Για το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Δήμητρος αλλά και για το σύστημα ανακύκλωσης στην πόλη που εξακολουθεί να «σέρνεται» ερωτήθηκε η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον επικεφαλής της παράταξης της «Συνεργασίας», Δημήτρη Μπουρίκα. Το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Δήμητρος από τη λεωφόρο Θησέως έως το συλλεκτήρα της εθνικής οδού με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο  από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 23 Οκτωβρίου με αρμόδιο φορέα τη Νομαρχία Αθηνών, σύμφωνα με πρόσφατη προκήρυξη που βγήκε στον αέρα. Αναμένεται να λύσει ένα τεράστιο πρόβλημα για τους κατοίκους κάτω από τη λεωφόρο Θησέως που ζουν με το φόβο των πλημμυρών, αλλά και γενικότερα για την ευρύτερη λεκάνη απορροής των ομβρίων υδάτων από την Εκάλη και την Πολιτεία. Το έργο έχει χαρακτηριστεί από τις εκάστοτε διοικήσεις του δήμου, αλλά και το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων ως έργο προτεραιότητας για τη Νέα Ερυθραία. Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο «ωρίμασε» με τις προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής Μπουρίκα και με την πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Κώστα Τζήκα και της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς ξεπεράστηκε ο σκόπελος των περιβαλλοντικών μελετών και της τελικής έγκρισης του έργου από το ΥΠΕΧΩΔΕ. «Έπειτα από προσπάθειες της διοίκησης και των κατοίκων του Μορτερού έχουμε επισπεύσει τα έργα που ήταν σε εκκρεμότητα», απάντησε η δήμαρχος, αν και πριν από λίγο καιρό, η ίδια έκανε λόγο για ανυπέρβλητες δυσκολίες δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου.
Ανακύλωση
Σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης και με τις καταγγελίες που υπάρχουν από δημότες ότι οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης αδειάζονται στα απορριμματοφόρα του δήμου και οδηγούνται στη χωματερή, αντί για το εργοστάσιο ανακύκλωσης, η δήμαρχος δήλωσε: «Η ανακύκλωση ομολογουμένως πάσχει. Βρίσκεται στο επίπεδο που ήταν όταν παραλάβαμε και οι κάτοικοι δεν είναι σε θέση να διαχωρίσουν τα απορρίμματά τους. Λόγω και της έλλειψης κάδων απορριμμάτων, πετούν τα απορρίμματά τους στους μπλε κάδους. Όλα αυτά είναι διαπιστωμένα και από εμάς». Η δήμαρχος δήλωσε επίσης ότι παρέλαβαν από την προηγούμενη διοίκηση Μπουρίκα ανεξόφλητα εντάλματα ύψους 1 εκατ. ευρώ σε ιδιώτες που απασχολούνταν στην καθαριότητα του δήμου και όπως κατέληξε η ίδια, «πρέπει να περιορίσουμε τα έξοδα στην υπηρεσία για να ανανήψουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.