georgiadis_egkainia 01

Θερμή υποδοχή επιφυλλάχθηκε στον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη (αλλά και στο δήμαρχο Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη) στις Εργατικές Πολυκατοικίες της Κάτω Κηφισιάς την Τετάρτη 18/9. Υπουργός και δήμαρχος εγκαινίασαν το δημοτικό πολυϊατρείο του Δήμου που στεγάζεται στις εργατικές κατοικίες στην Κάτω Κηφισιά, Μαρίνου Αντύπα 3.

Ο Άδωνις, βρήκε προφανώς την ευκαιρία να κάνει το κομμάτι του με ξένα κόλλυβα, αφού το υπουργείο του δεν έχει καμμία απολύτως συμμετοχή στην ίδρυση ή λειτουργία του πολυϊατρείου  μιας και αυτό θα λειτουργεί με εθελοντές (= απλήρωτους) γιατρούς. Αντίθετα, ο ίδιος, ακραιφνής υπέρμαχος των μνημονιακών πολιτικών και υπάκουος εντολοδόχος της τρόικας (αυτό άλλωστε ήταν και το βασικό του προσόν που οδήγησε στην υπουργοποίησή του), κλείνει την ίδια στιγμή νοσοκομεία και κλινικές σε όλη τη χώρα, αλλά και στην περιοχή μας (το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ»).
Αλλά και ο δήμαρχος, δεν παρέλειψε να προσκαλέσει τον ομοϊδεάτη του υπουργό σε μια φιέστα δημόσιων σχέσεων, με αμοιβαίο όφελος και για τους δύο, έτσι τουλάχιστον τα σχεδίασαν.
Η κινητοποίηση
Στα εγκαίνια παρενέβησαν η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», «χαλώντας τη σούπα». Με πανό  «Παιδεία – Υγεία – Ρεύμα και Νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό» της Επιτροπής Αγώνα, και «Δεν θα περάσουν οι απολύσεις, Όχι στο κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ, Δωρεάν Υγεία για όλους» του σωματείου, συνεχή συνθήματα που υποχρέωσαν σε διάλογο το δήμαρχο και τον υπουργό και έδωσαν το δικό τους στίγμα στη σεμνή τελετή:
Η υγεία, όπως και η παιδεία, το ρεύμα και το νερό είναι δημόσια αγαθά, και πρέπει να παρέχονται ως δημόσιες υπηρεσίες στο λαό, και όχι να γίνονται αντικείμενο κερδοσκοπίας από το κεφάλαιο. Ο εθελοντισμός, μπορεί ίσως να ανακουφίζει, απαντάει όμως μόνον εν μέρει στην ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής, και δεν αναιρεί την υποχρέωση του κράτους να παρέχει δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στην κοινωνία, απαραίτητες για την επιβίωσή της και ιδιαίτερα στα λαίκά σρώματα. Η κυβερνητική πολιτική, πολιτική διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών και ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο, πρέπει να ανατραπεί από τους αγώνες του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Το κλείσιμο και ξεπούλημα για ένα κομμάτι ψωμί νοσοκομείων, σχολείων, ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και βιομηχανιών στον τομέα της εθνικής άμυνας, οι απολύσεις και υποβάθμιση των σχετικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, δεν πρέπει να περάσουν.
Αναλγησία
Τα εγκαίνια είχαν προγραμματιστεί στις 6:30 το απόγευμα. Από τις 3 το μεσημέρι, χάλασε ο αγωγός του νερού μπροστά από το πολυϊατρείο. Τίποτα όμως δεν έπρεπε να χαλάσει τη φιέστα. Το νερό λοιπόν κόπηκε για τους κατοίκους, και οι εργασίες επισκευής άρχισαν μετά τη λήξη των εγκαινίων, αργά το βράδυ. Η εξουσία έχει τις προτεραιότητές της…

ΑΝΑΣΑ: Υπερ του πολυιατρείου, κατά της παρουσίας Γεωργιάδη

Η δημοτική κίνηση “ΑΝΑΣΑ” σε ανακοίνωσή της που μοίρασε στους παρευρισκόμενους στα εγκαίνια αναφέρει:

“Σήμερα Τετάρτη 18- Σεπτεμβρίου- 2013 ο δήμος Κηφισιάς εγκαινιάζει τα καινούρια πολυιατρεία στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στην κάτω Κηφισιά.

