη ξεκίνησαν τοπογραφικές εργασίες για την κατασκευή κυκλικού κόμβου «τύπου Αμαρουσίου» και αναμένεται το γκρέμισμα της υπάρχουσας γέφυρας
  • Κάτοικοι και επαγγελματίες εκφράζουν ανησυχίες για τα έργα που προγραμματίζονται και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τη Νέα Ερυθραία

Η γνωστή σε όλους μας γέφυρα Βαρυμπόμπης πρόκειται να γκρεμιστεί και τη θέση της να πάρει ένας νέος υπερσύγχρονος ανισόπεδος κόμβος, στο πλαίσιο κατασκευής της Ιονίας Οδού με τη μέθοδο της παραχώρησης, η σύμβαση της οποίας έχει εξαγγελθεί από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και έχει κυρωθεί από τη Βουλή. Τα έργα που σχεδιάζονται αλλά και οι επιπτώσεις που θα έχουν στην κυκλοφοριακή οργάνωση του Δήμου Νέας Ερυθραίας, σε σχέση και με τα όσα προγραμματίζονται για τον κόμβο ενόψει της αναθεώρησης του ΓΠΣ, είναι ένα μείζον θέμα που δεν έχει απασχολήσει καθόλου τη δημοτική αρχή.


Οι κάτοικοι αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους, αφού κανείς δεν τους έχει ενημερώσει για το τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον μπροστά στην «πόρτα» τους, στην είσοδο της πόλης. Πριν από λίγο καιρό τοπογράφοι μηχανικοί πραγματοποίησαν μετρήσεις στην περιοχή του κόμβου Βαρυμπόμπης και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν, η υπάρχουσα γέφυρα πρόκειται να γκρεμιστεί σε διάστημα έξι μηνών και τη θέση της θα πάρει ένας σύγχρονος κυκλικός κόμβος, παραπλήσιου τύπου με εκείνου του Αμαρουσίου στο σημείο που συγκλίνουν η Λ. Κηφισίας και η Αττική Οδός.
Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι ένας από τους τρεις σταθμούς που προγραμματίζονται από τον ΗΣΑΠ να κατασκευαστούν στη Νέα Ερυθραία, βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι κυκλοφοριακές και συγκοινωνιακές παρεμβάσεις σε σχέση και με τα όσα λέγονται και επιδιώκονται στο πλαίσιο αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νέας Ερυθραίας για ένα δεύτερο πολεοδομικό κέντρο στον κόμβο Βαρυμπόμπης και τις εμπορικές χρήσεις που μπορεί να συμπαρασύρει, έχουν επιτείνει τις ανησυχίες των κατοίκων, μήπως και βρεθούν εμπρός σε τετελεσμένα τύπου «Mall». Την ίδια στιγμή, πολλά λέγονται ακόμη και για τη δημιουργία διοδίων στην Εθνική Οδό, στο σημείο όπου θα ανακατασκευαστεί ο κόμβος Βαρυμπόμπης, καθώς το έργο έχει αναλάβει κοινοπραξία εταιρειών με τη μέθοδο της παραχώρησης.
Όπως εξάλλου ανακαλύψαμε στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση astrolabe.gr, το διαδικτυακό τόπο της εταιρείας παροχής μελετητικών υπηρεσιών «Αστρολάβος Τεχνική Ο.Ε.», εμφανίζεται σε βίντεο τρισδιάστατη σάρωση της γέφυρας, όπως και διαστασιολόγησή της, στο πλαίσιο χαρακτηριστικών μελετών τοπογραφίας που έχει εκπονήσει ή συμμετείχε στην εκπόνησή τους η εταιρία. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς έχει εξαγγείλει το συγκεκριμένο έργο που εντάσσεται στη σύμβαση για την Ιόνια Οδό. Μεταξύ των άλλων, η κοινοπραξία των εταιρειών που θα κατασκευάσει το έργο, αναλαμβάνει την υποχρέωση να συμπληρώσει και να βελτιώσει υφιστάμενα τμήματα της ΠΑΘΕ μήκους 163,8 χλμ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και η ανακατασκευή ανισόπεδων κόμβων Κηφισιάς (Καλυφτάκη) και Βαρυμπόμπης.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν νομίζω ότι η ανακατασκευή του ανισόπεδου κόμβου θα προκαλέσει πρόβλημα, για ποιό λόγο; Σε ώρες αιχμής ο υπάρχων κόμβος είναι ανεπαρκής. Πρόβλημα αποτελεί μόνο η κατάργηση της εισόδου για Κηφισιά στο ρεύμα προς Αθήνα για τους Ολυμπιακούς, εκεί που κάποτε υπήρχαν φανάρια. Τα φανάρια καλώς καταργήθηκαν αλλά τώρα ο κόμβος Βαρυμπόπης και η Τατοίου φορτίζεται αρκετά με την είσοδο οχημάτων προς Κηφισιά. Και η κατασκευή του σταθμού ΗΣΑΠ στη περιοχή μόνο καλό μπορεί να κάνει, μιά και η συγκοινωνιακή της εξυπηρέτηση γίνεται μόνο με λεωφορεία που δεν περνούν συχνά. Το έργο είναι απαραίτητο και ελπίζω να συμπληρωθεί και από ένα αντίστοιχο έργο στην επόμενη έξοδο προς Αθήνα.

  2. XΡΕΙαζονται τετοια εργα. Μονο ενα σχολιο…γιατι εχω την εντυπωση οτι τα φαναρια εκει δεν πανε καλα….οταν εχω πρασινο και για ακομα 10 δευτερα εξακολουθω να βλεπω αμαξιανα φευγουν απο το προηγουμενο φαναρι που επρεπε να ηταν κοκκινο για πανω απο 15 δευτερα..ιδεα μου ειναι ή οχι;

  3. Δεν είναι ιδέα σου… τέτοια οδηγική συμπεριφορά στη χώρα μας ; Απίστευτο! 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.