Επίσκεψη ενημέρωσης στους δύο Βρεφονηπιακούς σταθμούς της Νέας Ερυθραίας έκαναν την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, ο σύμβουλος περιφέρειας Δημήτρης Τσουκαλάς, εκπρόσωπος της «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ», ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Παναγιώτης Κανακάκης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΣΑ», η Ευγενία Καυγαλάκη σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ερυθραίας.
Οι εκπρόσωποι των φορέων ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο κ. Παντελή Χριστοδούλου και τη Διευθύντρια κα Σταυρούλα Περάκη, στις άνετες και καλά συντηρημένες εγκαταστάσεις και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία των μονάδων και τις ανάγκες τους.
Άκουσαν τις υπαλλήλους που εργάζονται με σύμβαση έργου, να τους πληροφορούν πως η σύμβασή τους λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε και θα απολυθούν, παρότι επί μία περίπου πενταετία, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται σε κάποιες περιπτώσεις και πέρα του κανονικού οραρίου τους, ενώ τελευταία καθυστερεί επί δίμηνο και πλέον, η καταβολή του μισθού τους, λόγο ίσως εναρμονισμού των υπηρεσιών του ενοποιημένου Δήμου, όπως τους επισήμαναν.
Στα δύο συγκροτήματα, όπου το οργανόγραμμα προβλέπει 45 υπαλλήλους, εργάζονται 16 μόνιμοι και άλλοι 25 υπάλληλοι με σύμβαση έργου, οι οποίοι καλούνται κάθε δίμηνο να καταβάλουν φόρο στο ΤΕΒΕ, ένα ποσό περίπου 600 ευρώ τη στιγμή που ο μισθός τους είναι στα 700 ευρώ. Από το 2008 εκκρεμεί προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού κυρίως καθαρισμού, με αποτέλεσμα σήμερα το παιδαγωγικό προσωπικό να καλύπτει και αυτές τις ανάγκες. Εκτιμάται λόγο και της πολιτικής του μνημονίου, πως η ζήτηση των αιτήσεων θα ξεπεράσει τις 500 στην επόμενη περίοδο, τη στιγμή που η χωρητικότητα ανέρχεται σήμερα στις 300 περίπου θέσεις, οπότε είναι φανερό πως σύντομα δεν θα επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες.
Τονίστηκε στους εργαζόμενους, από όλους τους εκπροσώπους των φορέων που παρευρίσκοντο, πως οι συμβάσεις έργου είναι παράλογες, αφού καλύπτουν εργασίες πάγιων αναγκών και πως η πολιτεία σκόπιμα τους διατηρεί σε καθεστώς πολιτικής ομηρίας, για λόγους ψηφοθηρίας. Ξεκαθάρισαν ακόμα την πολιτική τους θέση στους εργαζόμενους, ότι δηλαδή, με τη λήξη της σύμβασής τους τον Σεπτέμβριο, πρέπει να προσληφθούν ως μόνιμοι υπάλληλοι στη θέση που ήδη κατέχουν και τους τόνισαν πως θα αγωνιστούν σε όλα τα επίπεδα που εκπροσωπούν, ώστε αυτό να γίνει πραγματικότητα.
Κάλεσαν τους εργαζόμενους να προσφέρουν με ζήλο τις υπηρεσίες τους στο λειτούργημα που κάνουν και να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους για διεκδίκηση βελτιωμένης και αξιοπρεπούς εργασίας. Δεσμεύτηκαν απέναντί τους, πως θα σταθούν αρωγοί, στα δίκαια αιτήματά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.