Ως Δημοτική Κίνηση-παράταξη ΑΝΑΣΑ Κηφισιάς, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράσαμε όσον αφορά το κλείσιμο εδώ και δύο χρόνια του πολυιατρείου, καθώς και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα για την κατασκευή των πολυιατρείων, που εγείρουν ερωτηματικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και για τη χρήση τους, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια του δήμου, αρκεί τα πολυιατρεία να λειτουργούν σύμφωνα με αυτό που λέει το όνομά τους, δηλαδή, θα έχουν πολλές ειδικότητες και θα τα επισκέπτονται οι ανασφάλιστοι πολίτες χωρίς κανένα οικονομικό τίμημα.

Διαφωνώντας κάθετα με την παρουσία του υπουργού υγείας στην τελετή των εγκαινίων, ο οποίος για εμάς συμβολίζει με τον χειρότερο τρόπο το «ΕΡΓΟ» της υποταγμένης στην τρόικα δικομματικής συγκυβέρνησης και στον χώρο της υγείας, η Δημοτική Κίνηση– παράταξη ΑΝΑΣΑ Κηφισιάς δεν θα παραβρεθεί.

Ένα «ΈΡΓΟ» με το οποίο ο υπουργός και η δικομματική συγκυβέρνηση, οδηγούν στην αποδόμησή του, το εθνικό σύστημα υγείας, κλείνοντας νοσοκομεία και θέτοντας σε διαθεσιμότητα νοσηλευτικό, διοικητικό και ιατρικό προσωπικό και αυτό το κάνουν σήμερα που οι ανασφάλιστοι έλληνες αυξάνονται με ιλιγγιώδη ρυθμό, αλλά και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έχουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά ανάγκη όλες τις υποδομές υγείας, όπως και την δωρεάν περίθαλψη.

Έρχονται ακριβώς σήμερα και μάλιστα χωρίς αιδώ ο υπουργός και η συγκυβέρνηση και καθιερώνουν ακόμα και το εισιτήριο, εισαγωγής των ασθενών στα νοσοκομεία.

Είναι σίγουρο ότι η ακολουθούμενη πολιτική κλεισίματος των υγειονομικών μονάδων και η απόλυση των χιλιάδων λειτουργών τους, αποσκοπεί στην πλήρη αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας για όλο το λαό, με ξεκάθαρο στόχο τους την επικράτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και στον χώρο της υγείας.

Η επιλογή του κυρίου Άδωνη Γεωργιάδη στη θέση του υπουργού υγείας μόνο τυχαία δεν είναι, αφού θεωρείται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά της τρόικας και της συγκυβέρνησης Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Αρκεί να θυμίσουμε το ποιόν του ανθρώπου, που υπήρξε πάντα υβριστικός στους αντιπάλους του (ακόμη και στους σημερινούς του προϊσταμένους Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο, ως στέλεχος του ΛΑΟΣ).

Άνθρωπος της τηλεόρασης που με την προκλητική συμπεριφορά του δημιουργεί αισθήματα θυμηδίας στους Έλληνες πολίτες.

Κανείς δεν ξεχνά και ούτε αποδέχεται, τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου κυρίου απέναντι σε λειτουργούς της υγείας, που με αυταπάρνηση και ηρωισμό κρατούν όρθιο το εθνικό σύστημα υγείας, παρέχοντας εδώ και χρόνια ιατρικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και με πενιχρές αμοιβές.

Φράσεις όπως θα σας πω εγώ τι εστί βερίκοκο, απέναντι σε επαγγελματίες και επιστήμονες, υπονοώντας προφανώς την απόλυση, αποτελούν κοινή ύβρη και απόλυτη έκφραση της εφαρμοζόμενης πολιτικής από τη συγκυβέρνηση που θέλει να αγνοεί συστηματικά ότι οι όποιες υποδομές υγείας στην ελληνική επικράτεια, δεν είναι μαγαζάκι τους, αλλά αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των Ελλήνων. 

