Το φθινόπωρο είναι μια απίθανη εποχή για περιπλανήσεις. Έτσι λοιπόν μια μεγάλη παρέα ανάμεσά τους και μείς, ξεκινήσαμε από την πόλη μας για μια όμορφη εκδρομή. Προορισμός: Λίμνη Κερκίνης- Σπήλαιο Αλιστράτης. Αρχηγός εκδρομής η κ.  Χρ. Αγουρίδα.
Οι αποστάσεις μεγάλες ωστόσο αξίζουν τον κόπο οι όποιες θυσίες.
Καταλήξαμε στο Ακριτοχώρι όπου το ξενοδοχείο μας αγνάντευε την λίμνη Κερκίνη που αποτελεί παλιό και πλούσιο υγροβιότοπο. Η λίμνη μονοπωλεί τον οικοτουρισμό στην Ελλάδα συγκεντρώνοντας διεθνές οικολογικό ενδιαφέρον. Χιλιάδες πουλιά σπάνια και προστατευμένα και ένας φανταστικός ορίζοντας από τα συγκροτήματα της Κερκίνης και των Κρουσίων δίνουν τον χαρακτηριστικό τόνο του τοπίου.
Περπατήσαμε. Ο πολιτισμικός και οικολογικός πλούτος της Κερκίνης τεράστιος. Η φύση ευαίσθητη και μοναδική. Με ένα κανό μπορείς να απολαύσεις την γαλήνη της λίμνης, νιώθεις ξεκούραση, ευφορία, έμπνευση και την πνοή της ζωής. Στη λίμνη ξεχειμωνιάζουν χιλιάδες υδρόβια, κορμοράνοι, αργυροπελεκάνοι και άλλα.
Στη λίμνη μπορείς να απολαύσεις μια σειρά από δραστηριότητες που θα σου επιτρέψουν αφενός να ξεκουραστείς και αφετέρου να περάσεις ευχάριστα. Βιώνεις μοναδικές στιγμές καθώς η φύση σου χαρίζει μια απόλυτη αίσθηση ελευθερίας. Στο βόρειο τμήμα της λίμνης διαβιοί ο μεγαλύτερος πληθυσμός από βουβάλια στην Ελλάδα.
Οι νεροβούβαλοι είναι οι ατραξιόν της λίμνης αφού τους αναζητάμε για να τους απαθανατίσουμε με το φακό μας.
Σε ξεγελά το άγριο βλέμμα τους, ενώ ήρεμα κάθονται στη θέα του φακού.

Δεύτερος σταθμός: Οχυρό Ρούπελ.
Μέρος της οχυρωματικής γραμμής «Μεταξά» που ξεκινάει από τη λίμνη Δοϊράνη  και καταλήγει στη Νυμφαία της Ροδόπης. Μνήμες ξύπνησαν και μάτια βούρκωσαν για τους στρατιώτες που αντιστάθηκαν γενναία κατά της εισβολής των ναζιστικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Παραδόθηκαν μόνο μετά τη συνθηκολόγηση. Περιηγηθήκαμε στις υπόγειες στοές και είδαμε αντικείμενα (πολυβόλα, χειροβομβίδες, βλήματα, προσωπικά αντικείμενα). Η ξενάγηση από τον Έλληνα στρατιώτη υποδειγματική καθώς με περηφάνια, μας εξιστορούσε τα κατορθώματα των Ελλήνων.
Στις πλαγιές του όρους Μπέλλες σκαρφαλωμένα τα Άνω Ποροΐα. Η πλατανοσκέπαστη πλατεία μας υποδέχτηκε. Η διαδρομή μαγευτική. Το τοπίο ορεινό, όχι όμως τραχύ. Δάση από οξιές, ιτιές, ακακίες, πλατάνια.

Σπήλαιο Αλιστράτης, ο τρίτος μας σταθμός.
Απίστευτης ομορφιάς οι σταλακτίτες του με ήπιο και καλαίσθητο φωτισμό σε προδιαθέτει για μια αξέχαστη βόλτα. Ο τόπος καλαίσθητα διαμορφωμένος και οργανωμένος δέχεται τους όλο και αυξανόμενους επισκέπτες. Με το τρενάκι περιηγηθήκαμε στο φαράγγι του Αγγίτη. Η φύση ευαίσθητη και μοναδική μας συνεπήρε.
Στη Δράμα και στις Σέρρες γευθήκαμε τοπικά εδέσματα. Η τοπική γαστρονομία με αγνά φυσικά προϊόντα μας κατέκτησε. Αξιόλογο επίσης είναι το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, αντίγραφο της μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.
Επιστρέφοντας μια στάση στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της εορτής του για προσκύνημα στην σημαιοστολισμένη πόλη καθώς είναι και η μέρα απελευθέρωσής της.
Στην επιτυχία της εκδρομής συνέτεινε η φροντίδα της αρχηγού για την ευχάριστη διαμονή μας και του οδηγού μας Κώστα για τις μετακινήσεις μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.