dne_gr.jpgΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ» ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Νέο θερμό επεισόδιο, αυτή τη φορά μεταξύ δημάρχου και δημότη, σημειώθηκε εντός του δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση της Δευτέρας 18 Ιουνίου και να αναβληθούν τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Αφορμή για το περιστατικό στάθηκε η συζήτηση του πέμπτου θέματος που αφορούσε στην «ανάθεση στη ΔΕΑΝΕ της συνέχισης διαχείρισης της ιστοσελίδας του δήμου», αντί του ποσού των 10.000 ευρώ. Η ιστοσελίδα εδώ και καιρό εμφανίζεται «υπό κατασκευή» στο Διαδίκτυο με την επισήμανση «σύντομα κοντά σας με τα νέα της πόλης» και ένα σιντριβάνι σε πρώτο πλάνο. Όπως έγινε κατανοητό, εκτός όλων των άλλων, ο βασικός λόγος που σταμάτησε η λειτουργία της ιστοσελίδας του δήμου ήταν το γεγονός ότι θα έπρεπε να αντικατασταθούν οι φωτογραφίες των προσώπων της προηγούμενης διοίκησης με τα πρόσωπα της νέας διοίκησης.

Ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αρμονία», Μιχαήλ Χατζηγεωργίου, ζήτησε το λόγο για να παρέμβει στη συζήτηση του θέματος, «αλλά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε παράνομα και καταχρηστικά», σύμφωνα με τον ίδιο (σχετική επιστολή στη σελ. 8) και καθώς περνούσε στη διαδικασία της ψηφοφορίας, τα αίματα «άναψαν». Ο κ. Χατζηγεωργίου απευθυνόμενος προς τη δήμαρχο, την αποκάλεσε «αφερέγγυα», επειδή η ίδια δεν αναφέρθηκε σε σχετική επιστολή του, βάσει της οποίας πρότεινε τη δωρεάν και εθελοντική παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών για την ιστοσελίδα του δήμου από την «Αρμονία».
Η Βασιλική Ταμβάκη θεώρησε «υβριστικό» το χαρακτηρισμό που της απεύθυνε και αξίωσε την αποβολή του κ. Χατζηγεωργίου από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τα όσα προστάζει ο δημοτικός κώδικας. Προηγουμένως απάντησε ότι «απαξίωσα να διαβάσω την επιστολή διότι περιείχε υβριστικούς χαρακτηρισμούς και για τους ανθρώπους της ΔΕΑΝΕ». Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Φώτης Δημάκης, ζήτησε από τον κ. Χατζηγεωργίου να αποχωρήσει, αλλά όταν ο τελευταίος αρνήθηκε και δήλωσε ότι μόνο με την παρουσία αστυνομικής δύναμης θα μπορούσαν να τον βγάλουν από την αίθουσα, ο κ. Δημάκης διέκοψε τη συνεδρίαση για διάλειμμα λίγων λεπτών, προκειμένου να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα. Μάλιστα, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας πήραν την κάμερα του προέδρου της «Αρμονίας» με την οποία βιντεοσκοπεί τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και την έβγαλαν εκτός της αίθουσας.
Όταν η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι, ο κ. Χατζηγεωργίου επανήλθε με την κάμερά του με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να διακόψει οριστικά τη διαδικασία, καθώς όπως είπε, «η δήμαρχος έχει θιγεί με τους χαρακτηρισμούς» και αναφερόμενος έπειτα σε «τραγωδίες, ανθρώπους εκτός τόπου και χρόνου που βρίζουν τη δήμαρχο». Η παράταξη της Πανερυθραϊκής Ενότητας παρέμεινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου και συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών. Σε νέα καταγγελία του στη «Ν.Ε.», ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρει ότι «τόσο η επιτολή για τη συγκεκριμένη δωρεά στον δήμο όσο και επόμενη επιστολή μου για έλεγχο οικοδομικών εργασιών από τον δήμο στο Ο.Τ. 121, εξαφανίστηκαν από το πρωτόκολλο με ευθύνη της δημάρχου».
Ως προς την ουσία της «ανάθεσης στη ΔΕΑΝΕ της συνέχισης διαχείρισης της ιστοσελίδας του δήμου», η διοίκηση δεν στάθηκε δυνατό να απαντήσει επακριβώς στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για το νέο περιεχόμενό της που εμφανίζεται «υπό κατασκευή» και να αιτιολογήσει το κόστος της ανάθεσης με αντίστοιχη τεχνική μελέτη. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Καραφωτίου έκανε λόγο για «ανάγκη αναμόρφωσης των προσώπων της διοίκησης και των ιστορικών στοιχείων», ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΑΝΕ Νίκος Μαραγκουδάκης στάθηκαν περισσότερο στο γεγονός ότι ούτε και στο παρελθόν υπήρξε ανάλογη τεχνική μελέτη για την ιστοσελίδα του δήμου. «Το ποσό των 10.000 ευρώ βγήκε αναλογικά με τις 28.000 ευρώ της απευθείας ανάθεσης που είχε κάνει ο δήμος στη ΔΕΑΝΕ το 2004 για τον ίδιο λόγο», είπε ο κ. Μαραγκουδάκης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ποσό αφορά στη διαχείριση της ιστοσελίδας του δήμου για το διάστημα του επόμενου εξαμήνου και μέχρι τις 31/12/2007.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΒΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ. Η ΥΛΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑBΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ “ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ” ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ SITE
    Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ SITE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.