Εμείς, η δημοτική κίνηση- παράταξη ΑΝΑΣΑ Κηφισιάς σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην απαξίωση και την αποδόμηση των αγαθών και των υποδομών της υγείας και της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Για τους λόγους αυτούς, δεν συμμετέχουμε σε κομματικές φιέστες που καρατομούν τη λαϊκή υγεία και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή την πρόσκληση στα εγκαίνια του πολυιατρείου στον υπουργό υγείας εκ μέρους της δημοτικής διοίκησης Χιωτάκη, που αν μη τι άλλο με αυτή την πρόσκλησή της, φανερώνει περίτρανα, πως συμπορεύεται με την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική της υποταγμένης στη τρόικα δικομματικής συγκυβέρνησης και στο χώρο της υγείας, όπως συμβαίνει και στη τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε βάρος της πλειονότητας του ελληνικού λαού”.

 

“Δεν είδε, δεν άκουσε” ο Δήμος

Χωρίς Καμία αναφορά στην έντονη παρουσία κατοίκων και νοσηλευτικών το σχετικό δελτίο τύπου του δήμου, αναφέρει:

SONY DSC

“Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Πολυϊατρείο Κηφισιάς «Διονύσιος Βαρελάς» το οποίο στελεχώνεται από 35 εθελοντές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και θα παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα στους δημότες.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης, ο Νικόλαος Βαρελάς που με  χορηγία της οικογένειας του ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Πολυϊατρείου και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κηφισιάς «Κοινωνική Μέριμνα», Μαρία Κεφαλά – Σαλματάνη.

Στην τελετή του αγιασμού την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες κάτοικοι, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.

Στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε την σημασία της προληπτικής ιατρικής και εξήρε το έργο των εθελοντών ιατρών αλλά και της οικογένειας Βαρελά.

«Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το έργο έχει συμπράξει το κράτος, δίνοντας το κτίριο ενός οργανισμού, ο Δήμος Κηφισιάς και η οικογένεια Βαρελά, ο ιδιώτης που το χρηματοδότησε. Αυτό αποδεικνύει πως αν συνεργαστούμε μπορούμε να πάμε μπροστά και να περάσουμε απέναντι, σε αυτές τις δύσκολες ώρες» ανέφερε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό για να δοθεί η άδεια στους γιατρούς που προσφέρουν υπηρεσίες στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Κηφισιάς ώστε να πάρουν κωδικό και το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για να γράφουν τα φάρμακα των πολιτών. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ακόμη ότι σε 10 ημέρες, το Γενικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» θα είναι σε πλήρη εφημερία.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν και συνέβαλαν στην δημιουργία του νέου Πολυϊατρείου, την οικογένεια Διονυσίου Βαρελά, τους εθελοντές γιατρούς, την πρόεδρο Μαρία Κεφαλά – Σαλματάνη και το ΔΣ της «Κοινωνικής Μέριμνας», το Δημοτικό Συμβούλιο, τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους εθελοντές πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και της «Κοινωνικής Μέριμνας» είναι να μην υπάρχει κανένας δημότης χωρίς περίθαλψη, χωρίς φαγητό.

