Σε μία εποχή όπου η χώρα μας δοκιμάζεται, έρχεται ο αμύθητος πλούτος της ελληνικής γλώσσας, βάλσαμο στο νου και την καρδιά όλων μας, για να αποδείξει δια στόματος του διακεκριμένου ομότιμου καθηγητή Γλωσσολογίας Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει το λίκνο των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Θέμα της διάλεξης του καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου Κηφισιάς ήταν το «Πώς  μαθαίνουμε, πώς μελετούμε και πώς διδάσκουμε τη γλώσσα μας».

Το πολυπληθές ακροατήριο που είχε κατακλύσει την αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατσόπουλος» παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επί δύο ολόκληρες ώρες, την ξεχωριστή «διδασκαλία» του διακεκριμένου επιστήμονα που τα βιβλία του και τα λεξικά του γίνονται ανάρπαστα.

Τον επίσημο προσκεκλημένο χαιρέτισε θερμά ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης, ήταν η δημοσιογράφος και Αντιδήμαρχος Δημοτικής  Διακυβέρνησης του Δήμου Κηφισιάς, Νίνα – Ασπασία  Βλάχου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς που διαγωνίσθηκαν στην έκθεση με θέμα «Η γλώσσα μου, είναι ο κόσμος μου», που υπέδειξε ο κ.  Μπαμπινιώτης. Πρόκειται για τους μαθητές Γιώργο Αραβανή, Γιάννη Γιαννόπουλο, Αλέξανδρο Καλφόγλου, Γρηγόρη Μόσχο και Ελένη Σαραγά, οι οποίοι παρέλαβαν ένα πολύτιμο λεξικό με την υπογραφή του κ. Μπαμπινιώτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος  «Ιωάννης Σ. Λάτσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.