Σεμινάρια οινογευσίας στο Πνευματικό Κέντρο υπό την αιγίδα της Λέσχη Φίλων Κρασιού Ελλάδας

Με τις βασικές αρχές της οινοποίησης και της οινογευσίας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή οι Ερυθραιώτες και όχι μόνο, παρακολουθώντας ένα μοναδικό σεμινάριο «απ? το αμπέλι ως το τραπέζι μας», υπό την αιγίδα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Λέσχη Φίλων Κρασιού Ελλάδας KWC».
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του Πνευματικού Κέντρου με ομιλητές την οινολόγο, οινοπαραγωγό Μάγδα Καριπίδη, και τον οινοχόο Βασίλη Παπαδόπουλο. Όπως εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος στη «Ν.Ε.», «σκοπός μας είναι να δείξουμε στο ευρύτερο κοινό ότι ο οίνος είναι πολιτισμός και χωράει σε προγράμματα πνευματικών κέντρων.
Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από το πώς φτιάχνεται και καλλιεργείται το αμπέλι, στη συνέχεια οινοποιείται, μέχρι και το στάδιο της εμφιάλωσης. Έπειτα, για τις ποικιλίες που υπάρχουν, πώς προσφέρονται και πώς σερβίρονται, αλλά και τη διαδικασία της γευστικής οινογνωσίας. Υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον και στη χώρα μας, ενώ ως μη κερδοσκοπική οργάνωση με 450 ενεργά μέλη, προσπαθούμε να παρέχουμε στον κόσμο χρήσιμες πληροφορίες για την κατανάλωση του οίνου, ως προς τα του οίκου του, περισσότερο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.