«Είναι καθήκον μας η έμπρακτη Κοινωνική Αλληλεγγύη και το πολυϊατρείο που εγκαινιάζουμε, αποτελεί ένα λιθαράκι στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει ο Δήμος Κηφισιάς. Στηρίζουμε χωρίς οικονομικές εκπτώσεις τις κοινωνικές δραστηριότητες του Δήμου Κηφισιάς, όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κρεοπωλείο, η διανομή γευμάτων, το Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΑΠΗ οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, τα σχολεία και οι υπηρεσίες ευθύνης της αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης. Ο Δήμος αποτελεί το χέρι στήριξης των δημοτών και της συνοχής του κοινωνικού ιστού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον οργανισμό εργατικής κατοικίας με τη σημερινή του μορφή γιατί αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε χρησιδάνειο ώστε να χρησιμοποιεί ο Δήμος Κηφισιάς όλα τα παλιά καταστήματα που υπάρχουν εδώ. Τιμούμε τον δωρητή οικοπέδου για δημιουργία ιατρείου Ηφαιστίωνα Παπαδόπουλο, τους ιδρυτές του Πολυϊατρείου Κηφισιάς το 1988 Δήμαρχο Βασίλειο Γκατσόπουλο και το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, τον πρώτο διευθυντή Αντιδήμαρχο Νίκο Γόντικα, όλες και όλους που προσέφεραν ιατρικά μηχανήματα, εργαλεία, εφόδια, εθελοντική εργασία, ιατρούς, δημοτικούς συμβούλους και δημότες για την λειτουργία του Πολυϊατρείου τα 25 προηγούμενα χρόνια αλλά και τους δωρητές. Ευχαριστώ επίσης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισιάς για το τεράστιο κοινωνικό έργο της Μητρόπολης αλλά και τη συνεργασία του με το Δήμο. Και τη συνεργασία αυτή θα τη συνεχίσουμε ώστε να μπορούμε να βοηθάμε όλους τους πολίτες μας» τόνισε ο Νίκος Γ. Χιωτάκης.

«Σε ένα μήνα θα δημιουργήσουμε και το κοινωνικό μας φαρμακείο στην περιοχή αυτή μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Κρεοπωλείο, για να έχουν οι πολίτες μας τη δυνατότητα στις δύσκολες ημέρες που περνάμε να νιώθουν ότι κάποιοι άνθρωποι νοιάζονται. Τις δύσκολες εποχές την ανθρωπιά μας, τη δείχνουμε με την αγάπη μας» ανέφερε η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κηφισιάς «Κοινωνική Μέριμνα» Μαρία Κεφαλά- Σαλματάνη.

Στα εγκαίνια του Δημοτικού Πολυϊατρείου Κηφισιάς παραβρέθηκαν ακόμη, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Παναγιώτου, οι Αντιδήμαρχοι Άννα Κορογιαννάκη, Ευστάθιος Κύρλος, Νίνα – Ασπασία Βλάχου, Μανώλης Κουρμαδιάς, οι πρώην Δήμαρχοι, Βασίλης Βάρσος και Βασιλική Ταμβάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Ευαγγέλος Αυλήτης, Αντώνης Μπιτσάνης, Ιωάννης Διονυσσιώτης, Ευάγγελος Σιδέρης, Αγγελική Πιτίδη, Φώτης Δημάκης, Λίλα Παπαδημητρίου, Ηλιάνα Στεφανάκου, Περικλής Καραγιαννάκης, Σπύρος Μούρκος Γεώργιος Σκορδίλης,  αντιπροσωπεία γιατρών του νοσοκομείου ΚΑΤ, εργαζόμενοι της «Κοινωνικής Μέριμνας» και του Δήμου Κηφισιάς καθώς επίσης και πρόεδροι Συλλόγων των εργατικών κατοικιών”.

 

 

Προηγούμενο άρθροΓια… αντιπολίτευση στην κυβέρνηση εγκαλεί η Αγγελική Συνοδινού (ΠΟΛΗ ΦΩΣ) το δήμαρχο Νίκο Χιωτάκη
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση με 28 θέματα του Δημοτικού Συμβούλιου Κηφισιάς (21/9)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο υπουργός υγείας που παραδέχτηκε σε κανάλι ότι πάνω από 1.000.000 έλληνες δεν έχουν δικαιωμα στην ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη γιατί χρωστάνε στα ταμεία τους εισφορές, παίζει με τα εγκαίνεια ενός πολυιατρείου.
    Οι έλληνες χρωστάνε στα ταμεία τους γιατί κάποιοι κλέφτες αδειάσαν τα ταμεία, μας πήγαν στο ΔΝΤ και μας ξεζουμήσανε με τους φόρους.
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.