Σε μια καθαρά αυτοδιοικητική συγκέντρωση του συνδυασμού του, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ο επικεφαλής και πρώην δήμαρχος Κηφισιάς Ν. Χιωτάκης, έδωσε το στίγμα του για την επόμενη μέρα στον Δ. Κηφισιάς.

Μιλώντας σε ένα ακροατήριο περίπου 80 στελεχών της παράταξης, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, αλλά και φίλων του συνδυασμού, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης και επικοινωνίας τους, δήλωσε δυναμικό παρών στα δημοτικά τεκταινόμενα, καλώντας όλους σε εγρήγορση και συσπείρωση, βαδίζοντας σιγά-σιγά προς το μέσον της παρούσας δημοτικής περιόδου.

Κάνοντας την αυτοκριτική του και αναλαμβάνοντας και προσωπικά την ευθύνη για την ήττα του συνδυασμού του στο «νήμα» των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πολλοί με έχετε κατακρίνει ότι δεν κάνουμε σωστή αντιπολίτευση. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αφήσουμε τη νέα δημοτική Αρχή που εμπιστεύτηκε ο κόσμος, να ξετυλίξει την πολιτική της, να δείξει τι μπορεί να κάνει. Όσο δείχνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αυτό αποβαίνει στο τέλος σε μια σύγκριση. Και η σύγκριση λέει ότι η προηγούμενη δημοτική Αρχή ήταν αποτελεσματικότερη, έδωσε λύση στα προβλήματα».

Ο κ. Χιωτάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι «αυτή η δημοτική Αρχή μιλάει πολύ, δεν κάνει έργο, βρήκε λεφτά στο ταμείο και τα κράτησε, όπως κάνει και σήμερα, αλλά δεν γίνεται έτσι, ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση. Πρέπει να δημοπρατεί έργα, να καλύπτει προβλήματα, να δίνει λύσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει δημοπρατηθεί ούτε ένα έργο, παρά γίνονται μικρές απευθείας αναθέσεις. Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι δικά μας έργα και ό,τι έχει γίνει, είναι αυτά που εμείς είχαμε δημοπρατήσει».

Για την πολιτική πλεύση του συνδυασμού και το ρόλο του από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Χιωτάκης ανέφερε: «Δεν ψηφίσαμε τα δημοτικά τέλη για δυο χρόνια, γιατί θα έπρεπε να έχουν μειωθεί. Όταν μειώνονται τα απορρίμματα, δεν μπορεί τα δημοτικά τέλη να παραμένουν στο ίδιο ύψος, γιατί στην ουσία αυξάνονται. Δεν ψηφίσαμε διάφορους κανονισμούς σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ψηφίσαμε όμως τον κανονισμό για τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, γιατί εμείς δεν θέλουμε να πάμε αντίθετα σε πράγματα που ζητάει ο κόσμος, αλλά και για να αποδείξουμε μέσα από αυτήν τη διαδικασία ότι αυτό που ψηφίσαμε είναι ουσιαστικά ‘‘άδειο ρούχο’’. Δεν μπορεί ο Δήμος να βγάζει μια απόφαση για τα καταστήματα, την ίδια στιγμή που αυτήν την αρμοδιότητα την καταργεί το κράτος».

Αίσθηση στους παρευρισκόμενους έκανε η καταγγελία του πρώην δημάρχου ότι το ΔΑΚ Πολιτείας παραμένει κλειστό εδώ και δυο μήνες «από το πρόβλημα που υπάρχει με  ψύλλους (!), δεν αθλείται κανείς και λύση δεν δίνεται», ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε ειδικά στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας και τις προτάσεις που έχουν κάνει «για να ξεκολλήσει το θέμα της στέγασης των μαθητών που σήμερα κάνουν μάθημα σε παράγκες».

Ο κ. Χιωτάκης, και ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, αναφέρθηκε και σε γεγονότα της γενικής πολιτικής που άπτονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον ”Καλλικράτη”, στα οικονομικά, στις αρμοδιότητες των Δήμων, στο εκλογικό σύστημα και στα Δημοτικά Συμβούλια. «Πολλά πράγματα θα αλλάξουν, αν αλλάξει το εκλογικό σύστημα, μπορεί να δούμε πράγματα που σήμερα μας φαίνονται απίθανα. Ένα είναι σίγουρο: Χωρίς ο δήμαρχος στην εκάστοτε πόλη να έχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, πάρα πολύ δύσκολα και, κυρίως, όχι με καθαρό τρόπο, θα μπορεί να διοικήσει», τόνισε ο ίδιος.

Τέλος έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα του συνδυασμού του, επισημαίνοντας: «Εμείς είμαστε ένας ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός συνδυασμός και θέλω να τον κρατήσουμε έτσι, τουλάχιστον για τα επόμενα δυο χρόνια και τότε όλοι μαζί θα αποφασίσουμε πώς θα κατέβουμε στις επόμενες δημοτικές εκλογές και με βάση τις αλλαγές που μπορεί να υπάρξουν στον ‘‘Καλλικράτη’’. Εμείς, πάντως, θα ασχολούμαστε, θα κάνουμε την κριτική μας, θα προτείνουμε λύσεις και συνεχώς θα αναδεικνύουμε τα προβλήματα. Η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να εξαρτάται από κανέναν. Οι δημαιρεσίες είναι στο μέσον της δημαρχιακής περιόδου, τον επόμενο Φεβρουάριο. Ουσιαστικά τότε, θα μένουν δυο χρόνια από τις εκλογές μέχρι την ανάληψη της νέας δημοτικής Αρχής. Αυτά λοιπόν τα δυο χρόνια θα σας καλέσω να δώσετε τις προτάσεις σας, να μαζέψουμε από κάθε γειτονιά τα προβλήματα και να φτιάξουμε έναν πολύ δυνατό συνδυασμό, όπως τον οραματιζόμαστε. Να συζητήσουμε για το πώς θέλουμε τον Δήμο, γιατί μόνο έτσι θα αξίζει να ξανακατέβουμε. Είμαστε μια ανεξάρτητη δημοτική παράταξη που τα συζητάμε όλα, ακόμη και ποιος μπορεί να θέλει να είναι από εκείνους που θα διεκδικήσουν υποψηφιότητα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την πόλη, όπως κάνουμε όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, απ’ όποιο πόστο και να βρίσκομαι. Κάτι άλλο δεν με αφορά».

Στη συνάντηση του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε σε κλειστό κύκλο στελεχών, ακολούθησαν παρεμβάσεις και επισημάνθηκαν θέματα λειτουργίας του, όπως και θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.