«Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις» Οδ. Ελύτης

Ποτέ σε καμία εκλογική αναμέτρηση δεν έχει πραγματοποιηθεί έκπληξη. Δηλαδή, άλλο να είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα και άλλο να βγαίνει.

Το 1974 επικράτησε με μεγάλη διαφορά η σταθερότητα και ο συντηρητικός εκδημοκρατισμός. Το 1981 η Αλλαγή ήταν αναπόφευκτη. Το 1996 το αίτημα του εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας βρήκε με μεγάλη πλειοψηφία τον εκφραστή του.
Πιστεύει κανείς ότι την Κυριακή 6η Μαΐου ο ελληνικός λαός θα αρνηθεί να απαντήσει καταφατικά στην πρόσκληση της ιστορίας;
Το 2009, οι πολίτες αυτής της χώρας έντρομοι απέναντι στην εν εξελίξει παγκόσμια οικονομική κρίση, επέλεξαν να τους προστατεύσει μια κυβέρνηση που υποσχόταν, ότι λεφτά υπάρχουν και δεν θα θιγούν τα βασικά επαγγελματικά και κοινωνικά δικαιώματα. Δύο χρόνια μετά βιώνουν μια κοινωνική καταστροφή αφού η κυβέρνηση που επέλεξαν όχι μόνο οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό της χρεοκοπίας, αλλά έκανε ότι ήταν δυνατό για να θωρακίσει με πακτωλό χρημάτων αυτούς που θησαύρισαν στην δεκαετία της «ισχυρής Ελλάδας». Προς το τέλος του 2011 η κυβέρνηση αυτή αντικαταστάθηκε από μια άλλη «ευρύτερης στήριξης» με επικεφαλής εκπρόσωπο των τραπεζιτών και με πρόγραμμα, που προκαθορίζει το μέλλον της χώρας μέχρι το 2030. Στόχος η μετατροπή της Ελλάδας σε Κίνα των Βαλκανίων, η φτωχοποίηση των εργαζομένων, η κατάλυση της δημοκρατίας.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι Έλληνες πολίτες θα που ένα καθαρό «όχι» σε αυτή την προοπτική. Τα κόμματα που κατέρχονται με κοινό τους πρόγραμμα το Μνημόνιο 2, με το ζόρι θα ψηφιστούν από τους μισούς πολίτες από όσους τους είχαν επιλέξει το 2009. Κι αυτό ακόμα θα είναι ένα μεγάλο ποσοστό, αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί ακόμα δυστυχούντες πολίτες, επιλέγουν σήμερα τη δυστυχία από την ακόμη μεγαλύτερη δυστυχία, στο όνομα του «ευρώ» ή της «ασφάλειας».
Οι εκλογές της 6ης Μαίου σηματοδοτούν τη Νέα Μεταπολίτευση. Στο χέρι μας είναι οι ωδίνες της γέννας αυτής να κρατήσουν όσο γίνεται λιγότερο. Αντί να μεταφέρουμε την ελπίδα από εκλογές σε εκλογές, καλό είναι να τελειώνουμε (ή να αρχίζουμε) το γρηγορότερο.

 

Προηγούμενο άρθροΚυοφορείται ελπίδα
Επόμενο άρθρο6 Μαΐου. Εδώ γελάμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.