Αγαπητοί Γονείς,

το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ, ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν 10 χρόνια, αποσκοπώντας να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας υγιής συγκροτημένης προσωπικότητας παιδιού και εφήβου.

Η «ΠΡΟΝΟΗ» δημιουργεί παιδιά με αυτοπεποίθηση, και για το σκοπό αυτό απευθύνεται στους βασικούς υποστηρικτές των παιδιών, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αποσκοπώντας να τους εμψυχώνει και να τους υποστηρίζει στο τόσο σημαντικό και δύσκολο ρόλο τους.

Η «ΠΡΟΝΟΗ» είναι ένας χώρος έκφρασης , επικοινωνίας και αγάπης, λειτουργεί σαν τον παλιό θεσμό της «γειτονιάς», όπου μέσα από ομαδικές διαδικασίες γίνεται μοίρασμα συναισθημάτων, φόβων και αναγκών. Προσφέρει ψυχολογική στήριξη για την κρίση, και προσκαλεί όλους τους γονείς σε σεμινάρια όπως:

Α) Σεμινάρια συμβουλευτικής γονέων με θέματα:

  1. ο ρόλος, οι προσδοκίες, οι αγωνίες, οι ενοχές, και οι ανάγκες των γονιών
  2. Ανάγκες και στάδια ανάπτυξης των παιδιών
  3. Πώς ενισχύεται η αυτοπεποίθηση των παιδιών
  4. Διαχείριση συναισθημάτων
  5. Αντιμετώπιση συγκρούσεων στην οικογένεια
  6. Πρόληψη των εξαρτήσεων
  7. Υπερπροστασία
  8. Πώς να βάζουμε όρια
  9. Δεν υπάρχει «τέλειος» γονιός ούτε «τέλειο» παιδί.

Β) Σεμινάρια εκπαιδευτικών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Παιδείας.

Γ) Τρίωρες παρεμβάσεις στους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Δ) Πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος: η ΠΡΟΝΟΗ προσφέρει ατομικές και ομαδικές συναντήσεις ψυχολογικής στήριξης για τη διακοπή του καπνίσματος

Ε) Η ΠΡΟΝΟΗ επίσης συμμετέχει με ψυχαγωγικές – δημιουργικές δράσεις στην κοινότητα Κηφισιάς:  Στα Κηφισοπαιχνιδίσματα, στον καλοκαιρινό Παιδότοπο και σε Αθλητικές δραστηριότητες.

ΣΤ) Οργανώνει ομιλίες στα σχολεία με θέματα που σχετίζονται με την αυτοεκτίμηση, την εφηβεία, τη σεξουαλικότητα στα παιδιά και τους εφήβους, την πρόληψη της βίας και την εξάρτηση από το διαδίκτυο.

Ζ) Οργανώνει φεστιβάλ εφήβων όπου οι μαθητές δημιουργούν μόνοι τους διαφημίσεις για την πρόληψης της χρήσης ουσιών και πλαισιώνονται από μαθητικά συγκροτήματα.

Η) Τέλος υπάρχει Δίκτυο εθελοντών με σημαντική συμμετοχή σε όλες  τις δράσεις της ΠΡΟΝΟΗ.

Τα σεμινάρια γονέων ξεκινούν τον Οκτώβριο. Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Τηλ Επικοινωνίας: 210 8082673

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.