Το θέμα της προσφυγής του δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της δημιουργίας της υπεραγοράς Carrefour/Μαρινόπουλος σε δασική περιοχή της Λεωφόρου Ερυθραίας επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά αναβλήθηκε, καθώς η νομική υπηρεσία δεν κατάφερε να δώσει εγκαίρως τη γνωμοδότησή της, όπως είπε η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη. Η δήμαρχος ανέφερε ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, καθώς η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει στην επιτροπή επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων. Κάτι που σημαίνει ότι μια νέα υπεραγορά βρίσκεται προ των πυλών της Νέας Ερυθραίας.

Ελλείψει νομικής γνωμάτευσης από μέρους της διοίκησης του δήμου, η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μουστάκη κατέθεσε γνωμάτευση του δικηγόρου Αντώνη Βγόντζα, βάσει της οποίας ο Δήμος Νέας Ερυθραίας άσκησε προ ετών απαράδεκτη αίτηση στο ΣτΕ, διότι η απόφαση του δασάρχη αποτελεί εκτελεστή διοικητική πράξη κι ενώ έπρεπε να ασκηθεί ένσταση στην Α΄ Β/μια και Β Β/θμια επιτροπή επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων. Ο ίδιος καταλήγει ότι ο δήμος μπορεί τώρα να προσφύγει στο ΣτΕ, εφόσον υπάρχουν οι απορριπτικές αποφάσεις των επιτροπών αυτών. Πάντως, παραμένει αμφίβολο κατά πόσο το ΣτΕ θα μπει στην ουσία της υπόθεσης αυτής, καθώς η απορριπτική απόφαση της επιτροπής αναφέρεται σε τυπικούς λόγους σχετικά με προθεσμίες υποβολής των ενστάσεων. Η δήμαρχος είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ο κ. Βγόντζας, αν και κορυφαίος στο αντικείμενό του ως δικηγόρος, «δεν είναι επακριβώς ενημερωμένος» και ανέφερε ότι η αίτηση του δήμου προς το ΣτΕ θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.