Συναγερμός σήμανε την προηγούμενη Τετάρτη το πρωί στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Νέας Ερυθραίας, όταν έγινε αντιληπτό ότι έλειπε από την τάξη του ένα παιδί τεσσάρων χρονών.
Το παιδάκι εντόπισε τυχαία κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Σφαντό, που πραγματοποιούσε πολιτική εξόρμηση εκείνο το πρωί στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, να περιφέρεται μόνο με την τσάντα του επί των οδών Χαλκηδόνος και Πανόρμου.
Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο μικρός διέφυγε της προσοχής του προσωπικού, λόγω της πολυκοσμίας που υπήρχε εκείνη την ώρα στον περίβολο του σταθμού, καθώς ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του, αλλά και λόγω της αμέλειας των γονιών του να αφήσουν το παιδί έξω από την πόρτα.
Αυτό φυσικά δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες τους το προσωπικό, τη διεύθυνση και τη διοίκηση των παιδικών σταθμών του δήμου, οι οποίοι θα πρέπει να βρουν ασφαλέστερους τρόπους κατά τη διαδικασία ελέγχου παράδοσης και παραλαβής των παιδιών από τους γονείς τους.
Όπως λέει στη «Ν.Ε.» η διευθύντρια των δημοτικών σταθμών, Σταυρούλα Περάκη, «είναι σύνηθες αρκετοί γονείς να αφήνουν τα παιδιά έξω από την πόρτα και να φεύγουν».
Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, είναι το υπεράριθμο των παιδιών που δέχονται, αρκετά εκ των οποίων προέρχονται από περιοχές εκτός Δήμου Νέας Ερυθραίας, με αποτέλεσμα να συνωστίζονται στις τάξεις και το εκπαιδευτικό-βοηθητικό προσωπικό να μην μπορεί να επιτελέσει το έργο του, όπως θα έπρεπε.
Όπως λέει στη «Ν.Ε.» ο Νίκος Σφαντός που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της κατάστασης που επικρατούσε κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του παιδικού σταθμού: «Ήμασταν εκεί από τις 8.00 το πρωί προκειμένου να μιλήσουμε με τους γονείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους δημοτικούς σταθμούς. Είδαμε πολλά παιδιά να φεύγουν, μιλήσαμε με τη διευθύντρια και διαπιστώσαμε ότι αναγκάζονται να διώχνουν πολλά ??πρωτάκια??, αφού δεν υπάρχουν θέσεις. Αναχωρώντας κι ενώ η ώρα θα ήταν περίπου 8.45, είδαμε ένα παιδάκι με την τσάντα του να κάνει βόλτες στη συμβολή των οδών Χαλκηδόνος και Πανόρμου. Δεν μπορούσε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας και αμέσως καλέσαμε την Αστυνομία που το παρέλαβε έπειτα. Όταν ρωτήσαμε στον παιδικό σταθμό αν έλειπε κάποιο παιδί, μάς απάντησαν ότι δεν είχε υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή τους».
Η διευθύντρια των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου, Σταυρούλα Περάκη, είναι κατηγορηματική: «Σε καμία περίπτωση δεν παραλάβαμε εμείς το παιδί και οι γονείς του, όπως παραδέχτηκαν και στην Αστυνομία, δεν το παρέδωσαν σε εκπαιδευτικό. Αρκετοί γονείς το κάνουν αυτό και κάθε χρόνο τους λέμε τα ίδια πράγματα, προκειμένου να αποφύγουμε τέτοια περιστατικά. Το παιδί δεν γνώριζε το περιβάλλον του 1ου σταθμού και χάθηκε, καθώς επικρατούσε και πολυκοσμία εκείνη την ώρα, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας μας. Υπάρχει πάντα ένας υπάλληλος στην κεντρική πόρτα του κτιρίου που υποδέχεται τα παιδιά, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε και υπάλληλο στην αυλόπορτα. Παρακολουθούμε τα πάντα, αλλά αν οι γονείς αφήνουν έξω στο δρόμο ένα μικρό παιδί, τι μπορούμε να κάνουμε;».
Τελικά, το τετράχρονο παιδί, μετά τη σύντομη περιπέτειά του, ευτυχώς, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για το ίδιο και τους γονείς του, ανευρέθηκε, αλλά το ερώτημα παραμένει: Τέλος καλά, όλα καλά;
Ή οι υπεύθυνοι, κυρίως οι διοικούντες τον δήμο, θα πρέπει να επανεξετάσουν το καθεστώς λειτουργίας των παιδικών σταθμών, οι οποίοι δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές σε προσωπικό, αλλά και τις τεχνικές προδιαγραφές να υποδεχτούν και να ελέγξουν τόσα παιδιά, λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει;
?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.