Εκδήλωση-συζήτηση για την διεθνή οικονομική κρίση και την εναλλακτική πρόταση της αριστεράς διοργάνωσε την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στη Βίλα Κώστα η τοπική επιτροπή Νέας Ερυθραίας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Εισηγητής στην συζήτηση ήταν ο πανεπιστημιακός και μέλος της Π.Γ. του Συνασπισμού Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος τόνισε ότι  η σημερινή κρίση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι βασικά κρίση του σημερινού μοντέλου ανάπτυξης των καπιταλιστικών κοινωνιών που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και στηρίχτηκαν στον δανεισμό των φτωχών στρωμάτων και όχι στην ικανοποίηση των αναγκών τους από το κράτος.
Ο Ε. Τσακαλώτος έδωσε έμφαση στην ανάγκη παρέμβασης της αριστεράς για την αλλαγή των συσχετισμών στην κοινωνία, με σκοπό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια κυβέρνηση της αριστεράς, η οποία είναι η μόνη που μπορεί με τη στήριξη του λαϊκού κινήματος να εγγυηθεί αλλαγές στην οικονομία προς όφελος των εργαζομένων και όχι των τραπεζών.   Στην συζήτησε που ακολούθησε κυριάρχησαν θέματα όπως η δυνατότητες εθνικών αλλαγών στην οικονομία με δεδομένους τους συσχετισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  το φορολογικό σύστημα και η ανάγκη αλλαγής του, η σημασία εκπόνησης συγκεκριμένων προτάσεων διεξόδου από την αριστερά, οι διαμόρφωση των κοινωνικών συμμαχιών μετά τη σημερινή κρίση κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.